Handbal

CSM Târgu Jiu – CSM Deva 23-29 / CSM Târgu Jiu termină pe locul 2 şi merge la Turneul Final / Liviu Andrieş: Trebuie să trecem repede peste acest moment, trebuie să ne ridicăm şi să mergem mai departe

Echipa de handbal senioare a CSM Târgu Jiu a pierdut meciul cu CSM Deva, dar s-a calificat la Turneul Final. Echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a pierdut ultima partidă din serie, scor 23-29, în faţa echipei gazdă, CSM Deva.

CSM Târgu Jiu a terminat Seria B pe locul 2, la egalitate de puncte cu CSM Deva, ambele cu 33 de puncte. La Târgu Jiu, echipa lui Liviu Andrieş s-a impus cu 32-26, la Deva a fost 29-23 pentru echipa gazdă, astfel că departajarea finală a celor două echipe aflate la egalitate de puncte și de jocuri disputate s-a făcut după criteriul cel mai mare număr de goluri marcate, în meciurile directe în deplasare, după disputarea partidelor tur-retur. Datorită numărului mai mare de goluri marcate în deplasare, CSM Deva a terminat pe primul loc.

Liviu Andrieş crede că miza partidei a fost una care a afectat foarte mult evoluţia elevelor sale, care au ratat foarte mult în acest meci. Un alt aspect care a cântărit decisiv la acest rezultat a fost şi faptul că Liviu Andrieş nu a avut tot lotul la dispoziţie.

Liviu Andrieş: „A fost un meci cu o încărcătură aparte pentru echipa noastră. CSM Deva este o echipă care are o experienţă mai mare în astfel de meciuri. La noi s-a văzut lipsa experienţei. Miza acestei partide şi-a spus cuvântul şi acest lucru s-a văzut pe teren. Am avut numai puţin de 4 aruncări de la 7m ratate şi peste 10 rătări în situaţii clare de gol. În plus, noi nu am putut alinia tot lotul avut la dispoziţie în acest sezon. Poate că alta era situaţia dacă le aveam apte de joc pe cele 4 jucătoare accidentate, mă refer la Cristina Predoi, Irina Neacşu, Mihaela Obedeanu sau Ana Maria Diaconescu. Mai mult, la meciul cu Timişoara s-a accidentat şi extrema Bianca Stanca. Deşi a jucat în meciul cu Deva, este clar că datorită acelei accidentări nu a fost la capacitate maximă”.

Liviu Andrieş a declarat că atâta timp cât mai sunt şanse ca echipa să ajungă în Liga Florilor, echipa pe care o antrenează va lupta până în ultimul moment pentru îndeplinirea obiectivului.

Liviu Andrieş: „Trebuie să trecem repede peste acest moment, trebuie să ne ridicăm şi să mergem mai departe. În fond, ne-am calificat la următoarea fază a competiţiei. Am obţinut dreptul de a merge la turneul final şi trebuie să ne pregătim bine pentru acest turneu. Mai sunt şanse pentru a ajunge în Liga Florilor. Totul depinde de noi. Nu cedăm, vom relua antrenamentele şi ne vom lupta până la capăt pentru obiectivul nostru. Atâta timp cât mai avem şanse de a ajunge pe prima scenă a handbalului românesc trebuie să luptăm. Şi asta vom face”.

Handbalistele vor avea o săptămână de pauză după turneul de la Deva, după care se vor întoarce la antrenamente.

Comment here