Baschet

Liga Națională / Turneu 6 / Focșani / CSM Târgu Jiu – CSM Miercurea Ciuc 62-69 / Claudiu Alionescu: Am pierdut un meci în care ne puneam mari speranțe

CSM Târgu Jiu a pierdut primul meci din cadrul turneului 6 din Liga Națională. Gorjenii au cedat în fața echipei din Miercurea Ciuc, scor 69-62 pentru formația din Harghita.

Meciul dintre CSM Târgu Jiu și CSM Miercurea Ciuc trebuia să se desfășoare de la ora 19.00, însă a fost mutat la ora 16.00. Cum CSM Galați nu a venit la Focșani din cauza infectărilor cu coronavirus din cadrul lotului, reprezentanții federației și organizatorii, împreună cu cele două echipe au luat hotărârea ca meciul să se desfășoare la ora 16.00.

Gorjenii au cedat în fața celor de la Miercurea Ciuc, într-un meci în care nu l-au putut folosi pe Stefan Andrejevic, rămas la Târgu Jiu, el având în continuare probleme medicale. Vestea bună este că în meciul cu echipa din Ciuc au revenit pe parchet Jake Spurgeon și Andrei Gheorghe, care sperăm ca într-un timp foarte scurt să ajungă la capacitate maximă.

Diferența s-a făcut în prima parte a meciului. Primul sfert a fost câștigat de ciucani la o diferență de doar două puncte, dar marea problemă a gorjenilor a apărut în sfertul doi, pierdut de formația din Târgu Jiu la o diferență de 8 puncte. Astfel, la pauza mare, echipa din Ciuc avea un avans de 10 puncte pe tabelă. Diferență care nu a mai putut fi remontată în repriza a doua, în ciuda faptului că elevii lui Alionescu au câștigat atât sfertul 3, cât și sfertul 4, dar la diferențe insuficiente pentru a răsturna situația pe tabelă. Ciucul s-a impus la general cu 69-62, iar scorul pe sferturi a fost: 16-14, 23-15, 14-16, 16-17.

Claudiu Alionescu și-a asumat vina pentru acest rezultat, în care formația gorjeană nu a arătat prea bine din punct de vedere ofensiv. Antrenorul gorjean a declarat că după turneul de la Focșani va avea loc o analiză a situației echipei după cele șase turnee.

Claudiu Alionescu: Am pierdut un meci în care ne puneam mari speranțe. Dacă din punct de vedere defensiv am reușit să ne apropiem de ceea ce ne-am propus, din punct de vedere ofensiv am arătat foarte rău. Victoriile sunt ale jucătoriilor, înfrângerile ale antrenorilor, astfel că eu sunt principalul vinovat pentru acest rezultat. Mai avem un meci, cel cu formația gazdă, mult mai greu decât cel cu Miercurea Ciuc, iar după acest turneu ne vom așeza la masă și vom lua cea mai bună decizie pentru binele echipei și al clubului.

Gorjenii au început bine meciul din Polivalenta din Focșani cu o reușită de 3p a căpitanului Alin Borșa. Alexandru Berca a punctat și el de la distanță pentru 6-0 și formația gorjeană dădea impresia că e hotărătă să câștige meciul. Ciucani au dat imediat replica și au răsturnat situația pe tabelă, 7-6. Cele două grupări au mers cap la cap pănă spre finalul primului act. La 14-14, Magusar a găsit drumul către coș și Ciucul și-a trecut în cont primul sfert cu 16-14.

Sfertul doi a început cum nu se poate mai rău pentru formația gorjeană. Mai inspirată la finalizare, formația din Miercurea Ciuc a făcut 21-14, moment în care Claudiu Alionescu a cerut time-out. Alexandru Berca a înscris la reluarea jocului, dar tot echipa din Ciuc a fost mai eficace sub panou, scor 30-18. Kevin Allen, de sub panou, Rogava de la linia de libere și coșul marcat de McClain au mai dres puțin situația pe tabelă. A fost rândul celor de la Miercurea Ciuc să ceară timp de odihnă. Pănă la finalul sfertului ciucanii au reușit să-și mărească ecartul pe tabelă, după un sfert câștigat cu 23-15. La pauza mare, Ciuc vs Târgu Jiu 39-29.

La reluarea meciului, Chatkevicius a făcut 41-29 pentru Ciuc. A urmat o cursă de urmărire din partea formației gorjene, cu Allen, Borșa, Rogava și Spurgeon la finalizare. Coșul de trei puncte marcat de Nikolic, la jumătatea sfertului trei, a reaprins speranțele în tabăra gorjeană. Tabela indica 46-41 pentru Ciuc. A venit și replica echipei adverse, care și-a refăcut imediat diferența de 10 puncte pe tabelă, scor 53-43. Finalul sfertului 3 l-a găsit pe Stefan Nikolic la finalizare. CSM Târgu Jiu și-a adjudecat sfertul cu 16-14, în timp ce Miercurea Ciuc conducea la general cu 53-45.

Actul decisiv a început cu un coș marcat de Sheperd, scor 56-45, dar gruparea gorjeană nu a renunțat la luptă. Borșa de sub panou, Rogava de la libere, Nikolic de 3p și reușita lui Allen de la semidistanță au reaprins, din nou, speranțele în tabăra antrenată de Claudiu Alionescu, moment în care tabela indica 62-58 pentru Miercurea Ciuc. Bowman și Magusar au tăiat la timp elanul gorjenilor și tabela arăta 65-58. Spurgeon pune și el două puncte în contul formației noastre pentru 66-60. Inspirația lui Chatkavicius, care a făcut 69-60, a năruit șansele gorjenilor într-un rezultat pozitiv. Ultimul coș al partidei i-a aparținut lui Stefan Nikolic. CSM Târgu Jiu și-a adjudecat sfertul 4, la limită, 17-16, în timp ce Miercurea Ciuc s-a impus la general cu 69-62.

Din tabara gorjeană s-au remarcat Kevin Allen, care a totalizat în acest meci 15p, 12 recuperări și o pasă decisivă, Stefan Nikolic, care a strâns 14p, o recuperare și o pasă decisivă, în timp ce Revaz Rogava a contribuit cu 11p, 5 recuperări și 4 pase decisive. Alin Borșa a avut 8p, 9 recuperări și o pasă decisivă.

Pentru gruparea antrenată de Claudiu Alionescu urmează un meci care se anunță și mai dificil decât partida cu Miercurea Ciuc. Vineri, 22 ianuarie, de la ora 16.00, CSM Târgu Jiu va juca împotriva echipei gazdă, CSM Focșani.

Comment here