Baschet

Liga Națională / Turneu 6 / Focșani / 21-22 ianuarie 2021/ Claudiu Alionescu: Se anunţă două meciuri tari. Trebuie să fim concentraţi 100% şi sper să obţinem una sau chiar două victorii

Joi, 21 ianuarie, de la ora 19.00, meci extrem de important pentru baschetbaliştii antrenaţi de Claudiu Alionescu în perspectiva menţinerii în Liga Naţională. În Polivalenta din Focşani, CSM Târgu Jiu va înfrunta pe CSM Miercurea Ciuc, în cadrul turneului 6 din Liga Naţională.

Pentru un avantaj în lupta directă cu echipa din Ciuc şi pentru a evada din zona fierbinte a clasamentului, gorjenii nu au decât varianta victoriei în în meciul de joi seară. Pentru a trece de ciucani, Alionescu le cere elevilor săi concentrare maximă şi un joc defensiv cât mai exact pentru a putea obţine un rezultat pozitiv.

Claudiu Alionescu va avea la dispoziţie aproape tot lotul pentru turneul de la Focşani. Toată lumea a trecut cu bine de testarea pentru Covid19 şi este aptă pentru cele două partide. Singura absenţă notabilă este cea a lui Stefan Andrejevic. Claudiu Alionescu nu se poate baza la aceste meciuri pe serviciile pivotului sârb, care are în continuare probleme în urma unei accidentări suferită în urma turneului de la Târgu Jiu. În schimb, revin pe parchet Andrei Gheorghe şi Jake Spurgeon.

Claudiu Alionescu: După mult timp avem un rooster aproape complet, Jake Spurgeon și Andrei Gheorghe s-au antrenat normal. Am primit și avizul favorabil pentru întreaga echipă în urma testării pentru Covid-19, astfel că plecăm încrezători spre Focșani. Pentru noi urmează un turneu în care vom întâlni două contracandidate directe: Miercurea Ciuc şi CSM Focşani. Se anunţă două meciuri tari pentru care trebuie să fim focusaţi 100%. Ciucul este o echipă imprevizibilă, cu jucători valoroși, care mizează foarte mult pe acțiuni individuale, astfel că apărarea trebuie să fie cheia spre a ne apropia victoria. CSM Focșani este o echipă cu un mix de jucători străini cu vastă experienţă europeană, dar care au mai jucat și în România, şi aici mă refer la Pesici, Simeunovic sau Kivocapric, dar și un nucleu de jucători americani dornici de afirmare europeană. Beneficiază și de terenul propriu, şi în plus, după retragerea echipei din Galați, ei vor sta în prima zi, și vor juca doar un singur meci, cel împotriva noastră. Noi vom lua meciurile pas cu pas, iar principala noastră preocupare este echipa din Ciuc. Îmi doresc să mergem pe asecendetul moral după turneul precedent. Sper să obţinem una sau chiar două victorii. Dar, vă reamintesc că avem nevoie de o apărare foarte bună și de o evoluţie constantă ca și echipă.

Joi – 21 ianuarie 2021
CSM Focșani vs CSM Galați – amânat
CSM Miercurea Ciuc vs CSM Târgu Jiu – ora 19:00, FRB TV (YouTube)

Vineri – 22 ianuarie 2021
CSM Târgu Jiu vs CSM Focșani – ora 16:00, FRB TV (YouTube)
CSM Galați vs CSM Miercurea Ciuc – amânat

Comment here