Baschet

Liga Națională / Turneu 13/ Galați, 27-28 aprilie / Jordanco Davitkov: Sunt două jocuri foarte importante pentru noi. Trebuie să jucăm cu determinare, ambiţie, cu agresivitate. Obiectivul este să câștigăm ambele jocuri

CSM Târgu-Jiu va disputa Turneul 13 al Ligii Naționale de Baschet Masculin, penultimul din sezonul regular, la Galaţi. Pe parchetul Sălii Sporturilor „Dunărea” din Galaţi, formația noastră va întâlni, în perioada 27-28 aprilie, echipele CSM Miercurea Ciuc și CSM Focşani.

Aflată în cursa pentru menţinerea pe prima scenă a baschetului românesc, CSM Târgu Jiu nu are altă variantă decât victoria în cele două meciuri. De altfel, gruparea antrenată de Jordanco Davitkov se află în luptă directă, atât cu Miercurea Ciuc, cât şi cu Focşani, pentru menţinerea în Liga Naţională. Venit de puţin timp la Târgu Jiu, Jordanco Davitkov, are şansa să îşi îmbunătăţească palmaresul pe banca echipei gorjene cu două victorii care ar echivala în mare măsură cu evadarea definitivă a echipei din zona fierbinte a clasamentului. Jordanco Davitkov, antrenorul echipei gorjene, a vorbit despre importanţa celor două meciuri, despre cei doi adversari, dar şi despre problemele de efectiv pe care le are înaintea turneului de la Galaţi.

Domnule antrenor Davitkov, urmează un turneu extrem de important pentru CSM Târgu Jiu, la Galați. Două jocuri pe care echipa din Târgu Jiu, într-o oarecare măsură, este obligată să le câştige. Care este obiectivul formaţiei la acest turneu?

Jordanco Davitkov: Da, aşa este. Sunt două jocuri foarte importante pentru noi. Vom încerca să oferim cel mai bun baschet al nostru la acest turneu, pentru a ne întoarce cu rezultate pozitive, dar pentru asta trebuie să jucăm cu determinare, ambiţie, cu agresivitate. Obiectivul este să câștigăm ambele jocuri.

Miercurea Ciuc este ultima în clasament. Cum vedeţi duelul cu ultima clasată?

Jordanco Davitkov: Miercurea Ciuc este o echipă destul de bună. Nu contează ce poziţie are în clasament. Noi trebuie să jucăm complet focusaţi pe acest meci, în care să facem o apărare bună, iar pe atac să fructificăm fiecare oportunitate. Întotdeauna este foarte dificil să câștigi jocul, mai ales atunci când toți cred că este ușor.

CSM Focşani este o echipă destul de bună a campionatului. La ce vă aşteptaţi de la duelul cu Focşani?

Jordanco Davitkov: CSM Focșani este o echipă bună, joacă rapid, cu multe aruncări de 3 puncte. Trebuie să oprim acele aruncări, în special pentru jucătorii mari, care deschid jocul în afara semicercului și aruncă pentru 3puncte. Dacă la ora jocului vom fi în efectiv complet, dacă jucăm bine faza defensivă şi vom avea cât mai puţine mingi pierdute, atunci cred că putem învinge echipa din Focșani.

Apropo de efectiv. Toată lumea este aptă? Aveţi probleme de lot, absenţe?

Jordanco Davitkov: Avem unele probleme de efectiv și doar înainte de joc vom ști cu exactitate cine va fi gata să joace. Jacob Spurgeon a ratat două antrenamente din cauza unei probleme medicale. Ștefan Andrejevic are ceva probleme cu spatele. Sper că vor juca, chiar dacă nu sunt foarte optimist în acest sens, dar sper să-i recuperăm în timp util pentru acest turneu.

CSM Târgu Jiu, echipă pregătită de Jordanco Davitkov, va disputa primul meci cu CSM Miercurea Ciuc, marți, 27 aprilie, de la ora 16.00. În cel de al doilea meci, gorjenii se vor duela cu CSM Focșani. Meciul este programat pentru miercuri, 28 aprilie, de la ora 16.00. Ambele partide pot fi urmărite LIVE pe FRBTV, canalul de streaming al Federației Române de Baschet.

Comment here