Baschet

Liga Națională / Turneu 13/ Galați, 27-28 aprilie / CSM Târgu Jiu, înfrângere în primul meci de la Galaţi / CSM Târgu Jiu – CSM Miercurea Ciuc 64-71

CSM Târgu Jiu a pierdut duelul cu CSM Miercurea Ciuc, scor 64-71, în primul meci din cadrul turneului 13 din Liga Naţională.

Înfrângere neaşteptată pentru CSM Târgu Jiu în faţa echipei din Miercurea Ciuc, formaţie care înaintea partidei se afla pe ultimul loc în clasament. Eşecul este unul suprinzător pentru echipa antrenată de Jordanco Davitkov, pe de o parte, având în vedere că jocul pe care formaţia gorjeană l-a prestat la anteriorul turneu a fost unul bun, pe un trend ascendent, iar pe de altă parte, faptul că adversarul din acest meci, echipa din Miercurea Ciuc era pe ultimul loc în clasament şi avea o serie de 12 înfrângeri consecutive.

Fără a putea conta pe serviciile pivotului sârb, Stefan Andrejevic, cu probleme medicale la spate, CSM Târgu Jiu a început în forţă meciul din Sala Sporturilor „Dunărea” din Galaţi, cu un run de 8-0. Kevin Allen a deschis tabela, iar Camil Berculescu, Darien McClain şi Stefan Nikolic şi-au trecut şi ei rapid numele pe lista marcatorilor. După începutul tare al gorjenilor, antrenorul harghitenilor a cerut time-out. Miercurea Ciuc a reacționat imediat la reluarea jocului prin Rait Riivo Laane, iar scorul a devenit 8-7. Căpitanul gorjenilor, Alin Borşa, cu o aruncare de la distanţă, a făcut 11-7. Finalul primului act a aparţinut în totalitate ciucanilor. Echipa din Miercurea Ciuc a avut un run de 13-0 şi a stabilit scorul primului sfert, 20-11 pentru Miercurea Ciuc.

Sfertul doi a început cu Kevin Allen la finalizare, de sub panou, dar şi cu două reuşite de la distanţă semnate Darien McClain, reuşite cu care CSM Târgu Jiu s-a apropiat la doar un punct de echipa din Ciuc, scor 19-20. Brandon Cole a fost trimis la linia de libere, de unde a înscris ambele aruncări, şi tot el a punctat pentru 19-24. Baschetbaliştii formaţiei gorjene au dat replica prin Jacob Spurgeon şi Kevin Allen şi CSM Târgu Jiu a trecut în avantaj, scor 25-24. Harghitenii au revenit la conducere prin reuşita lui Rait Riivo Laane, dar Kevin Allen a schimbat din nou tabela în favoarea gorjenilor, scor 27-26. Ciucanii au răspuns cu reuşitele lui Brandon Cole şi Raoul Olariu pentru 27-30, iar Davitkov a cerut time-out. La reluarea jocului, Camil Berculescu şi-a trecut, din nou, numele pe lista marcatorilor, în timp ce Darien McClain, cu o nouă reuşită de 3 puncte, a făcut ca tabela să arate 32-33. Cole a punctat pentru 32-35 în favoarea Ciucului. Ultima reuşită a sfertului doi i-a aparţinut lui Alin Borşa. CSM Târgu Jiu şi-a adjudecat sfertul doi cu 23-15, dar la general, scorul era favorabil ciucanilor, 34-35.

Sfertul trei a început cu echipa din Miercurea Ciuc la finalizare, prin Adrian Movileanu, dar McClain ţine CSM Târgu Jiu aproape, scor 36-37. Ciucanii se desprind, scor 36-41, iar Davitkov cere timp de odihnă. La reluare, tot ciucanii punctează şi se distanţează, scor 36-45. Antrenorul gorjenilor cere din nou time-out. Kevin Allen înscrie la revenirea pe parchet, scor 38-45, dar reuşita de 3p a lui Cole duce Ciucul la 10 puncte avans pe tabeală, scor 38-48. Revaz Rogava punctează în două rânduri pentru 42-48 şi antrenorul echipei harghitene cere, la rândul lui, time-out. Vlad Corpodean reface avantajul de 10p pentru Miercurea Ciuc, 42-52. Darien McClain închide sfertul trei cu un coş de 2p, un sfert câştigat de Miercurea Ciuc, cu 17-10, iar la general tabela indica 44-52.

Actul decisv a debutat cu reuşita de 3p a lui Adrian Movileanu, dar Rogava, Allen şi McClain reduc din diferenţă, scor 54-59. Se ratează foarte mult şi de o parte şi de cealaltă. Seceta este întreruptă de Kevin Allen care punctează pentru 57-62. Ciucanii înscriu mai mult de la linia de libere şi îşi refac diferenţa de 10p pe tabelă, scor 59-69. Cu jumătate de minut înainte de finalul meciului, Darien McClain înscrie din afara semicercului, pentru 62-69, dar timpul se scurgea în favoarea echipei harghitene. În plus, Corpodean, cu un coş de 2p, înlătură orice speranţă pentru gruparea gorjeană, scor 62-71. Coşul lui Kevin Allen din final a mai contat doar pentru statistică şi pentru stabilirea scorului final. CSM Târgu Jiu şi-a adjudecat sfertul patru cu 20-19, insuficient pentru a răsturna scorul pe tabelă, unul favorabil echipei din Miercurea Ciuc, care în final s-a impus la o diferenţă de 7 puncte, scor 64-71.

Cei mai eficienţi jucători ai CSM Târgu Jiu au fost americanii Darien McClain şi Kevin Allen. Coordonatorul de joc, Darien McClain, a terminat partida cu 21p, 8 recuperări şi o pasă decisivă, în timp ce pivotul Kevin Allen a totalizat 20 de puncte, 15 recuperări şi o pasă decisivă.

CSM TÂRGU JIU: Darien McClain 21p, Kevin Allen 20p, Revaz Rogava 9p, Alin Borşa 5p, Camil Berculescu 4p, Jacob Spurgeon 3p, Stefan Nikolic 2p, Alexandru Berca, Remus Răceanu, Andrei Gheorghe, Răzvan Bratoloveanu. Antrenor: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

După acest meci, formaţia gorjeană a coborât pe 13 în clasament, iar miercuri, 28 aprilie, de la ora 16.00, va avea parte de un test şi mai dificil. CSM Târgu Jiu se va confrunta cu CSM Focşani, care a pierdut, la rândul ei, duelul cu echipa gazdă, CSM Galaţi, scor 76-69 pentru gălăţeni. Partida dintre CSM Târgu Jiu şi CSM Focşani poate fi urmărită LIVE pe FRBTV.

Comment here