Baschet

Liga Națională / Turneu 13/ Galați, 27-28 aprilie / CSM Târgu Jiu – CSM Focşani 90-81 / Jordanco Davitkov: Am controlat jocul în totalitate și chiar am meritat să câștigăm

CSM Târgu Jiu, victorie extrem de importantă în cadrul turneului 13 din Liga Naţională. Echipa antrenată de Jordanco Davitkov a trecut de CSM Focşani, scor 90-81.

După sincopa cu Miercurea Ciuc, din primul meci al turneului de la Galaţi, CSM Târgu Jiu a arătat o cu totul altă faţă în confruntarea cu CSM Focşani. Mult mai determinată şi mai eficientă pe faza ofensivă, gruparea gorjeană şi-a trecut în cont a 6-a victorie stagională. Un succes care poate cântări enorm în economia finală a clasamentului şi în eventualitatea disputării unui play-out. Joi, 29 aprilie, în cadrul unui comitet director, care se va desfăşura la sediul Federaţiei Române de Baschet, se va stabli printre altele şi cum se va desfăşura Liga Naţională după terminarea sezonului regular.

Antrenorul macedonean al CSM Târgu Jiu nu s-a putut baza la acest meci pe serviciile căpitanului Alin Borşa, care s-a ales cu o accidentare la genunchi după meciul cu Miercurea Ciuc, dar nici pe aportul lui Stefan Andrejevic. Pivotul sârb, cu probleme medicale la spate, a făcut deplasarea la Galaţi, dar nu a fost utilizat de Jordanco Davitkov, deşi acesta spera să-l poată recupera pentru turneu.

Ca în multe alte partide din acest sezon, Kevin Allen a fost primul marcator al gorjenilor. Pivotul american al CSM Târgu Jiu a fost cel care a deschis tabela în Sala Sporturilor „Dunărea” din Galaţi. Focşani a dat imediat replica prin Dorde Simeunovic, dar Kevin Allen şi Camil Berculescu au făcut imediat 6-2 pentru Târgu Jiu. Tot Allen şi Camil au dus scorul la 11-6, iar tripla lui Jacob Spurgeon a dus scorul la 14-9. De partea cealaltă, David Antonescu şi Milos Pesic au reuşit să egaleze situaţia pe tabelă, scor 14-14. Revine la finalizare Camil Berculescu, pe pătrundere, iar Spurgeon scoate coş cu fault şi scorul devine 19-14 pentru gorjeni. J Taylor scoate şi el un coş cu fault pentru Focşani, scor 19-17. Pivotul gorjenilor, Kevin Allen, îşi mai trece în cont două puncte, scor 21-17. Dorde Simeunovic strânge scorul pe tabelă, 21-19, iar Milos Pesic, trimis la linia de libere, înscrie doar o aruncare din cele două şi ratează şansa de a egala situaţia pe tabelă. Astfel, CSM Târgu Jiu se impune în primul sfert, la limită, scor 21-20.

CSM Focşani începe bine sfertul doi, cu tripla lui J Taylor şi echipa din Focşani trece în avantaj, scor 21-23. Gorjenii îşi revin repede şi trec din nou la cârma jocului. Jacob Spurgeon, Revaz Rogava şi Kevin Allen duc scorul la 31-23. Robert Sampson întrerupe seria bună a echipei din Târgu Jiu, 31-25. Gorjenii îşi continuă însă prestaţia bună şi Andrei Gheorghe, Revaz Rogava, Kevin Allen şi Stefan Nikolic duc scorul la 47-35. CSM Târgu Jiu se impune şi în sfertul doi, scor 28-20, iar la pauza mare, echipa antrenată de Jordanco Davitkov avea un avans de 9 puncte pe tabelă, scor 49-40.

CSM Târgu Jiu a început în forţă sfertul 3 cu Kevin Allen, de sub panou, cu Darien McClain, cu o nouă triplă, şi cu Camil Berculescu pentru 58-43. CSM Focşani dă semne de revenire după reuşitele semnate Dorde Simeunovic şi Milos Pesic pentru 60-53, dar Camil Berculescu, Darien McClain şi Jacob Spurgeon duc scorul la 71-55. Focşănenii reduc din diferenţă pe finalul sfertului 3, dar chiar şi aşa, tot CSM Târgu Jiu câştigă şi sfertul 3, scor 22-19. La general, înainte de ultimul act, gorjenii conduceau cu 71-59.

Echipa din Focşani începe mai bine ultimul sfert şi reduce din ecart, scor 72-66. Berculescu şi Spurgeon refac diferenţa de 10p pe tabelă, scor 77-67. Mai mult, Rogava şi McClain fac 80-67. Cătălin Petrişor şi J Taylor pun câteva puncte în dreptul Focşaniului, care la 80-73 începe să spere din nou, dar Darien McClain înscrie la foc automat şi taie elanul celor de la Focşani. Americanul de la CSM Târgu Jiu duce scorul la 90-79. Ultimul coş al meciului îi aparţine lui J Taylor, care stabileşte scorul final, 90-81 în favoarea echipei gorjene.

După înfrângerea suprinzătoare cu Miercurea Ciuc, Jordanco Davitkov şi-a băgat elevii în şedinţă. Discuţiile şi analiza video au dat roade. Baschetbaliştii echipei gorjene au arătat o cu totul altă faţă în meciul cu CSM Focşani.

Jordanco Davitkov: „A fost un turneu doar pe jumătate bun. Am făcut un meci rău împotriva Ciucului și unul foarte bun împotriva Focșaniului. Ceea ce este mai interesant, şi trebuie analizat acest aspect, este faptul că Focșani este o echipă mult mai buna decât Ciuc, dar am reușit să o învingem. Primul meci a fost destul de rău și singura scuză ar fi faptul că am avut o deplasare foarte lungă, dar trebuie să fiu sincer şi să spun că nu am jucat deloc bine, iar înfrâgerea este o surpriză a turneului. Dar, după ședința dinaintea meciului cu CSM Focşani și după analiza video, parcă am văzut o altă echipă pe teren. Am marcat 90 de puncte, am controlat jocul în totalitate și chiar am meritat să câștigăm. Trebuie să spunem că am avut doi jucători accidentați, Andrejevic şi Borșa, iar McClain și Spurgeon au acuzat mici probleme medicale, dar astăzi au jucat și au făcut-o foarte bine. Avem câteva zile la dispoziție să ne revenim, iar la ultimul turneu sperăm să jucăm ca în meciul cu Focşani și să obținem alte victorii”.

CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 19p, Jake Spurgeon 19p, Darien McClain 17p, Camil Berculescu 16p, Revaz Rogava 8p, Stefan Nikolic 6p, Andrei Gheorghe 5p, Alex Berca, Răzvan Bratoloveanu, Remus Răceanu. Antrenor: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here