Baschet

Liga Națională / Turneu 12 / CSM Târgu Jiu – Athletic Constanţa, sâmbătă, 17 aprilie, ora 19.00 -LIVE pe FRBTV / Revaz Rogava: Jucăm acasă şi trebuie să facem tot posibilul să câştigăm ambele jocuri

CSM Târgu Jiu va juca sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 19.00, cu Athletic Constanţa, în cadrul turneului 12 din Liga Naţională. Pentru CSM Târgu Jiu, meciul cu Constanţa este unul extrem de important în perspectiva menţinerii pe prima scenă a baschetului românesc.

Înaintea turneului 12 de la Târgu Jiu, Revaz Rogava, shooting guard-ul georgian al CSM Târgu Jiu, a vorbit în cadrul unui interviu despre Liga Naţională, despre noul antrenor al echipei gorjene, de obiectivul grupării ggorhjene, dar şi despre adversarii cu care CSM Târgu Jiu se va confrunta la finalul săptămânii, Athletic Constanţa şi CSO Voluntari.

Revaz Rogava, sezon dificil pentru CSM Târgu Jiu. Cum ai caracteriza Liga Naţională?

Revaz Rogava: Liga Naţională din România este într-adevăr o ligă la un nivel ridicat, așa cum mă așteptam. Majoritatea echipelor au jucători experimentați, care au jucat în cele mai importante competiţii din Europa, iar două dintre echipele din Liga Naţională sunt calificate în play-off-urile FIBAEurope, ceea ce înseamnă cu adevărat ceva.

Un nou antrenor, o nouă viziune. Cum percepi schimbarea de antrenor?

Revaz Rogava: Este minunat să avem antrenor cu atât de multă experiență, iar noul antrenor ne ajută să ne îmbunătățim zilnic. Încearcă să ne dea încredere pentru a lupta pentru fiecare minge și pentru a face tot posibilul să câştigăm.

Obiectivul grupării gorjene este menţinerea în Liga Naţională. Are CSM Târgu Jiu forţa necesară pentru îndeplinirea obiectivului?

Revaz Rogava: Cred că suntem capabili să facem acest lucru, dar pentru îndeplinirea obiectivului, noi trebuie să ne concentrăm pe fiecare joc și să executăm ceea ce antrenorii ne cer să facem. Fiecare echipă joacă tare, va trebui şi noi să jucăm mai tare, mai agresiv și mai inteligent. Trebuie să luptăm pentru fiecare posesie şi să facem meciuri cât mai bune. Eu sunt convins că ne vom atinge obiectivul.

CSM Târgu Jiu are un turneu extrem de important în weekend, la Târgu Jiu. O bună oportunitate de a mai urca în clasament. Cum vezi turneul de la Târgu Jiu? Ce părere ai de cei doi adversari?

Revaz Rogava: Jucăm primul meci împotriva Constanţei, care în ultima perioadă a început să joace din ce în ce mai bine. Noi am câştigat meciul din tur. Atunci a fost un meci greu, cu un rezultat strâns, aşa că mă aştept şi acum la un meci de mare luptă, dar noi trebuie să câştigăm acest meci. În meciul doi vom juca cu Voluntari, care este o echipă puternică, cu jucători experimentaţi şi cu obiective mari în Liga Naţională. Jucăm acasă şi trebuie să facem tot posibilul să câştigăm ambele jocuri. Din păcate jucăm fără fani în tribune. Am auzit lucruri frumoase de fanii baschetului de la Târgu Jiu. Când am ales să joc pentru Târgu Jiu, speram să joc cu fanii prezenți la meci, dar asta este situaţia actuală şi nu avem ce face. Este cu totul altceva când joci pe teren propriu şi ai fanii alături de tine, este altceva când primeşti un impuls şi energie din partea celor care te susţin.

Revaz Rogava, jucătorul născut la Tbilisi, în Georgia, are 28 de ani și evoluează ca fundaș. 

Comment here