Baschet

Liga Naţională / CSM Târgu Jiu – SCM Timişoara 63-71 / Claudiu Alionescu: Chiar dacă am pierdut, eu sunt mulţumit că şi astăzi am arătat că putem fi o echipă competitivă

CSM Târgu Jiu a pierdut şi meciul din etapa a-II-a a Ligii Naţionale. Echipa antrenată de Claudiu Alionescu a cedat, la mare luptă, în faţa grupării SCM Timişoara. Echipa din Banat s-a impus cu 71-63.

După duelul cu echipa gazdă, CSU Oradea, CSM Târgu Jiu a avut de înfruntat în etapa a doua a Ligii Naţionale o altă forţă a baschetului din Liga Naţională, SCM Timişoara.

Claudiu Alionescu a făcut câteva modificări în formula de start faţă de meciul cu Oradea, astfel că din primul minut şi-a făcut apariţia pe parchet Revaz Rogava, unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei gorjene în primul meci, cel cu Oradea, el fiind preferat în formula de start în locul lui McClain, iar Camil Berculescu l-a înlocuit pe Alexandru Berca. CSM Târgu Jiu a început meciul cu următorul „5”: Jake Spurgeon, Rezav Rogava, Camil Berculescu, Stefan Nikolic şi Kevin Allen.

Un meci în care cele două formaţii şi-au împărţit momentele de dominare. Timişoara a câştigat sfertul de debut(25-14), dar şi sfertul trei(18-13), în timp ce gruparea gorjeană a câştigat sfertul doi(20-19), dar şi sfertul patru(16-9). Jake Spurgeon a fost cel mai bun om din tabăra gorjenilor, cu 21 de puncte marcate şi cu procentaje uluitoare la aruncări. Americanul a reuşit un procentaj de 100% la aruncările de 3p, cu 5 din 5, şi 75% la aruncările de 2p, reuşind 3 din 4. Jake şi-a adăugat şi 6 recuperări în acest meci, şi la fel ca Rogava, se anunţă şi el un transfer reuşit. Pivotul Kevin Allen a făcut din nou un meci bun, cu 15p marcate, 14 recuperări şi 4 pase decisive. Rogava şi Berca cu câte 9p, McClain 7p şi Berculescu cu 2p au contribuit şi ei la punctajul final al grupării gorjene.

„Vreau să-i felicit în primul rând pe jucători, pentru efortul depus astăzi. Am reglat unele aspecte din punct de vedere defensiv faţă de meciul de ieri, și aici mă refer la numărul de recuperări și coşurile ușoare pe tranziție, iar asta s-a văzut în rezultatul final. Din păcate, nu am avut mai multă constanţă în atac, iar aici s-a făcut până la urma diferanţa. Însă eu unul sunt mulțumit că și astăzi am arătat că putem fi competitivi împotriva echipelor de top din Liga Naţională”, a declarat Claudiu Alionescu.

Începutul de meci a semănat izbitor cu debutul partidei cu Oradea. Jucătorul Timişoarei, Lewis Stallworth a fost cel care a deschis tabela, în timp ce georgianul Revaz Rogava a adus imediat egalitatea pe tabelă. Terrel Sherwood şi Nikola Gajic au punctat pentru Timişoara, în vreme ce Rogava şi Spurgeon, ambii cu reuşite de la distanţă şi scorul se strânge pe tabelă, 13-10 pentru Timişoara. Urmează o perioadă de secetă pentru formaţia gorjeană care nu reuşeşte să mai puncteze pe tabelă. O fac cei de la Timişoara care se desprind la 25-11. Americanul Jake Spurgeon încheie primul sfert cu o aruncare de 3p şi prima parte a meciului se încheie cu Timişoara în avantaj, 25-14.

Debutul sfertului doi le-a aparţinut celor de la Timişoara. Bănăţenii se desprind la 31-14. Jake Spurgeon întrerupe seria bună a echipei din Timişoara, iar Rogava, Berculescu şi Allen reduc din diferenţă. După Rogava, şi Jake Spurgeon a arătat ca este un bun aruncător de la distanţă. Două aruncări transformate de Spurgeon şi CSM-ul a dat semne că poate reveni în meci. Finalul sfertului secund l-a adus pe Allen la linia de libere. Cu cele două libere transformate, CSM Târgu Jiu câştigă sfertul doi cu 20-19, dar cei care intră în avantaj la cabine sunt timişorenii, cu un avans de 10 puncte pe tabelă, 44-34.

Sfertul trei a debutat cu un run de 8-0 pentru Timişoara, fapt ce l-a determinat pe Claudiu Alionescu să ceară time-out. La reluarea jocului gorjenii sunt ceva mai eficienţi pe faza ofensivă şi mult mai atenţi pe faza defensivă. Alex Berca reuşeşte o aruncare de trei puncte şi tot el din interiorul semicercului, readuce speranţele în tabara gorjeană. Finalul sfertului trei îl găseşte de acestă dată pe Darien McClain la libere. Americanul transformă ambele aruncări şi încheie un sfert trei adjudecat de Timişoara cu 18-13, care conducea şi la general pe tabelă cu 62-47.

CSM Târgu Jiu nu a renunţat la luptă şi a început în forţă sfertul decisiv. Alex Berca, McClain şi Allen au redus diferenţa între cele două grupări la doar 7 puncte, 63-56 pentru Timişoara, cu 5 minute înainte de finalul meciului. Timişoara punctează şi ea prin Sherwood şi Stallworth şi se distanţează din nou pe tabelă. CSM nu renunţă, Spurgeon, cu o aruncare de 3 şi un dunk din pasa lui McClain, reduce din nou din diferenţă, dar destul de târziu. Rogava, din interiorul semicercului, închide meciul. Scor final: CSM Târgu Jiu – SCM Timişoara 63-71.

În celălalt meci al zilei, CSM CSU Oradea a trecut de CSM Galaţi cu 84-67.

CSM Târgu Jiu va disputa ultimul meci al turneului de la Oradea, împotriva celor de la CSM Galaţi, duminică, 13 Decembrie 2020, de la ora 16.00. Meciul dintre CSM Târgu Jiu şi CSM Galaţi poate fi urmărit pe canalul de youtube al FRB.

CSM TÂRGU JIU: Jake Spurgeon 21p, Kevin Allen 15p, Alexandru Berca 9p, Revaz Rogava 9p, Darien McClain 7p, Camil Berculescu 2p, Stefan Nikolic, Andrei Gheorghe, Răzvan Bratoloveanu, Remus Răceanu, Mihai Bădiţă, Teodor Grama. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here