Handbal

Liga Florilor Mol, Etapa 24. CSM Târgu Jiu, învinsă pe terenul campioanei. CSM București – CSM Târgu Jiu 30-27

CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 11 mai, scor 27-30, duelul cu echipa campioană a României, CSM București. Meciul a contat pentru etapa a 24-a din Liga Florilor. ”A fost un meci bun, în care nivelul nostru de joc a fost foarte ridicat și pot spune că sunt foarte mulțumit de modul în care ne-am exprimat, de atitudine și de implicare”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș, după partida cu CSM București.

Fără complexe, în fața unui colos al handbalului românesc, cu jucătoare de talie mondială, CSM Târgu Jiu a dat o replică solidă liderului la zi din Liga Florilor și viitoarea campioană a României, CSM București. A fost un meci în care gruparea bucureșteană și-a folosit toate vedetele pentru a-și trece în cont victoria. Chiar și în aceste condiții, meciul a fost unul strâns în cea mai mare parte a sa, cu câteva momente în care campioana s-a desprins pe tabelă, dar de fiecare dată echipa lui Liviu Andrieș și Andrei Enache a revenit în joc. 

În fața a 400 de spectatori, care au venit să vadă duelul din Sala Apollo, CSM Târgu Jiu a spart gheața, în minutul 4, după câteva șarje ofensive ale celor două echipe. Laura Moldovan a deschis seria golurilor, iar replica gazdelor a venit abia în nimutul 5, prin Cristina Neagu, care a egalat situația, scor 1-1. Gorjencele au început curajos meciul și au preluat din nou conducerea, după golul reușit de Gilda Simao. Mai mult, Maria Gavrilă a urcat la două goluri avans diferența echipei din Târgu Jiu, după ce, în minutul 7, a punctat de la 7 m. Abia în minutul 8 a venit și golul 2 al gazdelor, scor 2-3. CSM București a trecut apoi în avantaj, dar, din extremă, Ana Maria Lopătaru a restabilit egalitatea, scor 4-4, în minutul 11. Două minute mai târziu, tabela indica tot egalitate, scor 5-5, după o nouă reușită semnată Gilda Simao. Gazdele s-au desprins la 9-5, dar a venit și replica gorjeană, cu două goluri marcate de Gilda Simoa și Maria Gavrilă. Ira Zinatullina, cu 2 reușite la rând și Iuliia Andriichuck au menținut scorul strâns pe tabelă, 12-10, în minutul 25. Pivotul Ana Ciolan și a trecut și ea numele pe lista marcatoarelor, scor 13-11, în minutul 26, iar Maria Gavrilă a strâns la doar un gol diferența pe tabelă, scor 13-12. Ira Zinatullina a străpuns din nou apărarea gazdelor, pentru 14-13. Campioana a închis prima repriză cu gol și a intrat la vestiare cu +2 pe tabelă, scor 15-13. 

CSM Târgu Jiu a început bine și repriza secundă, cu Ira Zinatullina și Iuliia Andriichuck la finalizare, pentru 17-16 în minutul 34. Ana Ciolan a reușit să marcheze de pe semicerc, iar Maria Gavrilă a redus, din nou, diferența la doar un gol, scor 19-18, în minutul 36. Dindiligan și Neagu au urcat avansul gazdelor la +4, scor 22-18, dar pivotul de națională, Ana Ciolan a punctat pentru 22-19. Bucureștencele au presat și s-au desprins la +6, scor 25-19, dar Gilda Simoa și Florența Ilie au redus diferența pe tabelă, scor 27-23, în minutul 52. Alte două goluri consecutive pentru CSM Târgu Jiu, marcate de Mirabela Coteț și Ira Zinatullina au redus diferența la 3 goluri, scor 28-25. Bucureștencele au făcut 29-25, dar CSM Târgu Jiu s-a apropiat, din nou, la două goluri, după reușitele semnate Bianca Chiriță și Gilda Simao, scor 29-27. Gazdele au marcat la ultima acțiunea a partidei și s-a terminat 30-27, într-un meci în care gruparea gorjeană a arătat foarte bine. Și antrenorul Liviu Andrieș a remarcat nivelul de joc ridicat al echipei sale. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci bun, în care nivelul nostru de joc a fost foarte ridicat și pot spune că sunt foarte mulțumit de modul în care ne-am exprimat, de atitudine și de implicare, dar și de faptul că fetele nu am avut nici un complex în fața unor jucătoare de top. Acum trebuie să luăm ce a fost bun din acest meci și să ne concentrăm toată atenția către meciul de miercuri, cu Dacia Mioveni, unul extrem de important pentru echipa noastră”. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu, Alina Chiuchiatu– Bianca Ștefania Chiriță 1g, Helena Paulo Simao Gilda 6g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 5g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț 1g, Ira Zinatullina 5g, Andreea Chiricuță, Laura Moldovan 1g, Ana Maria Lopătaru 1g, Florența Ilie 1g, Iuliia Andriichuk 3g, Ana Cătălina Ciolan 3g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 24
BUCUREȘTI, SALA APOLLO
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
ORA 16.00
CSM BUCUREȘTI – CSM TÂRGU JIU 30-27(15-13)

CSM Târgu Jiu este acum pe locul 11 în Liga Florilor și este obligată să câștige meciul cu Dacia Mioveni, pentru a evita locurile de baraj. Partida cu Dacia Mioveni se dispută miercuri, 15 mai, de la ora 17.30.

Comment here