Baschet

LNBM Getica 95. CSM Târgu Jiu a pierdut prima partidă din seria cu Laguna. CSM Târgu Jiu – Laguna București 75-78

CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 11 mai, prima partidă din seria de play-out cu Laguna București, scor 75-78. Cel mai bun jucător de pe teren a fost căpitanul grupării gorjene, Dimitrius Underwood. Americanul a reușit 33 de puncte. Laguna conduce seria cu 1-0, iar meciul 2 se va disputa luni, 13 mai, de la ora 19.00. 

Baschetbaliștii gorjeni au început cu o înfrângere seria de play-out din turul 3 al Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95, cu Laguna București. În sezonul regulat, CSM Târgu Jiu s-a impus fără probleme în fața echipei bucureștene, acum însă lucrurile au stat cu totul altfel. Prima repriză a aparținut gorjenilor, care au intrat cu +3 la vestiare, scor 37-34. Partea a doua a meciului a aparținut oaspeților, care au reușit să răstoarne rezultatul pe tabelă și să câștige meciul. Cu doar câteva secunde înainte de final, tabela indica 75-75, dar ultimele secvențe ale meciului au fost gestionate mai bine de oaspeți, care s-au impus cu 78-75. Laguna conduce cu 1-0, dar lupta pentru câștigarea seriei rămâne deschisă. Meciul 2 se va disputa luni, 13 mai, de la ora 19.00.  

Câteva sute de spectatori au ținut să fie în continuare prezenți alături de echipă, chiar dacă formația noastră de baschet traversează cea mai grea perioadă de la înființare și până acum. Primul sfert a fost unul destul de echilibrat, cu ambele echipe trecând rând pe rând la conducere, dar cu CSM Târgu Jiu ceva mai insistentă. Actul de dubut a fost câștigat de CSM Târgu Jiu, la limită, scor 17-16. CSM Târgu Jiu a continuat să fie echipa mai activă și în sfertul 2. Chiar dacă sfertul a fost la fel de echilibrat ca și primul, baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au fost ceva mai inspirați la finalizare și au câștigat și actul doi, scor 20-18. Astfel, CSM Târgu Jiu a intrat la pauză în avantaj, scor 37-34. 

După pauză, oaspeții au intrat ceva mai hotărâți și au preluat conducerea, scor 44-46. CSM Târgu Jiu a replicat prin cel mai bun om, Dimitrius Underwood, iar reușitele lui Cameron Oluyitan, Jalen Dupree și Ethan Wright au redus CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 53-46. Lucrurile păreau să meargă pe făgașul normal, doar că oaspeții au revenit în joc, au câștigat sfertul 3 cu 20-18, reușind astfel să reducă diferența la doar un punct înainte de sfertul decisiv, scor 55-54. Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au început cu coș sfertul 4, dar apoi au cedat inițiativa, iar oaspeții au revenit la conducere, scor 57-58. Gorjenii au replicat prin reușita de 3p a lui Cameron Oluyitan și au urcat la +4, scor 64-60. Laguna a avut un run de 7-0 și a trecut la conducere, scor 64-67. Basic a ceut time-out, iar la reluare, Dimitrius Underwood și Jalen Dupree au readus avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 71-69. Baschetbaliștii lui Basic nu au reușit să gestioneze rezultatul și oaspeții au revenit în avantaj, scor 73-75. Dimitrius Underwood, de neoprit în acest meci, a reușit să restabilească egalitatea, scor 75-75, cu mai puțin de 1 minut înainte de final. Un fault ușor acordat de arbitri a trimis echipa oaspete la linia de libere, scor 75-76, cu mai puțin de 5 secunde de joc. Mai exact, 4,3 secunde a avut la dispoziție CSM Târgu Jiu pentru ultimul atac. Unul ratat complet, după o pasă total greșită la repunerea mingii în joc. Oaspeții au recuparat și au înscris în ultima secundă. S-a terminat 75-78. Iată ce a declarat la conferința de presă, antrenorul Kresimir Basic. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Laguna merită felicitată pentru că a stat în meci și a profitat de șansa ei. Noi am încercat să ne construim un avantaj pe tot parcursul meciului. Am avut șapte puncte avans, da am pierdut acest avantaj în 30 de secunde, după două aruncări de trei puncte ale noastre. Nu suntem focusați, nu suntem pregătiți să închidem meciurile, iar ceea ce s-a întâmplat la final este concluzia întregului meci: lipsă concretă de concentrare. Este frustrant, vorbim, tot vorbim, dar rezultatele nu se văd. Putem să discutăm despre ultimele patru secunde, dar nu ar fi trebuit să ajungem în această situație. Normal că ar fi rușinos să terminăm pe ultimul loc, dar noi, ca staff, nu avem ce să facem, nu putem să marcăm în locul lor, să ne apărăm în locul lor. Dăcă nu au o atitudine similară cu cea din sezonul regulat, atunci nu avem nicio șansă”.

La conferința de presă a fot prezent și Dimitrius Underwood. Nici măcar prestația foarte bună a căpitanul echipei noastre nu a putut evita înfrângerea. Dimitrius crede că este vorba și despre ghinion în aceste serii de play-out. Americanul consideră că CSM Târgu Jiu încă are șanse să câștige seria contra Lagunei. 

Dimitrius Underwood, CSM Târgu Jiu: ”Am avut și ghinion. În toate meciurile am fost foarte aproape, însă nu am reușit să le închidem. Trebuie să mergem înainte și să încercăm să încheiem sezonul așa cum ar trebui. Toată lumea își dorește ca aruncările de final să intre, mai ales cele care ar putea fi decisive, însă problema principală a fost apărarea. Cred că încă avem o șansă bună să câștigăm această serie împotriva Lagunei. În următorul meci ne vom baza și pe David Antonescu. Trebuie să corectăm micile greșeli, le-am dat șansa să înscrie ușor din preajma inelului, în special după recuperări ofensive. Au marcat destul de mult și pe șansa a doua, iar asta le-a dat încredere. Acolo trebuie să lucrăm”.

Dimitrius Underwood a fost cel mai bun om al gorjenilor, cu 33 de puncte, 12 recuperări și 2 pase decisive. A fost urmat de Jalen Dupree cu 12 puncte și 7 recuperări. Noam Weinberg a încheiat meciul cu 11 puncte și 5 recuperări, iar Cameron Oluyitan a totalizat 10 puncte, 2 recuperări și 3 asisturi. Ethan Wright a terminat meciul cu 7 puncte, 3 recuperări și 3 asisturi. Pivotul bosniac Arsenije Vuckovic a terminat meciul cu 2 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 33p, Noam Weinberg 11p, Ethan Wright 7p, Camil Berculescu, Cameron Oluytan 10p, Jalen Dupree 12p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 2p, Flavius Toropu, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT / TURUL 3
MECI 1
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
ORA 19.00
LIVE FRB TV 
CSM TÂRGU JIU – ABC LAGUNA BUCUREȘTI 75-78(17-16, 20-18, 18-20, 20-24)

Galerie foto

Comment here