Handbal

Liga Florilor Mol, Etapa 18. Sâmbătă, 9 martie, ora 18.00: Gloria Buzău-CSM Târgu Jiu. Andrieș: ”Trebuie să facem o apărare foarte agresivă, un joc colectiv bun și să avem curaj”

Liga Florilor Mol revine în atenție în acest weekend cu o nouă serie de partide extrem de interesante. Una dintre aceste partide se va disputa la Buzău, între Gloria Buzău și CSM Targu Jiu, partidă care contează pentru etapa a 18-a. ”Este un meci greu, dar ne place să ne batem și să scoatem ce e mai bun, atât din punct de vedere al jocului, cât și din punct de vedere al punctelor. Trebuie să facem o apărare foarte agresivă, un joc colectiv bun și să avem curaj”, a declarat la conferința de presă premergătoare acestei partide, antrenorul Liviu Andrieș.

CSM Târgu Jiu merge în acest weekend la Buzău, pe terenul Gloriei, formație care ocupă în acest moment locul 7 în Liga Florilor, cu 22 de puncte, în timp ce gruparea gorjeană este pe 10, cu 18 puncte, destul de aproape de gazdele din weekend. Sunt toate ingredientele să asistăm la o partidă intensă, echilibrată, din care sperăm să aibă câștig de cauză gruparea gorjeană. Misiunea va fi una destul de dificilă, gruparea buzoiană fiind una redutabilă pe teren propriu, plus un lot valoros de jucătoare, dar și CSM Târgu Jiu a demonstrat că se poate lupta de la egal la egal cu orice adversar din Liga Florilor. În plus, echipa noastră vine după două victorii la rând în campionat, care au scos echipa din zona roșie a clasamentului. Andrieș speră ca echipa să reintre repede în ritmul jocurilor oficiale după pauza competițională, și speră ca experiența acumulată în meciurile europene să-și spună cuvântul în perioada următoare. Principalul gorjean mizează pe o apărare agresivă și le cere fetelor sale să intre cu mult curaj în teren. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Eram într-un ritm bun, într-o formă bună și cred că această pauză ne-a scos puțin din starea de competiție pe care o aveam, pentru că atunci, după cupele europene, era o stare bună de competiție, era o stare bună în cadrul echipei, pentru că rezultatele începuseră să ne ajute. Jocul ne-a ajutat de asemenea și cred că era bine să fi avut continuitate. Întâlnim o echipă care are în lot jucătoare valoroase. Au și ele ceva probleme din punct de vedere al organizării. Până la urmă, nu mă interesează ce se întâmplă acolo. Ne interesează ceea ce facem noi. Este un meci greu, dar ne place să ne batem și să scoatem ce e mai bun, atât din punct de vedere al jocului, cât și din punct de vedere al punctelor. Trebuie să facem o apărare foarte agresivă, un joc colectiv bun și să avem curaj. Experiența acumulată în cupele europene și-a spus cuvântul, chiar dacă nu am avut realizări din punct de vedere al rezultatelor în această competiție, cred că experiența acumulată a fost de bun augur și sperăm că va fi în continuare de bun augur”.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 18
BUZĂU, SALA ROMEO IAMANDI
SÂMBĂTĂ, 9 MARTIE, ORA 18.00
GLORIA BUZĂU – CSM TÂRGU JIU

 

Comment here