Handbal

Liga Florilor Mol, Etapa 18. Gloria Buzău – CSM Târgu Jiu 26-22

CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 9 martie, confruntarea disputată în deplasare, cu Gloria Buzău, scor 22-26. Partida a contat pentru etapa a 18-a din Liga Florilor Mol. În partida de la Buzău, Ana Ciolan a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu, cu 6 goluri. Chiar și cu această înfrângere, CSM Târgu Jiu rămâne pe locul 10 în clasament, cu 18 puncte. Handbalistele lui Liviu Andrieș au plătit tribut numeroaselor ratări, care au făcut în cele din urmă diferența. ”Este foarte greu să poți câștiga un astfel de meci, în fața unei echipe cu un lot valoros și greu de învins pe teren propriu, atunci când ai atâtea ratări. Am avut 8 situații de 1 la 1 cu portarul și 3 lovituri de la 7 metri ratate. Cred că aici s-a făcut diferența”, a fost concluzia antrenorului Liviu Andrieș.

Se pare că pauza competițională nu le-a prins prea bine jucătoarelor lui Liviu Andrieș, care se temea că pauza le-ar putea scoate din ritm pe fetele sale. Temerile antrenorului gorjean s-au adeverit în debutul partidei de la Buzău, când CSM Târgu Jiu nu a găsit soluții pe faza de atac și s-a văzut condusă cu 4-0 pe tabelă. După minute bune de joc, Ana Ciolan a reușit să înscrie primul gol al grupării gorjene, pentru 4-1. Tot Ana Ciolan a fost și la capătul fazei care a adus un nou gol pentru CSM Târgu Jiu, dintr-o aruncare de la 7 metri. Pe fondul unor intervenții de senzație ale Ekaterinei Dzhukeva, CSM Târgu Jiu s-a apropiat la doar un gol pe tabelă, scor 8-7, în minutul 22. Gruparea gorjeană a reușit să revină în joc prin golurile marcate de Laura Moldovan, Iuliia Andriichuck, Maria Gavrilă și Andreea Chiricuță. Gazdele au făcut 9-7, dar Florența Ilie, atentă, a recuperat mingea și a redus la un gol ecartul pe tabelă, scor 9-8. Ana Ciolan a învins apărarea Buzăului și echipa noastră era din nou la un gol distanță, scor 10-9. Buzăul a închis prima parte a meciului cu două goluri și a intrat la vestiare cu +3 pe tabelă, scor 12-9.

CSM Târgu Jiu a început bine repriza secundă, cu un nou gol marcat de Ana Ciolan, pentru 12-10. Gazdele s-au desprins însă la 16-10. Ira Zinatullina a întrerupt seria buzoiencelor, pentru 16-11. Buzăul a punctat pentru 17-11, dar gorjencele nu au cedat și au început o nouă cursă de urmărire a adversarului. Ana Ciolan, Maria Gavrilă și Laura Moldovan au reușit să reducă, din nou, diferența la doar un gol pe tabelă, scor 19-18, în minutul 47. Pe lista marcatoarelor și-a trecut numele și Mirabela Coteț, pentru 21-19, în timp ce Andreea Chiricuță a marcat golul cu numărul 20 al echipei noastre, scor 22-20, în minutul 51. Gazdele s-au desprins la 24-20. CSM Târgu Jiu a încercat să revină și a înscris, din extremă, prin Florența Ilie, scor 24-21. Gorjencele nu au mai avut însă inspirație în fața porții pe final de meci și gazdele au făcut 26-21. Andreea Chiricuță a marcat ultimul gol al confruntării și a stabilit scorul final al partidei. S-a terminat 26-22 pentru echipa din Buzău. Liviu Andrieș a tras și primele concluzii după meciul de la Buzău și consideră că diferența în acest meci a fost făcută de numeroasele ratări ale jucătoarelor sale. Antrenorul gorjean speră ca la următorul meci, unul foarte important, elevele sale să fie mult mai concentrate pe faza ofensivă.  

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Am început mai greu meciul, dar am revenit în două rânduri și ne-am apropiat la un gol de fiecare dată, dar greșelile pe faza ofensivă ne-au privat de un rezultat bun la Buzău. Am avut momente bune, în care am jucat de la egal la egal cu Buzăul, dar este foarte greu să poți câștiga un astfel de meci, în fața unei echipe cu un lot valoros și greu de învins pe teren propriu, atunci când ai atâtea ratări. Am avut 8 situații de 1 la 1 cu portarul și 3 lovituri de la 7 metri ratate. Cred că aici s-a făcut diferența. Trebuie să eliminăm aceste greșeli. Vom analiza și vom vedea ce trebuie făcut să eliminăm aceste sincope de pe faza ofensivă, pentru că ne așteaptă un meci foarte important săptămâna viitoare, contra Craiovei. Trebuie să strângem rândurile, să ne mobilizăm și să câștigăm următorul meci”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(15 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Helena Paulo Simao Gilda, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 5g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț 1g, Ira Zinatullina 1g, Andreea Chiricuță 3g, Laura Moldovan 3g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 2g, Iuliia Andriichuk 1g, Ana Cătălina Ciolan 6g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, cu SCM U Craiova. Partida este programată pentru vineri, 15 martie, de la ora 17.30. 

Comment here