Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 23. CSM Târgu Jiu pierde duelul cu Petrolul Ploiești. CSM Târgu Jiu – CSM Petrolul Ploiești 75-81

CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 9 martie, duelul cu CSM Baschet Petrolul Ploiești, scor 75-81. Meciul a contat pentru etapa a 23-a din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Jalen Dupree a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 19 puncte. A fost o partidă în care baschetbaliștii gorjeni au fost foarte aproape de o revenire de senzație, de la -25 pe tabelă. Gorjenii s-au apropiat la doar 3 puncte, dar nu au mai avut forța necesară să întoarcă rezultatul. ”În prima repriză nu ne-a ieșit nimic. A doua repriză, am fost mai buni, mai combativi, ne-am bătut. A părut că putem reveni în meci, însă este foarte dificil să faci asta împotriva unei astfel de echipe. Ne cerem scuze față de suporteri. Până săptămâna viitoare, trebuie să reglăm aceste aspecte”, a declarat antrenorul Kresimir Basic. 

Se pare că pauza generată de meciurile echipei naționale nu a fost de bun augur pentru baschetbaliștii lui Kresimir Basic, care nu-și regăsesc cadența și sunt la al doilea eșec de la reluarea competiției. Scenariul partidei de la Târgu Jiu a fost unul destul de asemănător cu ceea ce s-a întâmplat în meciul tur, atunci când Ploieștiul a avut un ecart de 20 de puncte, față de 25 în meciul retur. La fel ca în partida de la Ploiești,  gorjenii au reușit să reintre în meci. Dacă atunci au câștigat meciul, de data asta băieții lui Kresimir Basic nu au mai avut resursele necesare să întoarcă rezultatul. 

A fost un meci cu două reprize diametral opus. Prima repriză a aparținut în totalitate oaspeților, asta și pe fondul unui joc în care baschetbaliștii gorjeni nu s-au regăsit, în special pe fază ofensivă. ”Nu-mi amintesc să fi avut în carieră o repriză atât de proastă din punct de vedere ofensiv. A fost un dezastru, nu ne-a ieșit nimic, nu am marcat aruncările deschise. Ploieștiul a pedepsit orice greșeală”, a declarat la conferința de presă, antrenorul Kresimir Basic.

Repriza secundă a aparținut echipei din Târgu Jiu, care a încercat o revenire de senzație, de la -25 pe tabelă, scor 25-50. Gorjenii au pornit o cursă nebună de urmărire a adversarului. Cu un Jalen Dupree în mare formă, cu reușitele de 3 puncte ale lui Camil Berculescu, Noam Wienberg și Milan Luzaic, echipa noastră s-a apropiat pe final de meci, la doar 3 puncte, scor 67-70. Intrați în criză de timp, gorjenii au încercat să profite de fiecare secundă de joc pe final de meci, în încercarea de a răsturna tabela, dar fără sorți de izbândă. ”A doua repriză am fost mai buni, mai combativi, ne-am bătut. A părut că putem reveni în meci, însă este foarte dificil să faci asta împotriva unei astfel de echipe”, a declarat Kresimir Basic, care și-a cerut scuze suporterilor gorjeni pentru eșec. ”Ne cerem scuze față de suporteri. Trebuie să ne găsim din nou ritmul, să fim acea echipă agresivă. Până săptămâna viitoare, trebuie să reglăm aceste aspecte. Trebuie să ne revenim ca echipă”.

Cel mai bun marcator al grupării gorjene a fost Jelen Dupree. Americanul a reușit 19 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă. A fost urmat de Milan Luzaic, cu 15 puncte, o recuperare și 2 pase decisive. Noam Weinberg a totalizat 10 puncte și 5 recuperări. Camil Berculescu a avut o nouă evoluție foarte bună. Baschetbalistul gorjean a încheiat meciul cu 9 puncte, 3 recuperări și un asist. Dimitrius Underwood a încheiat meciul cu 7 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive. Ethan Wright a totalizat 6 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. Tot cu 6 puncte a încheiat meciul și Cameron Oluyitan, care a mai avut și 3 recuperări. Pivotul Arsenije Vuckovic a încheiat meciul cu 3 puncte și 2 recuperări.

Iată ce a declarat și Jalewn Dupree, cel mai bun om al echipei noastre în confruntarea cu CSM Ploiești.

Jalen Dupree, CSM Târgu Jiu: ”Ne-am luptat mai mult în a doua repriză, am făcut o apărare mai agresivă. În prima repriză nu am putut să ne apărăm bine în relația unu la unu. Faptul că începem așa meciurile este unul dintre aspectele pe care trebuie să le remediem în această săptămână. Nu ne-au surprins cu nimic, problemele au plecat de la faptul că nu am putut să stăm în fața atacantului. Faptul că am revenit de la o mare diferență arată că suntem o echipă combativă, care se poate bate de la egal la egal cu oricine, dar tot pleacă de la factorul mental”.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 7p, David Antonescu, Noam Weinberg 10p, Milan Luzaic 15p, Octavian Popa Calotă, Ethan Wright 6p, Camil Berculescu 9p, Cameron Oluytan 6p, Jalen Dupree 19p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 3p. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA 11-18
ETAPA 23
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
SÂMBĂTĂ, 2 MARTIE, ORA 18.00
LIVE FRB TV
CSM TÂRGU JIU – CSM BASCHET PETROLUL PLOIEȘTI
75-81(13-18, 12-27, 25-17, 25-19)

CSM Târgu Jiu este acum pe locul 3 în Grupa 11-18, iar etapa viitoare, pe 16 martie, va juca tot pe teren propriu, cu CSM Focșani. 

GALERIE FOTO

Comment here