Baschet

CN U13 Masculin. Echipa de baschet masculin U13 a CSM Târgu Jiu a încheiat Turneul 4 din Faza a 3-a a Campionatului Național. REZULTATE

În acest weekend și echipa de baschet U13 a CSM Târgu Jiu a disputat Turneul 4 din Faza a 3-a a Campionatului Național. Bilanțul a fost similar cu cel al echipei feminine de la aceași categorie U13, o victorie și două înfrângeri. Meciurile din Grupa 3, în care a fost repartizată CSM Târgu Jiu, s-au disputat pe 9 și 10 martie, la Târgu Jiu. Baschetbaliștii pregătiți de Toma Popescu păstrează în continuare șanse de a se califica la Turneul Semifinal. ”Păstrăm șanse de calificare la Turneul Semifinal, dar trebuie să fim 100% concentrați la următorul turneu de peste două săptămâni”, a declarat antrenorul juniorilor U13, Toma Popescu.

Baschetbaliștii pregătiți de Toma Popescu au avut parte de un weekend intens, cu meciuri puternice, două dintre acestea fiind decise la ultimele secvențe ale partidelor.  Sâmbătă, 9 martie, gorjenii s-au confruntat cu Raptors Berceni. Meciul a fost unul destul de echilibrat și a avut nevoie de prelungiri pentru a stabili echipa câștigătoare. Echipa din Berceni a gestionat mai bine minutele de prelungire și s-a impus cu 69-62. Afectați de eșecul din primul meci, gorjenii au avut de tras în fața celor de Juniors Craiova. Doljenii au condus și la 21 de puncte, dar gorjenii au avut o revenire de senzație și au întors rezultatul, scor 62-59. În ultimul meci, echipa lui Toma Popescu a cedat în fața unei echipe care în mod cert se va lupta pentru medalii îna cest sezon, Slam București, scor 31-94. Chiar și în aceste condții, CSM Târgu Jiu păstrează șanse de calificare la Turneul Semifinal. 

Toma Popescu, antrenor echipa de baschet masculin U13 CSM Târgu Jiu: ”Am pierdut primul meci, cu Raptors Berceni, la mare luptă, în prelungiri, acolo unde oaspeții s-au impus la 7 puncte. Extrem de afectați după înfrângerea din primul meci, am început mai greu partida cu Juniors Craiova, care a avut și 21 de puncte avans pe tabelă. Ne-am revenit la timp și baschetbaliștii noștri au reușit să revină fantastic. Am câștigat cu 62-59. A urmat duminică meciul cu Slam București, pierdut de sportivii nostrii, dar cu o atitudine extraordinară. La prima pauză eram condusi la doar 7 puncte în condițiile în care celelalte echipe aveau un handicap de 30 puncte, chiar și mai mult, în același interval de timp, în confruntările cu Slam București. Avut însă trei sferturi mai slabe și am rulat tot lotul. Ne păstrăm șanse de calificare la Turneul Semifinal, dar trebuie să fim 100% concentrați la următorul turneu de peste două săptămâni”.

LOT U13 M CSM TÂRGU JIU: Tudor Crîngulescu, Flavius Lupulescu, David Marin, Alexandru Folcuţi, Horia Sgondea, David Badea, Boris Făiniș, Ianis Trăistaru, Radu Pescaru, Darius Deaconescu, Andrei Popescu, Răzvan Ion. Antrenor: Toma Dorin Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U13 MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
FAZA III / TURNEUL 4 / GRUPA 3
9-10 MARTIE 2024
TÂRGU JIU, SALA ”VOIEVOD LITOVOI”
SÂMBĂTĂ, 9 MARTIE 2024, ORA 12.00
CSM TÂRGU JIU – CS BBB RAPTORS BERCENI 62-69
SÂMBĂTĂ, 9 MARTIE 2024, ORA 19.00
CSM TÂRGU JIU – ACS JUNIORS CRAIOVA 62-59
DUMINICĂ, 10 MARTIE 2024, ORA 12.00
CSM TÂRGU JIU – ABC SLAM BUCUREȘTI 31-94

Comment here