Handbal

Liga Florilor MOL, Etapa 12. Joi, 11 ianuarie, ora 17.00: Dacia Mioveni – CSM Târgu Jiu. Iuliia Andriichuk: ”Sunt pregătită pentru acest meci. Vrem să luăm toate punctele din această deplasare”

Zi de meci pentru handbalistele CSM Târgu Jiu în Liga Florilor. Până la confruntarea europeană de duminică, contra grupării iberice Malaga Costa del Sol, astăzi, 11 ianuarie, echipa pregătită de Liviu Andrieș va disputa o partidă extrem de importantă în competiția internă. CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, la Pitești, de la ora 17.00, în Sala Trivale, contra Daciei Mioveni. Partida contează pentru etapa a 12-a din Liga Florilor. Gorjencele merg cu obiectivul clar de a obține victoria contra grupării argeșene. Și noua achiziție a echipei din Târgu Jiu, ucraineanca Iuliia Andriuichuk, fostă jucătoare a echipei din Mioveni, este convinsă că CSM Târgu Jiu se poate impune în acest meci foarte important. ”Cred că trebuie să ne apărăm foarte bine și să respectăm planul tactic. Vrem să luăm toate punctele din această deplasare, a declarat Iuliia Andriichuk, la conferința de presă premergătoare acestei partide.

CSM Târgu Jiu a reușit în această iarnă o mutare extrem de importantă la nivelul liniei de 9 metri, prin aducerea Iuliiei Andriichuk, internațională din Ucraina. Experimentata jucătoare, în vârstă de 31 de ani, a mai evoluat în campionatele din Rusia, Belarus, Turcia, Grecia, Polonia și Norvegia. Iuliia joacă pe postul de inter stânga, dar poate evolua și inter dreapta și centru. Handbalista de 1,85 metri nu este la prima experiență în România. Înainte de a semna cu CSM Târgui Jiu, Iuliia a jucat pentru CS Dacia Mioveni.

Iuliia Andriichuk a ajuns la finalul anului 2023 la Târgu Jiu, chiar de la Dacia Mioveni, acolo unde era una dintre jucătoarele de bază din gruparea argeșeană. Interul din Ucraina a debutat pentru formația gorjeană în meciul cu CSM București, partidă în care a avut o evoluție foarte bună. ”Ea are calitate, are nevoie de a juca, de a înțelege combinațiile tactice pe care le avem și eu spun că va fi un câștig pentru noi pentru că e dinamică, e pe ‘”poartă”’ și cred că s-a văzut acest lucru. Ne bucurăm că am reușit să facem un asemenea transfer”, a declarat Liviu Andrieș imediat după debutul jucătoarei din Ucraina la Târgu Jiu. A urmat o nouă evoluție bună pentru Andriichuk în meciul cu maghiarele de la Motherson, în prima etapă din Grupa D a EHF European League, meci în care a suferit o accidentare, dar va fi aptă pentru meciul cu fosta sa echipă, Dacia Mioveni. În ceea ce privește transferul la Târgu Jiu, Andriichuk consideră că a făcut alegerea potrivita când s-a hotărât să semneze cu echipa pregătită de Liviu Andrieș.  

Iuliia Andriichuk, CSM Târgu Jiu: ”Cred că este un pas potrivit pentru mine să fiu aici la CSM Târgu Jiu, mai ales că echipa evoluează și în competițiile europene. Am făcut alegerea potrivită și aștept cu nerăbdare următoarele meciuri. Toate fetele de aici, staff-ul și antrenorii m-au ajutat foarte mult să mă acomodez și le mulțumesc pentru primirea pe care mi-au făcut-o”.

În ceea ce privește meciul de la Pitești, Iullia Andriichuk consideră că CSM Târgu Jiu se poate impune în confruntarea cu fosta sa echipă. 

Iuliia Andriichuk, CSM Târgu Jiu: ”Sunt pregătită să evoluez în meciul de la Pitești și vrem să luăm toate punctele din această deplasare. Cred că trebuie să ne apărăm foarte bine și să respectăm planul tactic. Trebuie să fim unite și, bineînțeles, să marcăm cât mai multe goluri”. 

LIGA FLORILOR MOL
SEZON 2023-2024
ETAPA 12
PITEȘTI, SALA TRIVALE
JOI, 11 IANUARIE 2024, ORA 17.00
DACIA MIOVENI – CSM TÂRGU JIU

Dacia Mioveni-CSM Târgu Jiu se va juca la Sala Sporturilor Trivale din Pitești, Sala Sporturilor Mioveni găzduind în perioada 10-16 ianuarie meciurile echipelor masculine și feminine de volei ale clubului ucrainean SC Prometey Dnipro în competițiile europene. 

După confruntarea de la Pitești, CSM Târgu Jiu va evolua duminică, 14 ianuarie, de la ora 13.00, în etapa a 2-a din Grupa D EHF European League Woman, contra CBF Malaga Costa del Sol.

NR. 79 IULIIA ANDRIICHUK
Data nașterii: 17.05.1992
Localitatea: Kiev, Ucraina
Post: Inter stânga

 

 

Comment here