Handbal

Liga Florilor MOL, Etapa 12. CSM Târgu Jiu, victorie clară la Pitești în fața Mioveniului. Dacia Mioveni – CSM Târgu Jiu 19-26

CSM Târgu Jiu a înregistrat joi, 11 ianuarie, o victorie extrem de importantă în Liga Florilor. Echipa pregătită de Liviu Andrieș a trecut de Dacia Mioveni, scor 26-19, la capătul unui meci pe care l-a dominat fără probleme. Meciul a contat pentru etapa a 12-a din Liga Florilor. ”A fost un meci pe care l-am controlat în totalitate. Este o victorie extrem de importantă pentru economia finală a clasamentului și pentru tot ceea ce urmează”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș, după victoria clară de la Pitești.

În așteptarea meciului cu Costa del Sol Malaga, din Grupa D EHF, CSM Târgu Jiu a înregistrat o victorie extrem de importantă în Liga Florilor. Un succes menit să aducă o doză de moral și încredere pentru următoarele partide pe care CSM Târgu Jiu le are de disputat în competiția europeană, dar mai ales în privința confruntărilor din competiția internă. Coordonate excelent din teren de Maria Gavrilă Frățilescu, cea mai bună marcatoare a echipei noastre în acest meci, cu 6 reușite, CSM Târgu Jiu a obținut un succes care va cântări foarte mult în economia finală a clasamentului, așa cum ne-a declarat imediat după meci antrenorul Liviu Andrieș: ”A fost un meci pe care l-am controlat în totalitate, chiar dacă nu am făcut cel mai bun joc al nostru. Este o victorie extrem de importantă pentru economia finală a clasamentului și pentru tot ceea ce urmează”.

Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a făcut un salt de două locuri în clasament, la capătul unui meci pe care l-a controlat în totalitate și pe care l-a câștigat la o diferență confortabilă, de +7 pe tabelă, care nu mai lasă loc de comentarii, scor 26-19. Handbalistele noastre au intrat hotărâte pe teren și încă din startul partidei și-au anunțat intențiile clare pentru acest meci. După câteva șarje ofensive din partea celor două formații, rămase fără rezultat, CSM Târgu Jiu a fost echipa care a dezghețat tabela din Sala Trivale. Iuliia Andriichuk a deschis seria golurilor pentru CSM Târgu Jiu, reușind să înscrie împotriva fostei sale echipe. Seria a fost continuată de Ana Ciolan, Florența Ilie și Maria Gavrilă Frățilescu, iar tabela arăta 4-0 pentru CSM Târgu Jiu, moment în care antrenorul gazdelor a solicitat time-out. La reluarea jocului, Dacia Mioveni a marcat primul gol abia după ce s-au scurs 7 minute de joc. Gazdele au strâns scorul la 3-4, dar Laura Moldovan și Iuliia Andriichuk au urcat la trei goluri avansul grupării gorjene, scor 3-6, în minutul 14. Gazdele au încercat să țină aproape și au ajuns la doar un gol diferență, scor 5-6. Maria Gavrilă Frățilescu, Iuliia Andriichuk, Mirabela Coteț și Florența Ilie au punctat rând pe rând, pentru 7-10, în minutul 20. Fosta jucătoare a CSM-ului, Pal Ceandani, acum la Mioveni, a redus din diferență, pentru 8-10, dar Andreea Chiricuță, Maria Gavrilă Frățilescu și Florența Ilie au urcat gruparea gorjeană la +4 pe tabelă, scor 9-13. CSM Târgu Jiu a intrat la vestiare cu două goluri avans, după ce echipa din Mioveni a punctat în două rânduri pe finalul primei reprize, iar la pauză tabela arăta 13-15. 

Repriza secundă a început cu gol CSM Târgu Jiu. Andreea Chiricuță s-a descurcat foarte bine în extremă și tabela arăta 13-16 în debutul părții secunde. Ana Ciolan, bine servită pe semicerc, și Iuliia Andriichuk au refăcut avansul de 4 goluri al echipei din Târgu Jiu, scor 12-16. Ira Zinatullina și a trecut și ea numele pe lista marcatoarelor, scor 13-17 în minutul 35. Minute bune nu s-a mai marcat la nicio poartă. Abia în minutul 43 au reușit acest acest lucru gazdele, pentru 14-17. Replica a venit imediat de la Andreea Chiricuță, scor 14-18. Maria Gavrilă Frățilescu a găsit o nouă breșă în apărarea Miovenului pentru 15-19. Gazdele au reușit să înscrie de două ori la rând, pentru 17-19, moment în care Liviu Andrieș a cerut time-out. La reluarea jocului, Ana Ciolan și Maria Gavrilă au dus scorul la +5 pentru CSM Târgu Jiu, scor 17-22, și au rezolvat problema echipei câștigătoare. Finalul meciului a aparținut echipei din Târgu Jiu care a punctat prin Florența Ilie, Laura Moldovan și Iuliia Andriichuk, iar tabala arăta 18-25. Gazdele au intrerupt pe moment seria bună a gorjencelor, care au închis tabela prin golul reușit de Maria Gavrilă Frățilescu. S-a terminat 26-19 pentru CSM Târgu Jiu, care se pregătește acum pentru duelul cu Malaga, partidă de la care Liviu Andrieș vrea primele puncte în EHF. ”Acum trebuie să ne recuperăm foarte repede, iar de mâine toată atenția nostra va fi îndreptată către meciul cu Malaga de duminică, de la care vrem sa obținem primele noastre puncte în grupele EHF”, ne-a declarat imediat după meci antrenorul gorjean.

La finalul partidei, la interviuri a fost prezentă și Andreea Chiricuță. Iată ce a declarat extrema CSM Târgu Jiu.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(18 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu– Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 6g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț 1g, Ira Zinatullina 1g, Andreea Chiricuță 3g, Laura Moldovan 2g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 4g, Iuliia Andriichuk 5g, Ana Cătălina Ciolan 4g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

LIGA FLORILOR MOL
SEZON 2023-2024
ETAPA 12
PITEȘTI, SALA TRIVALE
JOI, 11 IANUARIE 2024, ORA 17.00
DACIA MIOVENI – CSM TÂRGU JIU 19-26(11-13)

 

Comment here