Handbal

Liga Florilor Mol. CSM Târgu Jiu pierde în ultima etapă cu Brăila, scor 24-43. CSM Târgu Jiu a încheiat pe locul 11 în Liga Florilor și va juca barajul de menținere/promovare în Liga Florilor

CSM Târgu Jiu a pierdut, în deplasare, meciul din ultima etapă din Liga Florilor Mol, cu Dunărea Brăila, scor 24-43. CSM Târgu Jiu a încheiat pe locul 11 în Liga Florilor, loc ce duce la barajul de menținere/promovare în Liga Florilor.

În urma rezultatelor înregistrate în ultimele etape, CSM Târgu Jiu nu a putut evita locul 11 ce duce la baraj. Gruparea gorjeană se pregătește acum să treacă prin emoțiile barajului, acolo unde se va confrunta cu CSM Deva, CS Activ Prahova Ploiești și HC Zalău. Conform regulamentului FRH, turneul de menținere/promovare în Liga Florilor se va desfășura în perioada 24-26 mai. La barajul de promovare, echipele vor juca în turneu, după sistemul „fiecare cu fiecare”. Primele două clasate la turneul de baraj vor promova / rămâne în Liga Florilor. Astfel, conform regulamentului FRH, CSM Târgu Jiu va juca primul meci cu Activ Ploiești, apoi cu CSM Deva și în ultima zi a turneului, cu HC Zalău. Locația turneului urmează a fi stabilită în zilele următoare. 

CSM Târgu Jiu a început greu meciul de la Brăila, cu un 0-4 după doar 4 minute de joc. Seria gazdelor a fost întreruptă de pivotul Ana Ciolan, în minutul 4. Câteva secunde mai târziu, Gilda Simao a redus din diferență, pentru 5-2. Ana Ciolan a punctat din nou de pe 6 metri, scor 6-3 pentru gazde. La 7-3 pentru Brăila, Liviu Andrieș a cerut primul timp de odihnă. La reluarea jocului, Andreea Chiricuță, revenită în angrenajul echipei, a punctat din extremă, scor 7-4 pentru gazde. Brăila a revenit în atac și s-a distanțat la 12-4. Iuliia Andriichuk a reușit să oprească iureșul gazdelor cu un gol în forță de pe 9 metri, scor 12-5, însă Brăila este într-o formă foarte bună și urcă la 14-5. CSM Târgu Jiu a revenit în atac și Maria Gavrilă, cea mai bună marcatoare a echipei noastre, a punctat pentru 14-6, iar Iuliia Andriichuk, experimentata handbalistă care în acest weekend a împlinit 32 de ani, a reușit alte două goluri pentru CSM Târgu Jiu, scor 16-8. Brăila a făcut 17-9, dar CSM Târgu Jiu a dat replica cu trei goluri la rând, marcate de Andreea Chiricuță și Gilda Simao, în două rânduri, ceea ce l-a determinat pe antrenorul gazdelor să ceară time-out, deși tabela arăta 17-11 pentru Brăila. La reluare, principalul pericol al gazdelor, Gonzales Alvaro a făcut 19-12, după ce Ana Ciolan reușise să străpungă apărarea brăileană. 19-12 a fost și scorul cu care cele două echipe au intrat la pauză. 

CSM Târgu Jiu a început bine repriza secundă. Gilda Simao a reușit o nouă dublă în poarta gazdelor, iar Laura Moldovan și a trecut și ea numele pe lista marcatoarelor, cu trei goluri consecudtive, pentru 23-17. Chiricuță a redus din diferență, pentru 23-18. Gazdele au venit însă cu o nouă replică acidă și au urcat la 26-18. Maria Gavrilă a mai pus un gol în dreptul CSM Târgu Jiu, pentru 26-19. La fel a făcut și Gilda Simao, pentru 27-20. Extrema stângă a CSM Târgu Jiu, Ana Lopătaru a contribuit și ea cu două reușite la rând, pentru 29-22. S-a înscris apoi pe bandă rulantă în Sala Dunărea, au reușit și gazdele, a reușit și Bianca Ștefania Chiriță, pentru CSM Târgu Jiu, scor 30-23, cu un sfert de ceas înainte de finalul meciului. Dunărea Brăila a mărit turația și a ajuns la +10 pe tabelă, scor 33-23. Gilda Simao și-a făcut din nou simțită prezența la poarta adversă cu un nou gol pentru CSM Târgu Jiu, scor 33-24. Brăila a mai pus două goluri pe tabelă, iar Liviu Andrieș a cerut time-out. După timpul de odihnă, tot Brăila a fost cea care a punctat și s-a distanțat constant pe tabelă. S-a terminat 43-24, iar acum CSM Târgu Jiu se pregătește pentru meciurile de baraj.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu, Alina Ciuchiatu– Bianca Ștefania Chiriță 1g, Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 7g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 2g, Andreea Mihart, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță 3g, Laura Moldovan 3g, Ana Maria Lopătaru 2g, Florența Ilie, Iuliia Andriichuk 3g, Ana Cătălina Ciolan 3g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 26
BRĂILA, SALA DUNĂREA
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
ORA 17.30
DUNĂREA BRĂILA – CSM TÂRGU JIU 43-24(19-12)

Comment here