Handbal

Liga Florilor, Etapa 9 / CSM Târgu Jiu, VICTORIE pe terenul Craiovei! SCM U Craiova – CSM Târgu Jiu 21-26

Victorie de senzație obținută de CSM Târgu Jiu în etapa a-9-a din Liga Florilor. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache s-a impus cu 26-21, la pauză 14-10, pe terenul echipei SCM U Craiova. Pentru gruparea gorjeană este prima victorie obținută în deplasare în Liga Florilor și al treilea succes din acest sezon. Cu victoria din Bănie, CSM Târgu Jiu a acumulat 9 puncte și a urcat pe locul 8 în Liga Florilor.

În Bănie, handbalistele de la CSM Târgu Jiu au fost cele care au dictat ritmul jocului. Gorjencele au controlat partida de la un capăt la celălalt și au condus în permanență pe tabela de marcaj. Fetele lui Liviu Andrieș au făcut la Craiova probabil cel mai bun meci de la debutul în Liga Florilor, reușind o evoluție de excepție, în fața unei echipe puternice, mai ales pe teren propriu. Apărarea și poarta au fost cheia succesului în deplasarea din Bănie.

Fără două dintre jucătoarele de bază ale echipei, Alexandra Gavrilă și Katarina Pavlovic, ambele accidentate, dar cu Angela Pușcaș și Ekaterina Dzhukeva în zi mare, CSM Târgu Jiu a început în forță meciul cu Craiova. Ana Ciolan, cu două goluri, și Mirabela Coteț au dus scorul la 3-1 pentru CSM Târgu Jiu în minutul 5. Gazdele au redus din diferență, dar Angela Pușcaș și-a intrat în rol și a înscris trei goluri, la care s-a adăugat și reușita de la 7m semnată Oana Bucă, iar CSM Târgu Jiu conducea cu 6-2, la capătul primelor 10 minute de joc. Handbalistele lui Liviu Andrieș și-au dublat avantajul în minutul 15, după golurile reușite de Andreea Chiricuță și Ira Zinatullina, scor 8-4 pentru gorjence. Seria a continuat cu Ana Ciolan și Angela Pușcaș și CSM ajungea la 10-5 în minutul 18. Dzhukeva face un nou meci bun, iar în atac gorjencele înscriu prin Ira Zinatullina și Oana Bucă și ajung la +6 pe tabelă, scor 13-7. Gazdele reușesc o serie ceva mai consistentă, cu trei goluri la rând, dar și cu om în plus, după eliminarea Ekaterinei Dzhukeva, scor 13-10 pentru CSM Târgu Jiu în minutul 29. Ana Ciolan înscrie din nou și stabilește scorul pauzei, 14-10 pentru CSM Târgu Jiu.

Craiovencele au deschis repriza secundă, dar a venit rapid și replica gorjencelor. Angela Pușcaș a fost de neoprit și CSM Târgu Jiu a ajuns la 18-14 în minutul 37. Minute bune echipa din Târgu Jiu și-a menținut avansul de patru goluri pe tabelă. Andreea Chiricuță și Oana Bucă au alternat pe lista marcatoarelor și CSM Târgu Jiu a ajuns la 22-18 în minutul 45. Dzhukeva a avut alte câteva intervenții excepționale și Sabine Klimek a dus scorul la 23-18. CSM Târgu Jiu a ajuns din nou la +6 pe tabelă în minutul 50, după golul marcat de Angela Pușcaș, scor 24-18. Ira Zinatullina și Mirabela Coteț și-au trecut din nou numele pe lista marcatoarelor și tabela arăta 26-20 în favoarea gorjencelor cu două minute înainte de final. Ultimul gol a aparținut echipei gazdă. S-a terminat 26-21 pentru CSM Târgu Jiu, care înregistrează primul succes în deplasare în Liga Florilor și a treia victorie stagională. 

Liviu Andrieș și-a felicitat jucătoarele pentru modul în care au abordat partida și spune că apărarea și poarta au fost principalele atuuri ale formației sale.

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Știam că ne așteaptă un meci destul de greu, dar mă bucur că după meciul cu Vâlcea, fetele s-au reîncărcat și remotivat pentru această partidă. Sunt bucuros că am luat cele 3 puncte și le felicit pe fete pentru că au făcut un meci nemaipomenit. Apărarea și poarta au fost cheia acestui succes”. 

Iată ce a declarat și principala marcatoare a grupării gorjene, Angela Pușcaș, autoare a 7 goluri în confruntarea de la Craiova.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu  – Bianca Chiriță, Oana Bucă 5g, Angela Pușcaș 7g, Valentina Toader Trică, Mirabela Coteț 2g, Ira Zinatullina 4g, Andreea Chiricuță 3g, Adrian Țăcălie, Pal Ceandani, Florența Ilie, Iulia Andrei, Ana Ciolan 4g, Cristian Boian, Sabine Klimek 1g. Antrenor principal: Liviu Andrieș. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici. 

Etapa viitoare, pe 22 decembrie, CSM Târgu Jiu va juca, pe teren propriu, cu CS Minaur Baia Mare.

Comment here