Baschet

LNBM, Etapa 10 / CSM Târgu Jiu – CSM Petrolul Ploiești 64-74 / Galerie FOTO

CSM Târgu Jiu a înregistrat o nouă înfrângere în Liga Națională. Echipa din Târgu Jiu a cedat în fața formației CSM Petrolul Ploiești, scor 64-74. Meciul a contat pentru etapa a-10-a din Liga Națională și a fost ultima confruntare din acest an pe propriul teren.  

Baschetbaliștii grupării gorjene au ratat o nouă oportunitate de a obține prima victorie din acest sezon. A fost un nou meci cu două reprize diametral opuse. La fel ca în meciul cu CSU Sibiu, baschetbaliștii grupării gorjene au condus ostilitățile în prima parte a jocului și au intrat la vestiare la +6 puncte pe tabelă, scor 38-32. În repriza secundă, echipa din Târgu Jiu s-a menținut în avantaj și a intrat în ultimul sfert cu +3 pe tabelă, scor 56-53. În ultimul act, mai precis în ultimele cinci minute ale jocului, gorjenii au cedat total inițiativa și oaspeții au reușit să se impună la Târgu Jiu. S-a terminat 64-74.

Porter Troupe, antrenorul-jucător al grupării gorjene a încercat să explice înfrângerea echipei sale. A încercat mai multe formule de echipă în speranța unei victorii. Porter pune eșecul pe seama blocajului psihic apărut în finalul meciului. Câteva greșeli și trei mingi pierdute, fructificate de ploieșteni au dus la căderea echipei. 

”Am avut o jumătate de meci bun în care toți au respectat planul tactic, am avut și un sfert trei bun, dar în ultimul sfert am avut acel blocaj mental, care le-a permis celor din Ploiești să pună mâna meci. Acum ne gândim doar la meciul următor. Le mulțumim și fanilor care au venit la meci și ne-au susținut, chiar dacă la final de meci s-au întors puțin împotriva noastră, le mulțumim pentru sprijin”.

Și Claudiu Alionescu crede că impactul psihic a fost decisiv în finalul meciului. Antrenorul gorjean crede că și faptul că echipa nu a mai prestat un joc colectiv în partea a doua a dus la acest eșec. 

”Pentru a nu știu câta oară în acest sezon în ultimul sfert nu ne-a mai ieșit nimic. În prima parte a meciului am avut 7 asisturi, iar la final de meci 9 asisturi, și aici trebuie să ne punem un semn de întrebare. Avem mari probleme în a dezvolta un joc colectiv. Cred că și impactul psihic este unul decisiv. Avem multe lucruri de pus la punct și nu în favoarea noastră”.

De la CSM Târgu Jiu s-a remarcat în acest meci Shamiel Stevenson, care a reușit 15 puncte și 6 recuperări. A fost urmat de Andriy Agafonov, care a totalizat 12 puncte și 2 recuperări. Xavier Cannefax a terminat meciul cu 9 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive. Porter Troupe a avut 7p și 3 pase decisive, Dylan Frye a avut tot 7p, dar și 3 recuperări și o pasă decisivă. Octavian Ilie a terminat meciul cu 5 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Grecul Thomas Kottas a terminat partida cu 4 puncte și 3 recuperări. Bogdan Penciu a avut 3 puncte, în timp ce Camil Berculescu a terminat meciul cu 2p și 3 recuperări.

Etapa a-10-a
CSM Târgu Jiu – CSM Baschet Petrolul Ploiești

Târgu Jiu, 11.12.2022, Ora 18:00 64-74(17-20, 21-12, 18-21, 8-21)

CSM Târgu Jiu: Porter Troupe 7p, Shamiel Stevenson 15p, Dylan Frye 7p, Andrei Gheorghe, Camil Berculescu 2p, Xavier Cannefax 9p, Thomas Kottas 4p, Bogdan Penciu 3p, Octavian Ilie 5p, Andriy Agafonov 12p, Andrei Bărăgan, Flavius Toropu. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga.

Următorul meci al grupării gorjene este programat pe 28 decembrie, în deplasare, pe terenul echipei Rapid București.

Comment here