Handbal

Liga Florilor, Etapa 9. CSM Târgu Jiu a pierdut duelul cu Rapid București, scor 20-32

CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 4 noiembrie, duelul cu Rapid București, scor 20-32, la pauză 10-15, într-un meci care a contat pentru etapa a 9-a din Liga Florilor. 

În aplauzele a peste 1000 de suporteri gorjeni, CSM Târgu Jiu a deschis scorul în partida cu Rapid București. După câteva acțiuni ale celor două echipe, și două parade semante Ekaterina Dzhukeva, Simone Bohme, din extremă, a punctat pentru prima dată în meci, după aproape 3 minute de joc. Rapid a egalat imediat situația pe tabela de marcaj, dar Andreea Mihart a venit cu un gol superb, de pe 9m, pentru 2-1, la capătul primelor 5 minute de joc. Profitând de o eliminare în tabăra gorjeană, echipa oaspete a punctat de patru ori la rând, pentru 2-5, în minutul 10. Fetele lui Liviu Andrieș s-au repliat repede și-au marcat prin Alexandra Frățilescu Gavrilă și Andreea Mihart, scor 4-5. Rapid a revenit în atac și s-a distanțat la +3, scor 4-7. Coordonatorul grupării gorjene, Alexandra Gavrilă Frățilescu a găsit o nouă breșă în apărarea rapidistă și-a marcat pentru 5-7, la jumătatea primei reprize. Rapid a punctat pentru 5-9, iar Liviu Andrieș a cerut time-out. La reluarea jocului, CSM Târgu Jiu a marcat de două ori la rând prin Laura Moldovan, pentru 7-9, iar Simone Bohme a punctat pentru 8-10. Mai mult, Mirabela Coteț, angajată bine pe semicerc de Laura Moldovan, a marcat și gruparea gorjeană s-a apropiat la doar un singur gol pe tabelă, scor 9-10, spre bucuria fanilor gorjeni. Gorjencele s-au năpustit în atac în încercarea de a egala, dar au fost suprinse pe contraatac, iar Rapidul a urcat la 9-12. Mirabela Coteț a strâns scorul la 10-12, dar ultimele două minute ale primei reprize au aparținut rapidistelor, care au au intrat la vestiare la +5, scor 10-15.

Scenariul din finalul primei părți s-a repetat și în debutul reprizei secunde. Handbalistele CSM Târgu Jiu au încercat să revină pe tabelă, dar apărarea Rapidului a stat bine în teren, iar gorjencele au fost, din nou, suprinse pe contraatac, scor 10-17. După câteva minute bune de joc, în care au echilibrat partida, fetele lui Andrieș au marcat de două ori, prin Mirabela Coteț și Andreea Mihart, pentru 12-17. Rapid, extrem de eficientă în atac, a punctat pentru 12-19. Simone Bohme a redus din diferență, dar Rapid a ajuns la 13-20. Coteț și Bohme au punctat pentru 15-20 și gruparea gorjeană dădea semne că poate să revină în meci. Publicul a încurajat echipa, dar Rapidul a fost de neoprit și-a punctat pentru 15-22. Bohme și Chiricuță au dat replica pentru 17-22, dar Rapidul și-a mărit constant diferența pe tabelă, scor 17-24. Chiricuță a marcat pentru 18-24, dar echipa oaspete a replicat de fiecare dată și-a ajuns la 18-27. Din extremă, Florența Ilie a marcat pentru 19-27. Teodora Popescu a marcat ultimul gol al grupării gorjene, moment în care tabela indica 20-28. Finalul meciului a aparținut în totalitate echipei rapidiste. S-a terminat 20-32.

La conferința de presă, Liviu Andrieș a făcut o scurtă analiză a meciului.

Liviu Andreiș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”În finalul jocului, le-am făcut efectiv cadouri, ceea ce știam că nu trebuie să facem. Ştiam că este o echipă care speculează, o echipă destul de masivă în apărare. Le-am făcut cadouri și le-am pus pe contraatac. Doar de la CSM București am mai luat bătaie cu diferența asta. Rapid are în componență jucătoare campioane mondiale, olimpice, europene și e clar că diferența s-a făcut în relațiile unu la unu. Noi ne-am chinuit efectiv, ele au găsit soluții imediat. Nu putem să spunem că ne-a lipsit agresivitatea. Dacă ne uităm la golurile primite, au fost pe faza a doua și contraatac. În momentul în care le-am adus față în față, le-am pus probleme, ne-am bătut cu ele, dar atâta am putut. Discutasem că nu avem ce căuta să finalizăm în zona centrală, au apărătoare masive, noi am făcut exact lucrul acesta și ne-a costat. Pe fondul trecerii timpului s-a acumulat oboseala și, cu rezultatul care a fost pe tabelă, automat, am picat fizic și psihic. Angela Pușcaș ne lipsește. Este o jucătoare care anul trecut făcea diferența în momentele grele, atât în apărare, cât și în atac. Era o jucătoare care se putea bate cu apărarea adversă, dar ne-a lipsit luciditatea și finalul jocului, efectiv, ne-a pus plumb în picioare. Nu am mai găsit soluții în faza ofensivă, pentru că acolo am greșit foarte mult și le-am permis să ne dea goluri ușoare”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(5 intervenții), Andreea Chetraru(4 intervenții), Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 2g, Aura Teodora Popescu 1g, Andreea Mihart 3g, Simone Bohme 5g, Mirabela Coteț 4g, Andreea Chiricuță 2g, Laura Moldovan 2g, Ana Maria Lopătaru, Sabrina Lazea, Florența Ilie 1g, Ana Cătălina Ciolan, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

GALERIE FOTO

Comment here