Baschet

Liga 1 Baschet Masculin, Etapa 4. CSM Târgu Jiu 2 a înregistrat prima înfrângere din acest sezon. ACS Ralph Brașov – CSM Târgu Jiu 68-49

CSM Târgu Jiu 2, echipa care evoluează în Liga 1 de Baschet Masculin, a înregistrat prima înfrângere din acest sezon. Într-un meci din etapa a 4-a, echipa pregătită de Adi Roșu a pierdut, în deplasare, duelul cu ACS Ralph Brașov. Echipa gazdă s-a impus cu 68-49. Pe sferturi a fost 13-15, 15-7, 23-10, 17-17. Alexandru Berca a reușit 25 de puncte în meciul de la Brașov și a fost cel mai bun jucător de pe teren. ”Știam că va fi un meci greu, dar mă așteptam să dăm un răspuns mai bun. Procentajul aruncărilor noastre a fost dezastruos”, a declarat antrenorul Adrian Roșu, într-o scurtă analiză făcută imediat după meci. 

Sâmbătă, 4 noiembrie, la Brașov, ACS Ralph a oprit seria de victorii a grupării gorjene. După un debut de campionat în forță, cu trei victorii conscutive, gorjenii sperau să obțină un succes și la Brașov. Băieții lui Adi Roșu au stat însă foarte slab la capitolul aruncări, unde procentajul a fost unul dezastruos, așa cum a spus și antrenorul gorjean la finalul meciului. În plus, gorjenii au păcătuit foarte mult și pe faza defensivă, aspect care l-a nemulțumit pe antrenorul gorjean. Evoluția foarte bună a lui Alex Berca nu a fost de ajuns pentru a obține un rezultat pozitiv la Brașov.  Alex Brerca a fost cel ami bun om de pe teren, cu 25 de puncte marcate și 6 recuperări. 

CSM Târgu Jiu a început bine meciul, iar băieții lui Adi Roșu și-au adjudecat primul sfert al meciului, scor 15-13. În sfertul doi au apărut primele probleme în dreptul grupării gorjene la capitolul aruncări, fapt de care a profitat echipa gazdă. Brașovenii s-au impus cu 15-7 în actul secund și-au intrat cu +6 la pauza mare, scor 28-22. 

La reluarea meciului, tot gazdele au fost cele care au dominat meciul. Gorjenii și-au făcut praf procentajul aruncărilor, în timp ce brașovenii au câștigat și sfertul 3, scor 23-10, decisiv în stabilirea echipei învingătoare. Ultimul act a fost unul echilibrat, încheiat la egalitate, scor 27-27. La final, tabela arăta 68-49. 

Antrenorul grupării gorjene a făcut o scurtă analiză după deplasarea de la Brașov.. 

Adrian Roșu, antrenor CSM Târgu Jiu 2: ”A fost un meci dificil, așa cum ne-am așteptat. Procentajul aruncărilor noastre a fost dezastruos. Nu ai cum să câștigi un meci cu 49 de puncte. În nicio ligă. Știam că va fi un meci greu, dar mă așteptam să dăm un răspuns mai bun. Sfertul 3, care de obicei era puterea noastră, astăzi s-a împotrivit. I-am lăsat pe teren fără time-out, pentru a observa dacă vreunul dintre ei ia atitudine. Pot accepta să nu avem o zi bună în atac, pot accepta să dăm pase greșite, pot accepta să nu avem o zi bună. Dar nu voi putea accepta niciodată lipsa blocajului defensiv și lipsa dorinței de a alerga înapoi în aparare, după o fază pierdută. În acelasi timp nu am avut schimbare pentru Mitu, pentru că-l avem pe Rareș Duca la lotul național. Așadar a fost un meci foarte dificil pentru el, dar un meci unde a avut de învățat destul de multe. Așa că, din acest punct de vedere, sunt fericit pentru el. În rest nu pot decât să sterg cu buretele meciul acesta, să continuăm să muncim până înțelegem că este inacceptabil să nu facem blocaj defensiv și să nu alergăm în apărare”.

CSM Târgu Jiu: Luca Gheorghescu, Raul Danciu 2p, Alexandru Berca 25p, Lucian Toma, Mihai Calotă, Robert Paliciuc 8p, George Răzvan Pavel 2p, Rareș Ungureanu, Flavius Rădulescu 2p. Alexandru Mitu 10p. Antrenor: Adrian Roșu.

LIGA 1 DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA A / ETAPA 4
BRAȘOV, SALA DP COLIBAȘI
SÂMBĂTĂ, 4 NOIEMBRIE, ORA 15.00
LIVE PE FRBTV
ACS RALPH BRAȘOV – CSM TÂRGU JIU 68-49(13-15, 15-7, 23-10, 17-17)

Etapa viitoare, pe 12 noiembrie, CSM Târgu Jiu 2 va juca, pe teren propriu, cu CSM Oradea 2. 

Comment here