Handbal

Liga Florilor, Etapa 8. Handbalistele pregătite de Liviu Andrieș și Andrei Enache vor victoria în Ardeal. Sâmbătă, 28 octombrie, ora 18.00: Măgura Cisnădie -CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu se va deplasa în acest weekend la Cisnădie, pentru duelul din etapa a 8-a din Liga Florilor, cu Măgura Cisnădie. Handbalistele pregătite de Liviu Andrieș și Andrei Enache vor victoria în Ardeal. Confruntarea de la Cisnădie se dispută sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18.00. ”Dacă avem aceeași atitudine, aceeași determinare ca în meciul cu Zalăul, sunt sigur că putem să câștigăm și meciul de la Cisnădie. Spiritul de echipă pe care l-am arătat în meciul cu Zalăul poate cântări decisiv poate face diferența în acest meci”, a declarat la conferința de presă premergătoare partidei, Andrei Enache, secundul grupării gorjene.

Cu un moral excelent după victoria împotriva Zalăului, gruparea gorjeană privește cu încredere la confruntarea din Ardeal, cu Măgura Cisnădie. Fetele pregătite de Liviu Andrieș și Andrei Enache merg la Cisnădie cu gândul să obțină un rezultat pozitiv. Vor avea însă un meci dificil în campania unei echipe care pierde greu pe teren propriu și este în creștere de formă în ultima perioadă. CSM Târgu Jiu și Măgura Cisnădie sunt vecine de clasament. Gruparea gorjeană este pe locul 9 în Liga Florilor, cu 9 puncte, în timp ce gazdele sunt pe locul 10, cu 8 puncte. Ambele echipe vin după ce au înregistrat victorii etapa trecută. Gazdele au învins în deplasare pe Știința București, în timp ce oltencele au trecut de echipa lui Gheorghe Tadici, HC Zalău, pe teren propriu. Se anunță un meci extrem de disputat. De la CSM Târgu Jiu va lipsi Angela Pușcaș, dar și în aceste condiții, Andrei Enache spune că formația gorjeană este capabilă să obțină un rezultat bun în urma acestei deplasări. Secundul echipei din Târgu Jiu a declarat la conferința de presă premergătoare acestei partide că va fi un meci greu CSM Târgu Jiu se poate impune pe terenul Măgurei, dacă jucătoarele vor aborda partida cu aceași determinare pe care au avut-o și în meciul cu Zalăul. 

Andrei Enache, antrenor secund CSM Târgu Jiu: ”Cred că suntem cu toții conștienți de faptul că este un meci unde dacă reușim să obținem puncte, ar fi pentru noi extraordinar acum, ca formă. Suntem două echipe într-o formă destul de bună și, cu siguranță, va fi un meci extrem de disputat, dar cred că după victoria cu Zalău, putem emite pretenții, chiar dacă întâlnim o echipă foarte bună, cu mare experiență, care are în componență jucătoare foarte bune. Sunt multe lucruri care ar putea face diferența, dar, în primul rând, cred că spiritul de echipă pe care l-am arătat în meciul cu Zalăul poate cântări decisiv, pentru că, în celelalte etape, nu am reușit să avem echipa pe care ne-am dorit-o, la capacitate maximă. Dar, în ultima etapă, noi, cei care suntem aici, suntem foarte mulțumiți de ce au arătat fetele și suntem convinși, repet, că dacă avem aceeași atitudine, aceeași determinare și dacă facem cât mai puține greșeli neforțate, putem să câștigăm meciul de la Cisnădie. Cred că avem ușor ascendent moral asupra lor și nu mă gândesc doar la victoria din meciul amical, ci mă gândesc la întreg sezonul trecut, unde nu cred că se așteptau să le luăm trei puncte în campionat, pentru că ele au fost participante în competițiile europene și, să nu uităm că, victoria din Cupa României. Dar, repet, mergem pe un teren pe care se câștigă foarte greu. Vâlcea a făcut egal în ultimele secunde și au fost conduse în mare parte a meciului și nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de faptul că în ultima etapă, la Știința București, Cisnădie a câștigat foarte greu pe final. Au o echipă cu mare experiență și practică un handbal în foarte mare viteză. Aici cred că va fi cheia meciului, dacă reușim să anihilăm repunerea lor rapidă și contraatacul și faza a doua”.

Comment here