Handbal

Liga Florilor – Etapa 2 / CSM Bucureşti – CSM Târgu Jiu 34-28 / Liviu Andrieş: ”Suntem multumiţi. Am avut multe momente bune de joc, momente care ne dau încredere pentru viitor”

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul din etapa a-II-a din Liga Florilor, pe terenul echipei CSM Bucureşti. Echipa din capitala ţării s-a impus cu scorul de 34-28, dar echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a dat o replică solidă multiplei campioane a României. A fost meciul care a deschis etapa a doua din Liga Florilor şi prima confruntare dintre cele două echipe. Pentru al doilea meci la rând, croata Katarina Pavlovic, a fost cea mai bună marcatoare a echipei din Târgu Jiu. Interul CSM Târgu Jiu a reuşit 9 goluri în poarta bucureştencelor.

La doar trei zile distanţă de debutul fulminant cu Dacia Mioveni, handbalistele CSM Târgu Jiu s-au deplasat la Bucureşti, pentru un meci extrem de dificil, pe terenul echipei vicecampioane a României, CSM Bucureşti. În faţa unui adversar mult mai bine cotat, CSM Târgu Jiu a jucat cu mult curaj, iar în multe momente din joc a evoluat de la egal la egal cu mult mai titrata grupare bucureşteană. 

Echipa gazdă a fost cea care a deschis tabela din Polivalenta bucureşteană, dar imediat a venit şi golul egalizator, după o aruncare semnată Katarina Pavlovic. Bucureştencele se desprind la 3-1 la capătul primelor 5 minute de joc. Echipa lui Andrieş dă imediat replica şi într-un singur minut egalează pe tabelă. Angajată bine pe semicerc, pivotul Ana Ciolan punctează, în timp ce Katarina Pavlovic găseşte soluţia potrivită şi egalează, scor 3-3. Crina Pintea nu poate fi oprită pe semicerc şi aduce echipa gazdă în avantaj, dar gorjencele scot un 7m, transformat de Pavlovic pentru 4-4. CSM Târgu Jiu evoluează cu mult curaj şi are primul avantaj pe tabelă, după golul marcat de Pal Ceandani, la capătul unui contraatac. Scor 5-4 pentru CSM Târgu Jiu în minutul 10. Arntzen Emilie aduce eglarea, dar pivotul Ana Ciolan înscrie din nou şi echipa din Târgu Jiu are din nou avantaj, scor 6-5. Zaadi şi Dindiligan punctează pentru echipa gazdă, care are un gol avans, scor 7-6, la jumătatea primei reprize. CSM Bucureşti are o perioadă bună de joc şi se desprinde la 13-6 pe tabelă. Seria bucureştencelor este întreruptă de golul marcat de Katarina Pavlovic, pentru 13-7, şi tot croata înscrie golul opt al echipei gorjene, pentru 14-8. Gazdele încheie bine prima repriză şi intră la cabine cu 17-8.

Repriza secundă începe cu CSM Târgu Jiu în atac şi Alexandra Gavrilă înscrie pentru echipa gorjeană. Oana Maria Bucă înscrie următoarele trei goluri ale echipei din Târgu Jiu, iar tabela indica 21-12 pentru gazde. CSM Târgu Jiu găseşte soluţii pentru a desface apărarea formaţiei bucureşteane şi urmează trei goluri marca Ira Zinatullina, însă bucureştencele au un avantaj consistent pe tabelă, scor 25-16. Eliminare în tabăra echipei din Bucureşti, iar CSM Târgu Jiu înscrie în primă fază prin Katarina Pavlovic. Aflate în inferioritate numerică, gazdele joacă fără portar, iar Cristina Popovici, portarul CSM Târgu Jiu, recuperează mingea şi înscrie, scor 27-18, în minutul 45. Urmează cinci minute bune de joc pentru echipa lui Liviu Andrieş care înscrie 4 goluri la rând fără a primi gol. Cristina Boian, Oana Bucă şi Ira Zinatullina, în două rânduri, reduc din diferenţă, scor 28-22. CSM Târgu Jiu joacă dezinvolt şi punctează prin Valentina Toader Trică şi Daniela Necula, scor 31-25, în minutul 50. Un minut mai târziu, Katarina Pavlovic înscrie şi reduce la cinci goluri diferenţa faţă de gazde, scor 31-26. Pe final de meci se joacă cu garda jos, ambele echipe reuşind să puncteze. Croata Pavlovic înscrie ultimul gol al meciului, stabilind scorul final: CSM Bucureşti – CSM Târgu Jiu 34-28, într-un meci în care gruparea gorjeană a reuşit să facă o repriză secundă foarte bună, reuşind să pună destule probleme mult mai experimentatei echipe bucureştene. 

Antrenorul Liviu Andrieş a declarat la finalul meciului, că în ciuda oscilaţiilor din teren, echipa sa a avut şi momente bune de joc în faţa grupării bucureştene.

Liviu Andrieş, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Am întâlnit una dintre cele mai bune echipe nu doar din România, ci chiar din Europa, iar pentru fetele noastre a fost o experienţă din care au avut multe de învăţat. Ca joc am avut oscilaţii, dar suntem multumiţi pentru că am avut multe momente bune de joc, momente care ne dau încredere pentru viitor”. 

CSM Bucureşti – CSM Târgu Jiu 34-28 (17-8)
Liga Florilor / Etapa 2
Miercuri 31 august 2022 / Ora 17.00
CSM Târgu Jiu: Cristina Popovici 1g, Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriţă, Oana Bucă 6g, Vanessa Predescu, Alexandra Gavrilă 1g, Angela Puşcaş, Valentina Toader Trică 1g, Daniela Necula 1g, Ira Zinatullina 5g, Pal Ceandani 1g, Florenţa Ilie, Ana Ciolan 2g, Cristina Boian 1g, Katarina Pavlovic 9g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor portari: Gore Albici.

Următorul meci al echipei noastre este programat duminică, 4 septembrie, de la ora 12.00. CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău, într-un meci care contează pentru etapa a-III-a din Liga Florilor.

Comment here