Handbal

Liga Florilor, Etapa 15. CSM Târgu Jiu pierde duelul cu Vâlcea. SCM Râmnicu Vâlcea -CSM Târgu Jiu 28-22

CSM Târgu Jiu a pierdut, miercuri, 31 ianuarie, partida disputată în deplasare, cu SCM Râmnicu Vâlcea. Gazdele s-au impus cu 28-22, într-un meci care a contat pentru etapa a 15-a din Liga Florilor. Pivotul Ana Ciolan, cu 6 goluri, a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu. În meciul de la Vâlcea a ieșit în evidență și gooalkeperul CSM Târgu Jiu, Ekaterina Dzhukeva, care a avut 14 intervenții pe parcursul meciului. ”Suntem mulțumiți de atitudinea fetelor din acest meci. În ciuda rezultatului rămânem cu foarte multe momente în care am avut un nivel ridicat de joc, atât pe faza de apărare, cât și pe faza de atac, și doar lipsa de concentrare și de șansă la finalizare a dus la acest rezultat”.

Sala Traian din Râmnicu Vâlcea a găzduit, în runda a a 15-a din Liga Florilor, o partidă intensă, echilibrată în cea mai mare parte a sa, dar care a fost decisă de echipa gazdă în ultimele 10 minute de joc. CSM Târgu Jiu a făcut o primă repriză foarte bună la Vâlcea, în care a jucat de la egal la egal cu echipa gazdă și în care a condus minute bune pe tabela de marcaj. Cu o oarecare doză de șansă, vâlcencele au marcat de două ori în finalul primei reprize. Vâlcea a intrat cu 17-15 la pauză. CSM Târgu Jiu a ținut aproape și în repriza secundă, și doar pe final de meci, în ultimele 10 minute, Vâlcea a reușit să se desprindă pe tabelă. Liviu Andrieș s-a declarat mulțumit de atitudinea echipei din acest meci. Antrenorul gorjean consideră că ratările din debutul reprizei secunde au cântărit enorm în derularea ulterioară a partidei. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Meciul cu Vâlcea a fost unul după care suntem foarte multumiți de atitudinea și de entuziasmul pe care l-au avut fetele. În ciuda rezultatului rămânem cu foarte multe momente în care am avut un nivel ridicat de joc, atât pe faza de apărare, cât și pe faza de atac, și doar lipsa de concentrare și de șansă poate la finalizare în prima parte a reprizei a doua, când am ratat 4 aruncări de la 7 m și 3 aruncări de 1 la 1 cu portarul, ne-au făcut ca pe final de joc să nu mai avem puterea de a reveni”.

CSM Târgu Jiu a fost echipa care a deschis seria golurilor din Sala Traian. Pivotul Ana Ciolan a adus primul avantaj pentru CSM Târgu Jiu. Gazdele au replicat imediat și au trecut în avantaj. Pentru puțin timp, pentru că fetele lui Liviu Andrieș au revenit în atac, unde au marcat prin Laura Moldovan și Iuliia Andriichuk, pentru 2-3. Vâlcea a trecut în avantaj în minutul 8, scor 5-3, dar Andreea Chiricuță și Ana Ciolan au restabilit egalitatea, scor 5-5. S-a mers minute bune umăr la umăr, scor 8-8, după reușitele semnate Ana Ciolan și Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă. Gorjencele au revenit la conducere în minutul 18, după golul reușit din extremă de Florența Ilie. Mai mult, gorjencele și-au mărit diferența la două goluri, după ce Laura Moldovan și Iuliia Andriichuk și-au trecut din nou numele pe lista marcatoarelor, scor 10-12. Pe fondul intervențiilor semnate Ekaterina Dhzukeva, CSM Târgu Jiu și a menținut avantajul de două goluri și în minutul 24, după o nouă reușită venită de la Laura Moldovan, una dintre cele mai active jucătoare de la CSM Târgu Jiu în prima repriză. Gruparea gorjeană a continuat să joace de la egal la egal cu Vâlcea. Maria Gavrilă a găsit drumul spre gol, la fel ca și Ana Ciolan, iar tabela arăta 15-15, în minutul 28. Finalul primei părți a adus două goluri consecutive pentru echipa gazdă, care a intrat la vestiar cu +2 pe tabelă, scor 17-15.

În debutul reprizei secunde, echipa gazdă și a mărit pentru prima dată în meci diferența la 3 goluri, scor 18-15. În ciuda unor aruncări de la 7 metri ratate, fetele lui Liviu Andrieș nu au cedat. Iuliia Andriichuk și Ana Ciolan au redus diferența la doar un gol, scor 19-18, în minutul 40. Vâlcea a urcat la +4, scor 22-18, iar Liviu Andrieș a cerut time-out. La reluare, Ana Ciolan a reușit să puncteze din nou, pentru 22-19. După mai multe aruncări de la 7 metri ratate, Liviu Andrieș a trimis-o și pe Andreea Mihart să execute. Handbalista noastră a marcat fără ezitare, pentru 23-20. Un minut mai târziu, Andreea Chiricuță a venit cu un nou gol pentru CSM Târgu Jiu, pentru 243-21. CSM Târgu Jiu a încercat să țină aproape de echipa gazdă, iar Mirabela Coteț a scuturat plasa porții adverse cu o aruncare puternică, fără șansă pentru portarul echipe gazdă, iar tabela arăta 25-22. Finalul de meci a aparținut însă gazdelor, care s-au desprins la 28-22, scor cu care s-a și încheiat partida. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(14 intervenții), Andreea Chetraru(1 intervenție), Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 3g, Andreea Mihart 1g, Mirabela Coteț 1g, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță 2g, Laura Moldovan 4g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 1g, Iuliia Andriichuk 4g, Ana Cătălina Ciolan 6g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

LIGA FLORILOR MOL
SEZON 2023-2024

ETAPA 15
RÂMNICU VÂLCEA, SALA TRAIAN
MIERCURI, 31 IANUARIE 2024, ORA 17.30
LIVE PE PROARENA

SCM RÂMNICU VÂLCEA – CSM TÂRGU JIU 28-22(17-15)

Handbalistele noastre revin de mâine la antrenamente, pentru că nu este timp de pauză. Sâmbătă, 3 februarie, CSM Târgu Jiu joacă din nou în Europa. La Târgu Jiu vin norvegiencele de la Sola HK, pentru duelul din etapa a 4-a din Grupa D EHF European League. Meciul va începe la ora 17.00.

Comment here