Handbal

Liga Florilor, Etapa 14 / Duminică, 29 ianuarie, ora 17.00: CS Dacia Mioveni – CSM Târgu Jiu / Andrei Enache: ”Ne așteptăm la un meci dificil, dar obiectivul nostru clar este să ne întoarcem cu puncte de la Mioveni”

CSM Târgu Jiu începe returul din Liga Florilor cu un meci în deplasare, pe terenul echipei CS Dacia Mioveni, acolo unde gruparea gorjeană merge cu gândul de a obține victoria. ”Ne așteptăm la un meci dificil, dar obiectivul nostru clar este să ne întoarcem cu puncte de la Mioveni”, a declarat antrenorul secund al CSM Târgu Jiu, Andrei Enache. Meciul contează pentru etapa a-14-a din Liga Florilor și se va disputa duminică, 29 ianuarie, de la ora 17.00. 

După o primă parte de campionat foarte bună, cel puțin pentru o echipă nou-promovată și aflată în premieră în Liga Florilor, CSM Târgu Jiu începe partea a doua a campionatului cu gândul de a face un retur cel puțin la fel de bun ca turul de campionat, cu obiectiv clar de a strânge cât mai multe puncte, care să mențină echipa din Târgu Jiu pe prima scenă a handbalului românesc. Deplasarea de la Mioveni este o bună oportunitate pentru echipa gorjeană să-și îmbunătățească linia de clasament. Nu va fi ușor însă. Andrei Enache atrage atenția că pe handbaliste le așteaptă un meci dificil la Mioveni, în fața unei echipe în creștere de formă, dar obiectivul clar al grupării gorjene este să câștige cele 3 puncte puse în joc.

Andrei Enache, antrenor secund Târgu Jiu: ”Ne așteptăm la un meci dificil, pentru că echipa din Mioveni este într-o creștere de formă, dar și noi am arătat în majoritatea meciurilor, cu foarte mici sincope, că suntem o echipă care își ridică nivelul de joc și care poate pune probleme oricărui adversar. Obiectivul nostru clar la Mioveni este să ne întoarcem cu puncte. Știm că echipa din Mioveni este una destul de puternică în acest moment, dar tot ce am făcut noi la antrenamente în aceste zile cred că ne va ajuta să facem un joc bun la Mioveni și, de ce nu, chiar să-l câștigăm, pentru că acesta este obiectivul nostru pe termen scurt. Nu este un meci capital, dar este un meci foarte important, pe care dacă reușim să-l câștigăm ne va aduce mai multă liniște și noi vom putea să construim ceea ce urmează. Dacă reușim să câștigăm la Mioveni, lucrurile în clasament se așează, pentru noi ar fi un pas uriaș înainte, dar repet nu este un meci capital, suntem abia la jumătatea campionatului și mai sunt multe etape. Trebuie să fim la fel concentrați și să muncim la fel de mult, pentru că eeste clar, cheia succesului nostru de până acum este munca pe care fetele au depus-o zilnic la antrenamente, dar și faptul că am reușit să formăm un grup unit”. 

Andrei Enache a vorbit și despre bilanțul obținut de CSM Târgu Jiu la finalul turului de campionat. Pentru antrenorul secund al grupării gorjene, bilanțul este unul mulțumitor, mai ales pentru o echipă nou-promovată, care evoluează pentru prima dată în Liga Florilor, competiție recunoscută drept una dintre cele mai puternice din lume. 

Andrei Enache, antrenor secund Târgu Jiu: ”Este mulțumitor bilanțul. Nu știu dacă putem spune că suntem revelația turului de campionat, pentru că noi aveam o țintă de 12 puncte la finalul turului, deși era foarte greu, pentru că toată lume știe ce înseamnă Liga Florilor pentru o echipă nou-promovată, toată lumea știe cât de puternică este Liga Florilor, unul dintre cele mai puternice campionate din lume. Cred că ne putem declara mulțumiți cu aceste 15 puncte, dar munca este abia la jumătate. Am realizat în ultimele meciuri că toate echipele care joacă împotriva noastră ne privesc cu alți ochi, sunt foarte montate, pregătite, pentru că noi, prin ceea ce am făcut pe teren, am reușit să ne facem o carte de vizită. Acum toate echipele ne tratează serios și tocmai de aceea trebuie să fim foarte focusați pe ceea ce urmează, pentru că munca e abia la jumătate”. 

Până la această oră nu sunt probleme de lot, toată lumea fiind aptă pentru deplasarea de la Mioveni. 

LIGA FLORILOR MOL
Ediţia 2022-2023

Etapa 14
Mioveni – Sala Sporturilor 
Duminică – 29 Ianuarie 2023, Ora 17.00
CS Dacia Mioveni – CSM Târgu Jiu

În tur, pe 28 august, la debutul istoric în Liga Florilor, CSM Târgu Jiu s-a impus cu 27-25(10-13). 

Comment here