Handbal

Florența ILIE, până în 2025 la CSM Târgu Jiu! Extrema dreaptă și-a prelungit angajamentul pe încă doi ani cu formația gorjeană

Extrema dreaptă Florența Ilie va evolua în continuare pentru CSM Târgu Jiu. Oficialii grupării gorjene au ajuns la un acord cu experimentata handbalistă, care va evolua sub comanda lui Liviu Andrieș pentru încă două sezoane, până în 2025. ”Sunt fericită să fac parte din acest proiect și în următoarele sezoane. Proiectul pe care-l avem și implicarea celor din jur m-au convins să semnez prelungirea”, a declarat extrema dreaptă, Florența Ilie, după prelungirea angajamentului cu echipa din Târgu Jiu.

Reprezentanții clubului se gândesc deja la următorul an competițional și au prelungit înțelegerile cu mai multe jucătoare, care formează un nucleu solid la echipa gorjeană, iar lotul pentru următoarea stagiune prinde tot mai mult contur. Pe lângă Ekaterina Dzhukeva(portar), Ana Ciolan(pivot), Alexandra Gavrilă(centru), Angela Pușcaș(centru), jucătoare care și-au prelungit angajementele cu CSM Târgu Jiu, echipa lui Liviu Andrieș și-a asigurat și postul de extremă dreapta, acolo unde evoluează Florența Ilie, care la rândul ei și-a pus semnătura pe un nou angajament cu echipa din Târgu Jiu.

Handbalista de 26 de ani a venit la CSM Târgu Jiu spre finalul anului 2021, după ce mai jucase în Liga Florilor pentru HCM Slobozia și U Cluj Napoca. La Târgu Jiu s-a acomodat foarte repede, iar evoluțiile sale au contribuit la promovarea istorică a echipei din Târgu Jiu în Liga Florilor. Florența Ilie ne-a spus, în cadrul unui interviu, că este mulțumită de bilanțul echipei la mijlocul campionatului și este convinsă că CSM Târgu Jiu mai are multe de arătat în acest sezon. Extrema dreaptă a vorbit și despre motivele care au determinat-o să rămână la Târgu Jiu, dar și despre duelurile cu Dacia Mioveni, în prima etapă din retur, cu Măgura Cisnădie, din Cupa României, dar și cu CSM București, primul meci pe teren propriu din returul campionatului.

INTERVIU FLORENȚA ILIE 

Florenţa Ilie, ne bucurăm să aflăm că te-ai decis să rămâi la Târgu Jiu. Ai semnat prelungirea contractului cu echipa noastră pentru încă două sezoane, până în 2025. Aşadar, vom beneficia pentru încă două sezoane, acolo în extrema dreaptă, de excelentele tale prestaţii, de jocul tău în viteză şi de golurile tale. Care au fost motivele care te-au determinat să rămâi în Familia CSM Târgu Jiu?

Florența Ilie: Mulțumesc din suflet. M-am acomodat foarte bine în Familia CSM Târgu Jiu și sunt fericită să fac parte din această familie și din acest proiect și în următoarele sezoane. Proiectul pe care-l avem și implicarea celor din jur m-au convins să semnez prelungirea. 

Când ai venit în 2021 la Târgu Jiu ai spus că principalul tău obiectiv este să ajuţi echipa să promoveze în Liga Florilor şi să joci din nou la nivelul primei ligi din România. Zis şi făcut. Te-ai ţinut de cuvânt. Ai contribuit din plin la promovarea istorică a echipei din Târgu Jiu în Liga Florilor şi noi îţi mulţumim pentru acest lucru. Acum, eşti în Liga Florilor, iar evoluţiile tale sunt foarte apreciate. Faptul că ai semnat pentru încă două sezoane arată că lupta ta nu se rezumă doar la atât şi că mai ai multe de demonstrat în Liga Florilor. Cu ce gânduri ţi-ai pus semnătura pe un nou contract?

Florența Ilie: Am venit cu inima deschisă la această echipă, cu scopul promovării în Liga Florilor. Cu siguranță mai am multe de demonstrat și faptul ca am semnat prelungirea este o motivație în plus și nu vreau să mă opresc doar la promovarea echipei în prima liga. Vreau, ca împreună cu colegele mele, cu staff-ul tehnic și toți cei implicați la echipă să facem lucruri frumoase și să avem și performanțe la nivelul primului eșalon handbalistic al țării.

CSM Târgu Jiu poate fi numită clar revelaţia turului de campionat. Care este secretul din spatele acestor evoluții de excepție, vorbind atât de echipă, cât şi de tine individual?

Florența Ilie: Da. Am avut un tur de campionat foarte bun pentru o echipă nou-promovată, dar nu ne oprim aici. Mai avem multe arătat, pentru că avem la Târgu Jiu o echipă care are dorința de a face performanță. Secretul din spatele acestor evoluții pe care le-am avut este multă muncă. 

Eşti de ceva vreme aici, cum te-ai acomodat la Târgu Jiu? Ce îți place cel mai mult în Târgu Jiu?

Florența Ilie: Mă simt ca acasă și cred că se vede acest lucru. Din prima zi m-am simtit acasă! Sunt recunoscătoare oamenilor care au încredere în mine și le mulțumesc pe această cale. Cel mai mult îmi place că este un oraș liniștit.

Din punctul tău de vedere cum este bilațul CSM-ului la finalul turului?

Florența Ilie: Am avut un parcurs bun, cu puțin mai multă atenție putea să fie foarte bun, dar am acumulat experiență și am devenit o echipă mai puternică.

Vine deplasarea de la Mioveni. Meci important. Cum vezi meciul de acolo?

Florența Ilie: Este un meci important, cu siguranță că și echipa din Mioveni își dorește să obțină un rezultat pozitiv. Sunt în joc 3 puncte importante și vom aborda meciul ca pe toate celelalte,  adică să mai adăugăm încă 3 puncte în bagajul nostru.

Vine şi meciul de cupă, cu Măgura Cisnădie. Avem forţa de a merge mai departe?

Florența Ilie: Cu siguranță ne dorim să avem un parcurs bun și în Cupa României, deci, da avem forța de a merge mai departe.

Vine şi confruntarea cu CSM Bucureşti. Ce ne poţi spune despre un meci cu una dintre cele mai bune echipe din Europa?

Florența Ilie: Jucăm contra uneia dintre cele mai bune echipe din campionat și din Europa, îmi doresc ca la ora meciului să ne ridicam la nivelul adversarului și să le oferim spectatorilor noștri minunați un meci pe care sa-l trăiască la intensitate maxima ca și celelalte partide. Îmi doresc sa avem o sală plina și o atmosferă pe măsură.

Nume: Florența Ilie 
Data nașterii: 21.07.1996
Loc: București
Post: Extremă dreapta

Florența Ilie, deși născută la București, s-a mutat de mică cu familia la Mihăilești, acolo unde a început handbalul la vârsta de 11 ani, la echipa Școlii Generale din Mihăilești, Giurgiu. A urmat cursurile Colegiul Tehnic Media din București, unde a avut parte și de prima legitimare, iar la vârsta de 17 ani a jucat, cu dublă legitimare, și pentru CSU Știinta București. În 2003 a venit și prima convocare la lotul național de junioare al României, cu care anul următor, în 2014, a adus handbalului românesc titlul de Campioană Mondială. Echipa României a devansat Germania în finala din Macedonia, scor 32-21. Ca urmare a acestei performanțe, Florența Ilie, a fost desemnată cetățean de onoare al orașului Mihăilești. Florența Ilie și-a încheiat junioratul la Școala 181 București și a trecut la echipa de senioare a Științei București pâna în anul 2016. Performanțele Florenței Ilie au continuat și în 2016. A fost chemată la lotul național de tineret al României, cu care a câștigat medalia de bronz în Rusia la Campionatul Mondial de Tineret. După această nouă performanță a fost transferată, sub formă de împrumut, de Dinamo București, echipă la care a evoluat un sezon. În 2017 s-a reîntors la Știința București, la echipa de la care s-a lansat spre loturile naționale. În vara anului 2017 a fost convocată la echipa națională de senioare a României. A jucat pentru România, în calificări, cu Austria, la Oradea, iar câteva zile mai târziu a participat la un stagiu de pregătire cu naționala la Barcelona. În 2019 a semnat cu HCM Slobozia, echipă la care a debutat în Liga Florilor. În 2020 a semnat cu o altă echipă de primă ligă, cu U Cluj-Napoca. Florența Ilie a absolvit masterul în organizare și conducere în sport în cadrul Universității din Pitești și, pentru a fi mai aproape de Universitate, a ales să semneze cu CS Activ Ploiești, formație la care a activat până în 2019, după care a ajuns la Târgu Jiu.

Comment here