Handbal

Liga Florilor, Etapa 14 / CSM Târgu Jiu, VICTORIE la Mioveni! Gorjencele încep returul cu o victorie în deplasare. Dacia Mioveni – CSM Târgu Jiu 23-27

CSM Târgu Jiu a început returul din Liga Florilor cu o victorie uriaşă, în deplasare, pe terenul echipei CS Dacia Mioveni, scor 27-23 pentru echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache. La pauză gorjencele aveau avantaj minim pe tabelă, scor 12-11. Meciul a contat pentru etapa a-14-a din Liga Florilor. Cu această victorie, CSM Târgu Jiu se menţine pe locul 8 în clasament. ”Un meci dificil, dar după acest meci ne putem mândri cu fetele noastre, pentru ca s-au mobilizat și au făcut un joc foarte bun”, a declarat la finalul jocului, antrenorul Liviu Andrieş.

Prima parte a jocului a fost una extrem de echilibrată, cu ambele echipe trecând rând pe rând la conducere, dar cu un uşor plus pentru CSM Târgu Jiu, care a condus mai mult pe tabela de joc şi care a intrat la vestiare în avantaj, scor 12-11. În partea a doua meciului, CSM Târgu Jiu a pus stăpânire pe joc şi s-a impus la final cu 27-23. O victorie extrem de importantă în lupta pentru menţinere în Liga Florilor. Astăzi, CSM Târgu Jiu a arătat ca o echipă care îşi merită pe deplin locul în Liga Florilor!

Echipa gazdă a fost cea care a deschis seria golurilor în Sala Sporturilor din Mioveni, dar Angela Puşcaş a restabilit rapid egalitatea pe tabela de marcaj, scor 1-1, în minutul 2. Gazdele au urcat la 3-1, dar Ana Ciolan a găsit drumul către gol şi tabela indica 3-2 pentru gazde după primele 5 minute de joc. Dzhukeva şi-a trecut în cont prima paradă importantă din meci, iar pe contră, Alexandra Gavrilă a scos o lovitură de la 7m, iar Oana Bucă, specialista aruncărilor de la 7m din tabăra gorjeană, a egalat situaţia în minutul 7, scor 3-3. Mioveni a preluat conducerea la următorul atac, dar Angela Puşcaş a restabilit egalitatea la fel de repede, scor 4-4, în minutul 10. Maria Constantinescu a devenit pericolul numărul 1 la poarta gorjencelor în prima repriză, jucătoarea Mioveniului a dus scorul la 5-4, dar şi Ana Ciolan a fost greu de oprit pe semicercul advers. Pivotul CSM-ului a restabilit egalitatea în minutul 13, scor 5-5. Maria Constantinescu a dat în continuare bătăi de cap apărării gorjene, dar Ira Zinatullina a reuşit să egaleze situaţia pe tabelă, scor 6-6, la jumătatea primei reprize. Dzhukeva a mai reuşit o paradă în dreptul ei, iar Ira Zinatullina a adus primul avantaj din meci pentru echipa lui Liviu Andrieş, scor 6-7, în minutul 16. A fost rândul gazdelor să alerge după egalare, dar Florenţa Ilie, din extremă, a ridicat avantajul echipei din Târgu Jiu la două goluri, scor 6-8, în minutul 17. Gazdele au redus din diferenţă, dar Ana Ciolan a refăcut rapid diferenţa de două goluri pe tabelă, scor 7-9, în minutul 21. Gazdele au cerut timp de odihnă, iar la reluarea jocului Dzhukeva şi-a mai trecut în cont o intervenţie. În cele din urmă, Mioveniul a redus din diferenţă, scor 8-9, în minutul 23. La următorul atac al gorjencelor, Oana Bucă s-a înălţat pe linia de 9m şi a înscris în poarta gazdelor, scor 8-10, în minutul 24. În minutul 25, gazdele au reuşit să înscrie de la 7m, iar Liviu Andrieş a cerut la rândul său time-out. La reluarea jocului, gorjencele nu au profitat de omul în plus pe faza de atac, dar Dzukeva a menţinut însă avantajul echipei noastre cu o nouă intervenţie, însă nu a mai putut face nimic la următorul atac şi Mioveniul a restabilit egalitatea, scor 10-10, în minutul 27. Mai mult, gazdele au revenit la conducere, scor 11-10, dar extrema Andreea Chiricuţă a reuşit să înscrie şi să refacă egalitatea pe tabelă, scor 11-11, în minutul 28. Cristina Popovici a intrat în poarta CSM-ului şi a avut şi ea o intervenţie de excepţie. CSM Târgu Jiu nu a cedat şi a înscris prin Angela Puşcaş, care ajunge la a treia reuşită din meci, scor 11-12, în minutul 29. Reuşita Angelei Puşcaş a stabilit şi scorul la pauză, 12-11 pentru CSM Târgu Jiu. 

Repriza secundă a început cu gol pentru CSM Târgu Jiu. Alexandra Gavrilă a reuşit să înscrie şi CSM a urcat, din nou, avantajul la două goluri pe tabelă, scor 11-13. Dzukeva, inspirată, a intervenit din nou foarte bine şi a blocat o aruncare de pe 9m. Ira Zinatullina a reuşit pe faza a doua un gol spectaculos, şi pentru prima dată în meci, gorjencele aveau trei goluri avans, scor 11-14, în minutul 33. Dzhukeva a închis poarta şi pe contră, Cristina Boian a ridicat diferenţa la patru goluri pe tabelă, scor 11-15, în minutul 35, moment în care gazdele au cerut time-out. Un time-out care a tăiat un pic din jocul CSM-ului. La reluarea jocului, Mioveniul a înscris de două ori consecutiv pentru 13-15. A fost rândul lui Liviu Andrieş să ceară time-out. După timpul de odihnă s-a jucat în continuare cu mult nerv, cu agresivitate, mai ales din partea gazdelor, dusă dincolo de limita regulamentului, situaţie din care CSM Târgu Jiu a ieşit bine, cu un gol marcat de Oana Bucă, scor 13-16, în minutul 40, dar şi de Ana Ciolan, un minut mai tîrziu, iar tabela arăta din nou patru goluri avans pentru CSM Târgu Jiu, scor 13-17. Alexandra Gavrilă şi-a asumat o aruncare de pe 9m şi gruparea gorjeană îşi menţinea avantajul de patru goluri, scor 14-18. CSM Târgu Jiu a început să se distanţeze pe tabelă, scor 14-19, în minutul 44, după pătrunderea Angelei Puşcaş. Gazdele mai înscriu şi ele şi tabela indica 15-19 la jumătatea reprizei secunde, doar că rapida extremă a CSM Târgu Jiu, Florenţa Ilie, a refăcut diferenţa de 5 goluri, scor 15-20, în minutul 46, în timp ce Dzhukeva a ajuns la a 9-a paradă din meci. CSM Târgu Jiu şi-a mărit apoi constant avantajul pe tabelă şi a ajuns la +6, scor 15-21, după golul marcat de Ana Ciolan, în minutul 47, moment în care gazdele au cerut time-out. După time-out s-a marcat rapid si de o parte şi de cealaltă, cu gol Cristina Boian, pentru 16-22, în minutul 48. Alexandra Gavrilă a mai pus un gol în dreptul CSM-ului, scor 17-23, cu 10 minute înainte de finalul meciului şi gruparea gorjeană se îndrepta spre o victorie extrem de importantă. Gazdele nu au renunţat la luptă şi au înscris de trei ori la rând, pentru 19-23, în minutul 53. Alexandra Gavrilă a venit cu replica în minutul 54, cu un gol menit să liniştească tabăra gorjeană. Golul Alexandrei Gavrilă a fost dublat de intervenţia Ekaterinei Dzhukeva, dar şi de golul marcat de Angela Puşcaş, pentru 20-25, în minutul 55, iar problema echipei câştigătoare era tranşată. CSM forţează pe final şi Ira Zinatullina urcă diferenţa la +6, scor 20-26, iar Alexandra Gavrilă şi-a trecut un nou gol în cont, pentru 21-27, în minutul 58. Echipa gazdă mai înscrie două goluri pe final de meci, doar pentru a stabili scorul final. 

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Un meci dificil, dar după acest meci ne putem mândri cu fetele noastre, pentru ca s-au mobilizat și au făcut un joc foarte bun. Am reușit să formăm un grup extrem de unit, iar acest lucru s-a văzut la Mioveni, iar asta ne bucură și ne dă încredere pentru viitor! Felicitări fetelor, este în mare măsură meritul lor pentru ca au fost răsplătite pentru toată munca depusă!”

Liviu Andrieş a declarat că apărarea şi poarta au făcut diferenţa în meciul de la Mioveni.

Şi extrema dreaptă a CSM Târgu Jiu, Florenţa Ilie, este de părere că apărarea a făcut posibilă victoria de la Mioveni.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Cristina Popovici – Bianca Ştefania Chiriţă, Oana Bucă 3g, Alexandra Gavrilă 5g, Angela Puşcaş 5g, Valentina Toader Trică, Mirabela Coteţ, Ira Zinatullina 4g, Andreea Chiricuţă 1g, Pal Ceandani, Florenţa Ilie 2g, Ana Ciolan 6g, Cristina Boian 1g, Katarina Pavlovic, Sabine Klimek. Antrenor principal: Liviu Andrieş. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici. 

CSM Târgu Jiu va juca etapa viitoare, pe teren propriu, cu liderul din Liga Florilor, CSM Bucureşti. Meciul este programat pentru data de miercuri, 8 februarie, de la ora 18.00.

Comment here