Handbal

La mulți ani, Katarina Pavlovic! Jucătoarea CSM împlinește, astăzi, 28 de ani. Happy birthday, Katarina PAVLOVIC!

Astăzi o sărbătorim pe Katarina Pavlovic, prilej cu care îi dorim multă sănătate, fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor! Handbalista, în vârstă de 28 de ani, evoluează pe postul de inter dreapta. Mult succes Katarina și cât mai multe victorii cu CSM Târgu Jiu! La mulţi ani, Katarina Pavlovic!

KATARINA PAVLOVIC
Data nașterii: 30.01.1995
Locul nașterii: Ljubuski, Croația
Post: Inter dreapta

Interul dreapta de la CSM Târgu Jiu, Katarina Pavlovic, s-a născut la Ljubuski (Croația) în data de 30 ianuarie 1995. A început handbalul în orașul ei natal, la echipa HRK Ljubuski, pentru care a jucat în perioada 2009-2013. Și-a continuat apoi activitatea tot în Croația, la HC Ivan Zelina, în perioada 2013-2015, timp în care a obținut cu echipa din Zelina, titlul de vicecampioană a Croației și a evoluat în Challenge Cup. A plecat apoi în Germania, unde a jucat timp de șase sezoane, între 2015-2021, la cluburile HSG Blomberg-Lippe, MTV 1860 Altlandsberg și BSV Sachsen Zwickau. După ce Pavlovic a promovat în Bundesliga cu Zwickau în 2021, ea s-a alăturat clubului spaniol de prima divizie Rocasa Gran Canaria ACE. Cu Rocasa a câștigat Cupa Europei EHF în 2022, într-o finală cu Malaga, în care croata Katarina Pavlovic a fost de neoprit, marcând șapte goluri. De altfel, Pavlovic a fost și cea mai bună marcatoare a competiției, cu 75 de goluri.

După evoluțiile bune la naționala de junioare a Croației, Katarina și-a făcut debutul și la echipa de senioare a Croației în 2016. Pavlovic a făcut  parte din echipa națională a Croației de la Campionatul European de Handbal Feminin 2022, care s-a desfășurat în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. Handbalista CSM Târgu Jiu a avut o evoluție de excepție în fața Elveției, meci terminat la egalitate, scor 26-26. Katarina Pavlovic a marcat golul egalizator pentru Croația, în ultima secundă a meciului cu Elveția! Interul dreapta de la CSM Târgu Jiu a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren, cu cinci goluri marcate. Ultimul gol a fost și cel mai important, reușită care a adus Croației calificarea în Grupele Principale! 

Comment here