BaschetJuniori

Grupa U14 Feminin CSM Târgu Jiu s-a calificat la Turneul Final! Baschetbalistele au înregistrat două victorii în Turneul Semifinal 1, de la Alexandria. REZULTATE

Performanţă de excepţie înregistrată în acest weekend de tinerele baschetbaliste ale CSM Târgu Jiu. Cu două victorii înregistrate în Turneul Semifinal 1, desfăşurat la Alexandria, Grupa U14 Feminin a CSM Târgu Jiu şi-a asigurat calificarea la Turneul Final, între cele mai bune 8 echipe din ţără, înainte de disputarea celui de al doilea turneu semifinal! Echipa pregătită de Laurențiu Răuț a terminat primul Turneu Semifinal din Grupa 1-GVA(Grupa Valorică A) cu două victorii şi o înfrângere. Gorjencele s-au confruntat în turneul din acest weekend cu Valbon Arad, CSM București și CSS Alexandria. ”Am încheiat primul turneu semifinal cu un bilanț care ne califică la Turneul Final, înainte de disputarea celui de-al doilea turneu”, a declarat Laurenţiu Răuţ, antrenorul Grupei U14 Feminin CSM Târgu Jiu.

Calificate în Faza a-III-a, a turneelor semifinale, între cele mai bune 12 echipe din țară la acest nivel juvenil, tinerele baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu, susţinute de o galerie formată din părinţi şi susţinători ai echipei, au început tare turneul de la Alexandria, cu o victorie concludentă în faţa echipei Valbon Arad. Elevele lui Laurenţiu Răuţ au dominat clar meciul de debut şi s-au impus fără probleme în faţa arădencelor, scor 60-21. În meciul doi, gorjencele au dat peste campioana en-titre la acest nivel, echipa gazdă, CSS Alexandria. Meciul a fost unul destul de echilibrat, mai ales în prima parte, dar cu un plus pentru formaţia gazdă în partea a doua a jocului. Deşi fetele lui Răuţ au jucat foarte bine, au cedat cu 49-63. În ultima partidă a turneului de la Alexandria, CSM Târgu Jiu s-a confruntat cu CSM Bucureşti. Gorjencele s-au dovedit a fi mult mai bune decât bucureştencele, drept dovadă stă şi scorul înregistrat, 59-31, dar şi modul în care elevele lui Laurenţiu Răuţ au gestionat partida. Grupa U14 Feminin a CSM Târgu Jiu şi-a îndeplinit obictivul la Alexandria, acela de a câştiga cel puțin două meciuri din cele trei programate. În urma rezultatelor înregistrate în cadrul primului turneu, baschetbalistele lui Laurenţiu Răuţ sunt calificate la Turneul Final, acolo unde vor merge cele mai bune 8 echipe din țară. Obiectivul următor este ocuparea locului doi în această serie, în care principala contracandidată este echipa CSS Smart Basketball Team Cluj Napoca, formaţie cu care CSM Târgu Jiu se va confrunta în cel de al doilea turneu. Pe lângă echipa din Cluj, gruparea gorjeană va juca în Turneul Semifinal 2 şi cu CSS Sibiu. Laurenţiu Răuţ şi-a felicitat jucătoarele pentru performanţa înregistrată şi le-a mulţumit părinţilor care au fost alături de echipă pe parcursul acestui turneu.

Laurențiu Răuț, antrenor Grupa U14 CSM Târgu Jiu: ”Am încheiat primul turneu semifinal cu un bilanț de două victorii și o înfrângere, ceea ce ne califică la Turneul Final înainte de disputarea celui de-al doilea turneu. Sunt fericit că ne-am atins primul obiectiv propus, acela de a câștiga minimum două meciuri și vreau să felicit fetele pentru atitudinea de care au dat dovadă la acest turneu. Vreau să le mulțumesc și părinților care au fost alături de noi”.

CSM Târgu Jiu U14: Diana Nica, Iulia Rădulea, Alexia Dană, Maria Zamfirescu Rădulea, Iulia Bâtoancă, Teodora Sarcină, Antonia Tetileanu, Carla Deaconu, Ilinca Oproiu, Sara Canavea, Gabriela Uzuru, Miruna Bălășoiu. Antrenor: Laurențiu Răuț.

Campionatul Național U14
Alexandria, 28-29 ianuarie 2023
Sala Sporturilor Alexandria

FAZA 3 / Grupa 1 GVA / Turneu 1
Sâmbătă, 28.01.2023, Ora 13.00
CSM Târgu Jiu – CSS Gloria Valbon Arad 60-21
Sâmbătă, 28.01.2023, Ora 19.30
CSM Târgu Jiu – CSS Alexandria 49-63
Duminică, 29.01.2023, Ora 13.00
CSM Târgu Jiu – CSM București 59-31

Vă reamintim că cele mai bune 12 echipe la U14 Feminin au fost repartizate în două serii de câte 6 echipe, Grupa 1 GVA și Grupa 2 GVA. Se va juca în sistemul fiecare cu fiecare, în cadrul a două turnee semifinale, iar primele 4 clasate din fiecare grupă vor merge la Turneul Final. Primul Turneu Semifinal s-a desfăşurat în acest weekend, la Alexandria. Cel de al doilea Turneu Semifinal se va disputa în perioada 11-12 februarie. Turneul Final este programat în intervalul 1-5 martie. CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa 1 GVA, serie din care mai fac parte Valbon Arad, CSM București, CSS Alexandria, CSS Sibiu și CSS Smart Basketball Team Cluj Napoca. 

Comment here