BoxJuniori

Box / Primul turneul al anului pentru pugiliștii CSM Târgu Jiu / Juniorii Amelian Istrătescu și Ianis Mateiescu boxează la Cupa ”Chișineu Criș”(Sâmbătă, 4 februarie)

Juniorii pugiliști de la CSM Târgu Jiu se pregătesc intens pentru prima competiție a anului. Sportivii antrenați de fostul mare campion, Petrișor Gănănău, vor participa la Cupa ”Chișineu Criș” din județul Arad. La competiția de la Chișineu Criș, care se va disputa sâmbătă, 4 februarie, CSM Târgu Jiu va fi reprezentat de juniorii Amelian Istrătescu, la categoria 75 de Kg, și de mezinul Ianis Mateiescu, la categoria 30 de Kg. ”Este un turneu foarte util. Vreau ca băieții să reintre în ritmul meciurilor oficiale, în perspectiva participării la Campionatele Naționale și la Cupa României”, declarat Petrișor Gănănău, antrenorul pugiliștilor de la CSM Târgu Jiu. 

La doar câteva zile de la intrarea în noul an, sportivii secției de box de la CSM Târgu Jiu au revenit la antrenamente, iar la începutul lunii februarie își pot măsura forțele în cadrul unei competiții foarte puternice, Cupa ”Chișineu-Criș” România vs. Serbia, care aduce la start sportivi din România și Serbia. Petrișor Gănănău își dorește pentru elevii săi cât mai multe confruntări puternice la începutul acestui an. Antrenorul gorjean vrea că sportivii săi să reintre în ritmul competițiilor oficiale, iar turneul de la Chișineu Criș este o bună oportunitate pentru a-și testa elevii după perioada de pregătire, dar și un turneu util în perspectiva participării la Campionatele Naționale și Cupa României, acolo unde gorjenii vor să urce pe podium.

La Chișineu Criș, Amelian Istrătescu(15 ani), va urca în ring la categoria 75 de Kg, în timp ce Ianis Mateiescu(12 ani), va lupta la categoria 30 de Kg. Petrișor Gănănău este mulțumit de modul în care elevii săi se pregătesc la antrenamente și este convins că aceștia vor face performanță în box. 

Petrișor Gănănău, antrenor secția de box CSM Târgu Jiu: ”Amelian știe ce vrea. Este foarte serios la antrenamente și cu siguranță că va face performanță în acest sport. Mezinul Ianis Mateiescu este în echipa CSM Târgu Jiu de aproape un an de zile, iar progresul lui se vede. Crește valoric de la zi la zi și sunt foarte mândru de evoluția lui. Îmi demonstrează că poate și vrea să ajungă un mare boxer”.

Pe lângă cei doi sportivi care vor participa la competiția arădeană și alți copii sunt antrenaţi zilnic pentru a deveni cei mai buni în ring. Petrișor Gănănău caută copii cu potenţial sportiv şi-i instruieşte pentru a obţine performanţă în sportul cu mănuşi. 

Petrișor Gănănău, antrenor secția de box CSM Târgu Jiu: ”Pot spune că avem mai mulți copii legitimați la CSM Târgu Jiu, printre care aș vrea să-l amintesc pe Hector Văduva, născut în 2015, un baiat care este foarte pasionat de box, și care este prezent zilnic la antrenament. Este legitimat la CSM Târgu Jiu și sunt sigur că vom auzi de numele lui peste câțiva ani. Avem și fete legitimate, care în curând vor participa și ele la turneele interne. Alisia Bîrzava, are16 ani, și este foarte serioasă. Cred cu tărie că anul acesta va face performanță pentru clubul nostru. O avem și pe Ana Maria Motoi, născută în 2007, legitimata la clubul nostru, o tănără sportivă cu foarte mari abilități”.

În sală sau afară, sportivii CSM Târgu Jiu trag tare pentru se prezenta în cea mai bună formă la competițiile acestui început de an. 

Comment here