Handbal

La mulți ani, Andreea OLARIU! Jucătoarea CSM împlinește, astăzi, 20 de ani

Andreea-Roxana OLARIU
Data nașterii: 15.06.2000
Nr. 6
Post: Inter dreapta

La multi ani, Andreea-Roxana OLARIU!

Mulțumesc!

După un prim sezon, întrerupt brusc de pandemia de coronavirus, se pare că de la 1 iulie reveniţi la antrenamente?

Aștept cu nerăbdare revenirea la sală, după o perioadă destul de lungă de absență. Îmi este foarte dor de colege, de conducere și de tot ce ține de CSM Târgu Jiu.

Cum a fost perioada asta pentru tine? Cum ai reuşit să te menţii în formă? Ai vorbit cu antrenorul, cu cei din conducere, cu celelalte colege?

Această perioadă a fost una destul de grea pentru mine și asta pentru că am stat departe de locul meu favorit, sala de sport. Niciodată nu am mai fost pusă într-o astfel de situație, să fiu nevoită să nu mă antrenez cu echipa o perioadă atât de mare de timp. Pentru a mă menține în formă am făcut programe de fitness în casă și alergare în aer liber. În ceea ce privește legatura cu echipa în perioada asta, am discutat mereu cu domnul antrenor, cu fetele și conducerea, iar acest lucru ne-a ținut mai aproape unii de alții.

A fost un avantaj pentru voi, în perioada asta, faptul că sunteţi gemene? V-aţi antrenat împreună?

Din punctul meu de vedere a fost un super avantaj pentru că în această perioadă am putut să ne antrenăm împreună. Legatura dintre noi două ne-a ajutat să depășim mult mai ușor această situație nedorită de nimeni.

Un loc trei obţinut de CSM Târg Jiu în Divizia A, la chiar primul sezon de la înfiinţarea clubului. Aţi scris istorie cum se spune. Cum a fost primul sezon la CSM Târgu Jiu? Se putea mai mult?

Locul trei pentru noi a fost un loc mulțumitor, dar cu siguranță se putea și mai bine. Suntem o echipă tânară care își dorește mult și asta ne va ajuta mult în viitor. Acest sezon a fost unul de acomodare, pot spune, în care noi am văzut unde suntem și cât mai avem de muncă până la atingerea obiectivelor echipei, dar și a fiecăreia în parte.

Cum vă înţelegeţi cu antrenorul Liviu Andrieş? Vă încurcă la antrenamente?

Cu domnul antrenor, Liviu Andries, ne-am înțeles foarte bine încă de la primul antrenament. Ne-a ajutat foarte mult și pe această cale aș dori să-i mulțumesc pentru profesionalismul și răbdarea de care dă dovadă la fiecare antrenament. Este un antrenor care iubește și pune suflet în ceea ce face, iar acest lucru s-a vazut pe parcursul sezonului în evoluțiile echipei. La început a fost destul de greu să ne deosebească, dar cu trecerea timpului ne-a învățat și îmi place să cred că nu mai există această problemă acum.

Ce părere ai de proiectul CSM? Are viitor acest proiect?

Proiectul CSM este un proiect serios. Aici sunt oameni profesioniști care au planuri de viitor cu acest club. Eu am mare încredere în tot ceea ce propune proiectul și sunt sigură că împreună vom face o treabă foarte bună.

Crezi că se poate şi o promovare în Liga Florilor?

Cu siguranță că se poate realiza și promovarea în Liga Florilor. Îmi doresc extrem de mult acest lucru și ar fi o mare realizare pentru mine. Ca acest vis să devină realitate este nevoie de foarte multă muncă, ambiție și seriozitate din partea fiecarei componente a acestei echipe. Sunt convinsă că alaturi de acești oameni minunați totul devine posibil.

Vei continua la Tg Jiu?

Da, voi continua la CSM Târgu Jiu și sezonul urmator. Sunt nerăbdătoare să înceapă perioada pregătirii, dar și perioada competițională. Îmi lipsește atmosfera unui meci oficial.

Ce mesaj ai pentru fanii echipei CSM?

În primul rând, vreau să le mulțumesc pentru toată susținerea acordată în sezonul trecut. Vreau să-i rog să fie în continuare alături de noi și la bine și la rău, pentru că avem nevoie de energia pozitivă transmisă de ei. Sper să ne revedem cu bine mai puternici și mai încrezători.

Să vorbim puţin şi despre începuturile tale în handbal. Când te-ai decis să începi handbalul și care au fost primii pași ? Care a fost primul contact cu lumea handbalului?

Primul contact cu handbalul l-am avut în clasa întâi, cand eleve fiind la Liceul cu Program Sportiv din Slatina, domnul profesor, Victor Dabuleanu, a organizat o selecție la care noi am participat. La început totul părea o joacă, dar cu trecerea timpului am realizat că ne atrage acest sport și avem aptitudinile necesare. Mergeam zilnic la antrenamente, ne plăcea din ce în ce mai mult și de atunci am facut parte din echipa Liceului cu Program Sportiv.

Cu cine am putea să o comparăm pe Andreea ca stil de joc din handbalul feminin?

Nu stiu ce sa zic… Eu însămi nu pot să mă compar cu o persoană anume. Poate că stilul meu se aseamănă cu un alt stil de joc din handbalul feminin, dar las pe cei din exerior să vadă acest lucru.

Cine este modelul tău în carieră până la ora actuală?

Modelul meu în cariera a fost Veronica Kristiansen, însă eu urmăresc mai multe jucatoare și încerc să iau ce e mai bun de la fiecare.

La mulți ani și multă baftă în viitorul sezon și sper ca visul de a junge cu CSM Târgu Jiu în Liga Florilor să devină realitate.

Mulțumesc!

Comment here