Handbal

La mulți ani, Andreea MIHART!

Astăzi o sărbătorim la CSM Târgu Jiu pe Andreea Mihart care împlineşte 24 de ani, prilej cu care îi dorim multă sănătate, fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor! Cât mai multe victorii alături de CSM Târgu Jiu. La mulţi ani, Andreea MIHART!

Andreea Mihart s-a născut la Ploiești, pe 11 noiembrie 1999. A stat la Ploiești până la vârsta de 5 ani, după care familia s-a mutat la Drobeta Turnu Severin, acolo unde Andreea a făcut primii pași în handbal la CSS Drobeta. Fiind talentată de mică, Andreea a fost cooptată la Centrul de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, unde a petrecut 3 ani de de zile. Ulterior, Centrul de Excelență s-a mutat la Brașov, iar Andrea Mihart a continuat să evolueze și pentru Centrul de Excelență de la Brașov. Între timp a început să joace handbal, cu dublă legitimare, și pentru echipele Clubului Sportiv Municipal din Ploiești, unde au început să apară și performanțele la nivel juvenil. În 2015 a făcut parte din echipa de junioare II care a câștigat medalia de argint la campionatul rezervat pentru această categorie de vârstă. În 2016 evolua la echipa de divizie secundă a CSM Ploiești, dar din cauza unor probleme din lotul ploieștean, Andreaa a fost promovată la echipa de senioare a clubului, cu care, la doar 17 ani, a jucat două meciuri în Cupa EHF. Evoluțiile sale au atras atenția antrenorilor federali, care au convocat-o la lotul național U18 al României. În 2016, Mihart a fost afăcut parte din echipa U18 a României care a luat parte la Campionatul Mondial din Slovacia.

După problemele apărute la CSM Ploiești, Andreea Mihart a fost cooptată de Danubius Galați, cu care a jucat primul ei sezon din Liga Florilor. A evoluat pentru Danubius Galați în sezonul 2017-2018. În vara lui 2018, Mihart a participat cu echipa U20 a României la Scandinavian Open 2018, iar în luna iulie a făcut parte din selecționata națională care s-a clasat pe locul 8 la Campionatul Mondial U20 din Ungaria. Tot în vara anului 2018 a urmat și transferul la HC Zalău, sub comanda lui Gheorghe Tadici, care era și antrenorul echipei de tineret a României. Cu echipa din Zalău, Andreea Mihart a prins, din nou, cupele europene, în 2018, Turul 2 EHF, în dubla Zalăului cu Borusia Dormund. Andrea Mihart și-a trecut în palmares cu echipa din Zalău, două medalii de bronz în Cupa României, în 2019 și 2021. În ultimele două sezoane, Mihart a fost cea mai bună marcatoare de la Zalău, fiind golghetera echipei. Între timp, în septembrie 2022, Mihart a primit și o convocare la naționala României, în lotul lărgit, condus de Florentin Pera. După 5 ani petrecuți la Zalău, în perioada 2018-2023, Andreea Mihart a ales să vină la Târgu Jiu. Din vară anului 2023 este jucătoarea CSM Târgu Jiu.

NR. 15 ANDREEA MIHART
Data nașterii: 11.11.1999
Localitatea: Ploiești
Post: Inter stânga

Comment here