Baschet

La mulți ani, Adrian ROȘU! Interviu – Adrian Roșu: Îmi doresc ca baschetul din orașul nostru să revină în topul Ligii Naționale de Baschet Masculin

O nouă zi importantă în familia CSM Târgu Jiu. Astăzi, 20 ianuarie, îl sărbătorim pe Adrian Roșu, expert sportiv, conducătorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu. Îi transmitem multă sănătate şi un sezon de excepţie alături de familia CSM Târgu Jiu. La mulţi ani, Adrian Roșu!

Adrian Roșu a pornit la drum imediat ce proiectul CSM Târgu Jiu a început să prindă viaţă. În primul sezon a avut dublă calitate, de expert sportiv, coordonator al secției de baschet, dar și de jucător activ. S-a împărțit foarte bine între „munca pe parchet” și munca administrativă. Din acest sezon a trecut exclusiv pe parte administrativă. Asigură bunul mers al secției de baschet și are mari planuri în privința baschetului la Târgu Jiu. La zi aniversară am stat de vorbă cu Adrian Roșu și ne-a împărtășit din planurile sale de viitor la CSM Târgu Jiu.

La mulți ani, Adrian!

Adrian Roșu: Mulțumesc!

Adi, sezonul trecut te-ai împărţit între munca pe teren, fiind jucător activ, şi munca de birou, ca expert al secţiei de baschet. În acest sezon te ocupi exclusiv de partea de conducere a secţiei de baschet. Ce te-a determinat să iei această hotărâre?

Adrian Roșu: Motivul care m-a determinat să iau această hotărâre este unul strict financiar. De când am devenit tătic, munca benevolă pe teren nu mai este o opțiune pentru mine.

Cum este să conduci secţia de baschet? Este mai greu decât în teren?

Adrian Roșu: Nici un lucru, pe care îl faci din plăcere, nu este greu, ba dimpotrivă. Dar ca în toate meseriile apar și situații mai delicate, situații care trebuie rezolvate într-un fel sau altul.

Anul 2020 a fost unul atipic pentru toată lumea, inclusiv pentru lumea sportului. Cum l-ai caracteriza?

Adrian Roșu: Sincer mie mi se pare un mare „talmeș-balmeș”. Au fost și sunt multe lucruri care se bat cap în cap, decizii care au foarte multe controverse.

Care sunt obiectivele secției pe care o coordonezi? Împreună cu cei din conducerea clubului şi cu antrenorii aţi trasat nişte obiective, atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu și lung. Care ar fi aceste obiective?

Adrian Roșu: Principalul obiectiv pe care l-am trasat de când am afiliat secția a fost creșterea jucătorilor autohtoni și formarea unei echipe competitive în jurul lor, având în vedere crearea unei piramide într-un mod sănătos. Obiectivul pe termen mediu ar fi ca baschetul din orașul nostru să revină în topul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Obiectivul pe termen scurt se referă la menținerea în primul eșalon baschetbalistic al țării și un loc cât mai bun în clasamentul Ligii Naționale.

Are CSM Târgu Jiu forța să rămână pe prima scenă a baschetului românesc?

Adrian Roșu: În momentul actual consider că lotul nostru este capabil să obțina un loc mult mai bun în clasament. Nu cred că vor fi probleme cu rămânerea în Liga Națională de Baschet Masculin.

Despre următorul turneu ce ne poţi spune?

Adrian Roșu: Urmatorul turneu organizat este la Focșani și va fi unul foarte greu pentru echipa noastră, având în vedere că, după situația echipei din Galați, noi rămânem singura formație care va juca două meciuri în două zile. Ambele meciuri vor fi împotriva unor echipe cu care ne luptăm direct pentru pozițiile din clasament, în speță VSK Miercurea Ciuc și CSM Focșani. Obiectivul nostru este să ne întoarcem cu două victorii acasă. Cred că va fi foarte greu, dar în același timp cred că putem obține două victorii.

Ce ar însemna pentru tine, în calitate de coordonator al secției de baschet și ce ar însemna pentru orașul Târgu Jiu prezența şi în sezonul viitor în primul eșalon valoric al țării?

Adrian Roșu: Pentru mine ar însemna că, împreuna cu conducerea, am luat cele mai bune decizii pentru a îndeplinii obiectivele propuse la început de an și că planul nostru pe termen lung, și anume să construim lucrurile pas cu pas, au un rezultat pozitiv. Pentru Târgu Jiu ar însemna mult mai mult. În primul rând am câștiga încrederea tuturor iubitorilor de baschet, am reuși în acest fel atragerea copiilor către sport, către baschet, și în al doilea rând, am creea un brand, cu care oamenii de afaceri,l de ce nu, și-ar dori să colaboreze.

Apropo de atragerea copiilor către baschet, Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu a manifestat şi demonstrat continuu un interes prioritar în educarea şi formarea sportivă a copiilor şi tinerilor din municipiul şi judeţul nostru. Povesteşte-ne despre acest proiect.

Adrian Roșu: Acest proiect a pornit de anul trecut. Atunci am format două grupe de copii, baby-baschet și mini baschet. După cum menționam mai devreme, anul 2020 nu a fost unul benefic pentru sport, organizarea competitiilor de Baby si Mini Baschet de la Constanța au fost sistate. Pentru sezonul 2021-2022 ne-am propus să-i înscriem pe cei de mini baschet în campionatul național U14 și U13. Având puțini jucători care îndeplinesc condițiile de vârstă vom organiza selecții pentru copiii născuți în anii 2008-2009-2010. Perioada de înscriere și selecție se întinde de luna aceasta până în august 2021. Părinții care vor să își îndrume copii ătre acest sport pot lua legătura cu mine sau cu cei doi antrenori de la grupele de juniori, Toma Popescu și Carlos Adrian Popescu.

Ce mesaj ai pentru 2021 pentru sportivii și antrenorii care activează la secția de baschet a CSM Târgu Jiu?

Adrian Roșu: Singurul lucru valabil pentru ambele tabere este ca în fiecare secundă sa încerce să se autodepășească.

Ce mesaj ai pentru tinerii din Târgu Jiu care vor să facă baschet?

Adrian Roșu: Îi așteptăm cu mare drag la sediul clubului pe toți cei interesați de acest sport, atenție, nu numai pe cei care vor să-l practice, ci și pe cei care vor să facă voluntariat în cadrul clubului nostru. În acest moment lucrez la un proiect pentru secția de baschet prin care putem să-i ajutăm pe tinerii care doresc pe viitor să urmeze cariere în domeniu, de la fotograf sportiv, social media, marketing și management sportiv, kineto terapie, masaj, antrenoriat, proiect pe care doresc să-l demarez cel tarziu în luna martie 2021. Tinerii care se vor prezenta la sediu vor primii informațiile necesare din partea mea. Împreună vom găsi soluția cea mai buna pentru fiecare persoana în parte, indiferent dacă este pe parte sportivă sau de staff.

Cum vei sărbătorii de ziua ta?

Adrian Roșu: Muncind. Pregătesc documentele pentru echipa de baschet seniori, necesare deplasării delegației la Focșani, și apoi în weekend o masă cu familia.

Un mesaj şi pentru fanii baschetului din Târgu Jiu?

Adrian Roșu: Am observat un aspect foarte important și anul trecut. Indiferent de rezultate erau 700- 800 de spectatori la fiecare meci jucat acasă, ceea ce arată că nu sunt doar “suporteri de victorie”. Astfel, ei nu sunt doar fanii noștri, ci fac parte din familia noastră care se mărește pe zi ce trece, si anume Familia CSM Târgu Jiu. Mesajul meu este să fie sănatoși si să fie alături de noi, și la bine și la rău. Sper să ne revedem cât mai curând în Sala Sporturilor.

Data nașterii: 20.01.1991
Localitate: Miercurea Ciuc

Adrian Roșu 🇷🇴
Data nașterii: 20.01.1991
Localitate: Miercurea Ciuc

Comment here