Atletism

Etapa a II-a a CN Seniori U23 şi U20 / Bucureşti, 22 şi 23 ianuarie / Alina Dumitriţa-Butnariu: Am încredere în mine şi voi da tot ce pot. Voi încerca să obţin un timp cât mai bun

Atleta Alina Dumitriţa-Butnariu, sportiva cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu- CS Pandurii, va alerga pe 22 şi 23 ianuarie în prima reuniune atletică a anului. Sala “Ioan Soter” din Bucureşti va găzdui Etapa a II-a a Campionatului Național de Seniori U23 şi U20.

Multipla campioană, pregătită de antrenorul emerit Ion Bură, va lua startul, la senioare, în probele de 1500 m şi 3000 m.

Ambiţioasă şi încrezătoare în forţele proprii, Alina ne-a dezvăluit că are planuri mari pentru 2021. Într-un scurt interviu, înainte de plecarea spre Bucureşti, Alina a vorbit despre primul concurs atletic al anului, despre obiectivele sale, dar şi despre marele său vis, acela de a ajunge la Jocurile Olimpice.

Alina, cu ce ganduri pornesti in 2021? Care sunt principalele obiective pentru acest an?

Alina Dumitriţa-Butnariu: Va fi un an greu, dar extrem de important. Va fi un an în care vreau să mă autodepăşesc, un an în care ambiţiile mele sunt mult mai mari. Da, sunt mult mai ambiţioasă, pentru că am o fetiţă, şi am pentru cine trage, pentru că vreau să fiu un model în viaţă pentru ea. Un alt obiectiv important este baremul la maraton pentru Jocurile Olimpice. Îmi doresc să ajung la Jocurile Olimpice, este marele meu vis.

Prima competiţie se ţine la Bucureşti. Este primul concurs din 2021. Ai emoţii la reluarea competiţiilor?

Alina Dumitriţa-Butnariu: Da, este primul concurs din acest an, Campionatul Național de Seniori U23, şi am ceva emoții, dar am încredere în mine şi voi da tot ce pot. Voi încerca să alerg cât mai bine pentru a prinde o serie bună pentru următorul concurs de sală. Voi alerga în probele de 1.500 și 3000m.

Care este ţinta ta pentru această primă reuniune atletică a anului?

Alina Dumitriţa-Butnariu: Obiectivul este cât se poate de clar la această primă reuniune atletică a anului, acela de a obţine un timp cât mai bun!

Comment here