Baschet

Juniorul Tudor Manciu, în lotul CSM Târgu Jiu

Este cel mai tânăr jucător cooptat în lotul lărgit al CSM Târgu Jiu. Tudor Manciu s-a născut pe 26 februarie 2003, la Craiova, dar este târgujian get-beget. A semnat un contract valabil pentru un sezon, tânărul jucător având dublă legitimare, CSS-CSM.

De la opt ani a început să descifreze tainele baschetului sub comanda antrenorului Laurențiu Răuț. De la 11 ani este legitimat la CSS Târgu Jiu. Junior crescut de clubul sportiv școlar din Târgu Jiu, Tudor este un jucător de talie, care are în palmares participarea la turneul final U14 și clasarea pe locul 7 la nivel național. Primul contact cu o echipă de seniori l-a avut în momentul în care a fost legitimat la ACS Târgu Jiu, echipă pentru care a și debutat la nivel de seniori. Sezonul trecut a consemnat debutul și pentru CSM Târgu Jiu. Manciu a făcut parte din lotul CSM și a primit șansa de a bifa minute în meciuri oficiale din partea antrenorului Claudiu Alionescu.

„Juniorii localnici sunt o prioritate pentru noi. În perioada următoare vor fi mai mulți jucători tineri care vor face parte din lotul lărgit și sper ca această experiență să-i ajute, în special în campionatele juvenile”, a declarat antrenorul principal al echipei CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu.

„Este un mare avantaj pentru juniorii noștri să aibă oportunitatea de a juca cu dublă legitimare în orașul lor, la o echipă de seniori. Au șansa de a lua primul contact cu nivelul de seniori, au șansa să se antreneze profesionist alături de jucatori cu mult mai mare experiență, de la care au foarte multe de învățat, toate acestea sub îndrumarea unui staff profesionist, în care se regăsesc preparatori fizici, kinetoterapeuți, lucru ce nu li se putea pune la dispoziție la nivelul juvenil. Toate acestea fiind făcute pentru că este o mare nevoie de infuzie pentru a forma jucătorii tineri, deoarece regula jucătorului sub 23 de ani ne obligă să investim în ei”, a declarat și antrenorul secund al grupării gorjene, Alexandru Gliga, cel care are misiunea de a face legătura dintre echipa mare și grupele de juniori.

Felicitari Tudor! Ai semnat cu CSM Târgu Jiu! Ce înseamnă pentru tine această nouă colaborare cu CSM Târgu Jiu?

T.M: Pentru mine această colaborare reprezintă o șansă foarte mare pentru cariera mea, o poartă ce mă conduce spre viitor, spre un drum bun în care îmi doresc să învăț cât mai multe lucruri în ceea ce privește acest sport minunat, îndrăgit foarte mult de mine încă de la o vârstă fragedă.

Ce îți dorești în plan personal în acest sezon?

T.M: Îmi doresc ca munca mea de până acum să aibă și răsplată, să dovedesc lucrurile de care sunt în stare, să joc cât mai mult timp alături de echipă pe teren, dar mai ales să învăț, să aprofundez, pentru că mereu e loc de învățat lucruri noi, și să devin cât mai bun posibil.

Tu ești un exemplu clar că și tinerii din Târgu Jiu care vor să facă performanță au posibilitatea să facă acest lucru prin intermediul CSM Târgu Jiu. Un proicet sportiv de care iată beneficiezi și tu.

T.M.: Fiecare copil sau adolescent din orașul meu poate să se facă remarcat în cadrul clubului nostru. Oamenii de aici au ochii deschiși pentru orice viitoare speranță, iar mai târziu calitățile sale sunt convins că vor fi răsplătite. În sezonul precedent am avut ocazia să cunosc persoanele implicate în această familie. Majoritatea persoanelor ce alcătuiesc staff-ul echipei mă cunosc de când eram mic și mi-au observat creșterea. Am întâlnit la începutul sezonului trecut și alte persoane despre care am o părere pozitivă, și mă bucur că sunt alături de noi în acest proiect. Legat de colegi, pe o parte dintre ei îi cunosc, rămâne doar să-i cunosc și pe restul componenților echipei.

Nume: Manciu Tudor Andrei
Data nașterii: 26 februarie 2003
Locul: Craiova
Post: poate evolua pe pozițiile 4-5
Juniori: CSS Târgu Jiu – locul 7 la nivel național la Turneul Final U14
Seniori: ACS Târgu Jiu, CSM Târgu Jiu

Comment here