Handbal

Andreea Rotaru: Am rămas aici datorită proiectului sportiv prezentat de conducere. Promovarea este obiectivul nostru pentru acest sezon

Extrema dreaptă a CSM Târgu Jiu, Andreea Rotaru va lucra sub comanda lui Liviu Andrieș și sezonul viitor. Extrema dreaptă, în vârstă de 23 de ani, a semnat pentru încă un sezon cu gruparea gorjeană.

A venit la jumătatea sezonului trecut, dar s-a integrat rapid în angrenajul echipei antrenate de Liviu Andrieș și a pus umărul la clasarea echipei pe locul 3 la finele sezonului. Proiectul prezentat de conducerea clubului a determinat-o să rămână la Târgu Jiu.

Născută pe 17 mai 1997, la Râmnicu Vâlcea, Elena Andreea Rotaru a început handbalul în orașul natal, la HC Oltenia Râmnicu Vâlcea. A fost apoi selectată la Centrul Național de Excelență Râmnicu Vâlcea. Andreea și-a continuat formarea handbalistică la nivel de junioare în Capitală, la SSP 181 București, pentru ca mai apoi să ia drumul Ardealului, unde și-a încheiat perioada de juniorat la CSS Viitorul Cluj Napoca. În 2016 a făcut pasul la senioare și a debutat la nivelul Diviziei A, la C.N.O.E. Iași. A ajuns la CSM Târgu Jiu la finele anului 2019. A debutat pentru Târgu Jiu în meciul de Cupa României, cu SCM Craiova.

Andreea Rotaru, ți-ai prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu pentru încă un sezon! Care au fost argumentele care te-au determinat să rămai la Târgu Jiu?

A.R.: Da, mi-am prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu pentru încă un sezon. Am rămas aici datorită proiectului sportiv prezentat de conducere și, în plus, datorită colectivului foarte unit care s-a creat la Târgu Jiu.

Tu ai ajuns pe parcursul sezonului trecut, te-ai integrat repede și ai contribuit la clasarea echipei pe locul 3. Cum ai caracteriza sezonul trecut, chiar și așa întrerupt de pandemie. Se putea mai mult, chiar dacă echipa era la primul sezon de la înființare?

A.R.: Având în vedere că echipa era la primul sezon de la înființare, consider că a fost un sezon foarte bun. Am reușit să ne clasăm pe podium, echipa jucând foarte bine și datorită experimentatului antrenor Liviu Andrieș, acesta reușind să omogenizeze lotul într-un timp atât de scurt.

Care a fost pentru tine cel mai plăcut moment din sezonul trecut?

A.R.: Pentru mine cel mai plăcut moment din sezonul trecut a fost debutul la CSM Târgu Jiu, în meciul de cupă cu SCM Craiova.

Andreea, acum vă puteți antrena într-un cadru organizat. Cum decurg antrenamentele?

A.R.: Antrenamentele decurg foarte bine. Fiind încă în pregătire, încercăm să ne punem la punct toate minusurile până la începerea noului sezon competițional. Având în vedere antrenamentele domnilor antrenori, consider că vom alinia o echipă foarte puternică la startul noului sezon.

CSM Târgu Jiu s-a întârit în această vară prin aducerea a șase jucătoare. O să fie ceva concurență pe posturi. E o presiune în plus pentru tine?

A.R.: Într-adevăr, aducerea celor 6 jucătoare a fost un lucru bun pentru echipă. Fetele s-au integrat repede și foarte bine la echipă. Așa cum vă spuneam, CSM Târgu Jiu este o familie unită. Da, chiar dacă este concurență, eu consider că este o presiune constructivă, cel puțin pentru mine, deoarece mă face să muncesc și mai mult la antrenamente.

Crezi că acum CSM este o echipă capabilă să se lupte pentru promovare?

A.R.: Avem un lot format din jucătoare bune, iar cu experiența celor doi antrenori și dăruința noastră, eu consider că promovarea va fi obiectivul nostru.

În plan personal ce iți dorești pentru acest sezon?

A.R.: Îmi doresc să fiu sănătoasă, ferită de accidentări, atât eu cât și colegele mele, și să ajut echipa cât mai mult posibil.

Am văzut că ești mulțumită de colaborarea cu CSM Târgu Jiu. Ce sfat ai pentru cei mici, pentru tinerii din oraș, care doresc să urmeze o ramură sportivă din cele care funcționează la CSM Târgu-Jiu?

A.R.: Sfatul meu pentru cei care vin din spate este să se țină de sport și să aleagă o viață sportivă, aceasta fiind una foarte frumoasă, sănătoasă și benefică în dezvoltarea personală, indiferent de sportul ales. Copiii care vor alege clubul CSM Târgu Jiu vor găsi un club profesionist, cu pretenții, iar pe lângă aceste lucruri vor avea parte de o familie iubitoare, ce le va acorda tot sprijinul și toată încrederea.

Numele: Rotaru Elena Andreea
Data nașterii: 17.05.1997
Locul nașterii: Râmnicu Vâlcea
Postul: Extremă dreapta
Junioare: HC Oltenia Râmnicu Vâlcea, Centrul de Excelență Râmnicu Vâlcea, SSP 181 București, CSS Viitorul Cluj Napoca
Senioare: C.N.O.E. Iași, CSM Târgu Jiu

Comment here