Handbal

Mădălina Olariu: Sunt încrezătoare în echipa mea și cred că după sezonul trecut în care am învățat foarte multe lucruri, CSM-ul este acum o echipă mult mai puternică si dornică de promovare

Cea mai bună marcatoare din sezonul trecut a echipei feminine de handbal a CSM, centrul Mădălina Olariu și-a prelungit angajamentul cu echipa antrenată de Liviu Andrieș și Andrei Enache. Handbalista, care a împlinit 20 de ani în această vară, a semnat pentru următoarele două sezoane cu echipa din Târgu Jiu.

Născută pe 15 iunie 2000, Mădălina Olariu a început handbalul de la frageda vârstă de 7 ani, în orașul natal, la Slatina, sub comanda lui Victor Dăbuleanu, la LPS Slatina, împreună cu sora sa geamănă, Andreea. Mădălina a petrecut toată perioada junioratului la echipa din Slatina. La finalul stagiului de pregătire juvenil, Mădălina Olariu a trecut la senioare, semnând cu CSM Târgu Jiu, echipă cu care a debutat în Divizia A.

Din postura de centru, Mădălina a fost cea care a coordonat jocul ofensiv al grupării gorjene, ea fiind și cea mai bună marcatoare a echipei în primul sezon competițional. Cu un joc eficient, atât pe faza ofensivă, cât și pe faza defensivă, Mădălina a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale CSM-ului și a contribuit decisiv la ocuparea locului trei în clasament.

Mădălina Olariu, vei rămâne la Târgu Jiu și asta pentru că ți-ai prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu. Care au fost motivele care te-au determinat să faci această alegere?

M.O.: Da, am semnat pe o perioada de doi ani cu CSM Târgu Jiu. Într-adevăr, mi-am prelungit contractul datorită faptului că am mare încredere în acest proiect și în toți oamenii implicați în acest proiect. Consider că este un cadru benefic pentru evoluția mea ca și jucătoare și pentru viitorul meu.

Ai fost una dintre cele mai bune jucătoare în primul sezon, principala marcatoare a echipei, contribuind astfel la clasarea pe locul 3 în primul sezon de Divizia A al clubului. Tu cum ai caracteriza sezonul trecut, întrerupt de epidemie. Se putea mai mult?

M.O.: Primul sezon pentru noi a fost unul destul de bun. Pe parcursul campionatului ne-am cunoscut mult mai bine, atât personal, cât și profesional, lucru care ne-a ajutat în obținerea locului 3, și care sunt sigură că ne va ajuta și în acest sezon la îndeplinirea obiectivelor. Din păcate, pandemia ne-a afectat și pe noi în momentul în care echipa avea evoluții din ce în ce mai bune, terminând astfel campionatul pe locul 3.

Care a fost pentru tine cel mai plăcut moment din sezonul trecut?

M.O.: Pentru mine fiecare meci se poate considera un moment frumos, atât timp cât fac ceea ce îmi place. Însă un moment deosebit pentru mine rămâne victoria cu liderul clasamentului, Dacia Mioveni, un meci în care ne-am demonstrat că suntem mult mai puternice, deși bugetul nostru era mult mai mic decât al adversarelor.

Au reînceput antrenamentele. Acum că vă puteți antrena într-un cadru organizat. Cum merge treaba?

M.O.: Pentru noi, ca și sportive a fost o perioadă destul de grea și în același timp ceva nou. Am stat departe de antrenamente atâta timp, însă am revenit mult mai motivate și mai dornice de muncă. Pregătirea decurge foarte bine și abia așteptăm să o transpunem în meciurile oficiale.

Ai șase noi colege la echipă în acest sezon. Crește și concurența. Simți o presiune în plus? Ai fost principala marcatoare a echipei sezonul trecut.

M.O.: Cu siguranță concurența pe posturi s-a mărit odată cu venirea noilor colege, însă acest lucru ne ajută la evoluția individuală și la cea colectivă. Pentru mine personal nu o pot considera o presiune în plus, ci un lucru benefic pentru dezvoltarea mea. Fetele s-au integrat foarte bine și cred că împreună vom realiza lucruri frumoase.

Apropo, am întrebat-o și pe sora ta Andreea, cum vă deosebesc noile colege?

M.O.: Cât ține de deosebirea dintre mine și Andreea, inițial le-a fost greu, însă cu cât petrecem mai mult timp împreună, cu atât le este mult mai ușor să facă diferența dintre noi, atât pe terenul de joc, la antrenamente, cât și în afara lui.

Crezi că acum CSM este o echipă capabilă să lupte pentru promovare?

M.O.: Sunt încrezătoare în echipa mea și cred că după sezonul trecut în care am învățat foarte multe lucruri, CSM-ul este acum o echipă mult mai puternică si dornică de promovare.

În plan personal ce iți dorești pentru acest sezon?

M.O.: În plan profesional îmi doresc să rămân sănătoasă și să am mereu un psihic de învingător, chiar dacă vor mai apărea și momente dificile. Sper ca în sezonul acesta să îmi ajut mult mai mult echipa pentru a ne atinge împreuna obiectivele propuse.

Ce sfat ai pentru cei mici, pentru tinerii din oraș, care doresc să urmeze o ramură sportivă din cele care funcționează la CSM Târgu-Jiu?

M.O.: Tinerilor din oraș li se acordă o mare oportunitatea de a face sport la un club serios, așa cum este CSM Târgu Jiu și ar trebui să profite de acest lucru mai rar întâlnit. Îi sfătuiesc pe cei mici să vină într-un număr cât mai mare la sală pentru a face mișcare, ca mai apoi să devină pasionați și dornici de a face performanță pentru echipa orașului.

Nume: Olariu Madalina-Gianina
Data nașterii :15.06.2000
Loc: Slatina, Olt
Post: Centru
Junioare: LPS Slatina
Senioare: CSM Târgu Jiu

Comment here