Handbal

Junioare 3 Seria E Feminin/Etapa 20/ CSM Târgu Jiu – Chimia Rm. Vâlcea 20-18(12-12) / CSM Târgu Jiu -Victorie de senzaţie şi calificare în faza a doua a competiţiei

Echipa de handbal feminin junioare 3 a clubului CSM Târgu Jiu a învins cu 20-18, pe Chimia Râmnicu Vâlcea, liderul Seriei E. Cu această victorie, tinerele handbaliste de la CSM Târgu Jiu, aflate la primul sezon din istoria clubului la acest nivel, au obţinut calificarea în următoarea fază a competiţiei.

Echipa antrenată de Andrei Enache avea nevoie de o victorie în ultimele două etape pentru a trece în următoarea fază a competiţiei. Misiunea junioarelor de la Târgu Jiu era una extrem de dificilă având în vedere că în această etapă, la Târgu Jiu, venea liderul la zi al seriei, Chimia Râmnicu Vâlcea, echipă neînvinsă în actuala ediţie de campionat.

Jucătoarele pregătite de Andrei Enache plecau cu şansa a doua în această confruntare, dar au reuşit să răstoarne calculele hârtiei. Junioarele au intrat motivate, determinate şi conştiente că poate aceasta era ultima şansă de a obţine calificarea în faza următoare.

Prima parte a jocului a fost una echilibrată, cu cele două formaţii trecând rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Fluierul de final al primei părţi a găsit cele două echipe la egalitate, 12-12. La revenirea de la vestiare, echilibrul a fost rupt după câteva minute, moment în care CSM Târgu Jiu s-a desprins la 3 goluri, 18-15, avantaj care s-a dovedit în cele din urmă decisiv în stabilirea echipei câştigătoarei. Scor final, 20-18 pentru CSM Târgu Jiu, care obţine cea mai importantă victorie din sezonul regulat. Succesul le-a asigurat handbalistelor junioare calificarea în faza următoare a competiţiei.

Meciul, decisiv pentru calificare, a fost trăit la intensitate maximă în tabăra gorjeană, atât în teren, cât şi pe banca de rezerve, dar şi în tribune. O victorie şi o calificare care vin ca o încununare a efortului depus în ultimele luni la această echipă.

„Am avut emoţii mari pe parcursul partidei, pentru că am simţit că putem câştiga acest meci, cu toate că am jucat împotriva celei mai bune echipe din serie. Cred că echipa din Vâlcea, care are în componenţă nişte jucătoare foarte valoroase, se va bate cu şanse reale la medalia de aur la acest nivel. Cu toate acestea am reuşit să ne mobilizăm şi să strângem rândurile. În acest meci am demonstrat că atunci când joci ca o echipă, unită, poţi să câştigi împotriva oricui. Pentru noi a fost un meci decisv de calificare, pentru Vâlcea fost un meci ca oricare altul, pentru că erau deja calificate de pe primul loc. Meciul cu încărcătură a fost de partea noastră, pentru că era foarte important să câştigăm pentru a ne califica şi matematic. Am întâlnit o echipă extrem de puternică, a fost o luptă acerbă, iar diferenţa în acest meci a fost făcută de faptul că aceste fete au jucat cu inima şi cu sufletul. Este numai meritul acestor fete pentru că au muncit enorm în ultimele şapte-opt luni. Au muncit seară de seară la antrenamente, iar acest lucru începe să se vadă şi sunt convins că odată cu trecerea timpului vor putea să facă pasul spre marea performanţă. Mă bucur foarte mult pentru ele pentru că şi-au dorit să mergă mai departe. Pentru noi ca şi club, înfiinţat de puţin timp este o performanţă enormă, pentru că am jucat şi în faţa unei echipe care evoluează în această formulă de câţiva ani, ceea ce contează foarte mult la nivel de implicare, relaţii de joc, atitudine. Cred că astăzi am reuşit să umbrim forma lor sportivă, prin ambiţie şi dăruire. Înseamnă mult şi pentru mine această performanţă, pentru că am muncit şi eu foarte mult cu ele, dar vă spun sincer că bucuria mare pentru mine este că ele au reuşit calificarea. Ştiu cât de mult şi-au dorit calificarea, ştiu cât de mult au plâns după meciuri, după antrenamente şi atunci când vine câte o bucurie de asta este ca o injecţie de adrelanlină care îţi dă putere să continui munca mai departe”, a declarat la finalul meciului, antrenorul Andrei Enache.

CSM Târgu Jiu mai are de disputat un singur meci în prima parte a competiţiei. Etapa viitoare, junioarele se deplasează, pe 1 martie, la echipa de pe locul doi, LPS Slatina.

Comment here