Baschet

Meci amical / BCM U Piteşti – CSM Târgu Jiu / Claudiu Alionescu: Un meci de verificare foarte bun pentru echipa noastră

Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a disputat astăzi o partidă de verificare în compania formaţiei BCM U Piteşti, liderul Grupei Galbene din Liga Naţională. Meciul din Sala Sporturilor din Trivale a debutat la ora 17.00.

Ambele formații au avut absențe în loturi, motiv pentru care, la această partida nu s-a ținut scorul. Chiar şi în condiţiile în care a avut câţiva absenţi de marcă, antrenorul Piteştul, Hristu Şapera, a trimis totuşi în teren destui jucători cu experienţă şi cu multe meciuri la nivelul Ligii Naţionale.

Antrenorul gorjean a declarat că a fost mulţumit de utilitatea partidei de verificare. Claudiu Alionescu s-a folosit de acest test pentru ai reintrega în mecanismul echipei pe Darien McClain şi Stefan Andrejevic. McClain a suferit o accidentare la ultimul meci de campionat cu Miercurea Ciuc. Americanul a părăsit atunci terenul şi nu a mai putut continua partida. Andrejevic a suferit o accidentare la mână şi a lipsit ceva mai mult timp. Antrenorul gorjean s-a declarat mulţumit că a reuşit să-i trimită pe cei doi în teren.

Pe de altă parte, antrenorul CSM-ului a urmărit cu atenţie şi minusurile din echipa sa şi va încerca, până la următoarea partidă oficială, să remedieze din greşelile elevilor săi.
„Un meci și un antrenament foarte bun pentru noi, împotriva unei echipe bune şi împotriva unor jucători cu calitate foarte bună. În multe momente ale ale jocului cred că ne-am ridicat la nivelul adeversarului, dar în același timp am comis și multe greșeli, unele neforțate. Mă bucură revenirea lui Andrjevic, dar și a lui McClain. Am rulat tot lotul de jucători pe care l-am avut la dispoziție”, a declarat Claudiu Alionescu despre testul cu BCM U Piteşti.

Pe lângă cei doi deja amintiţi, McClain şi Andrejevici, Alionescu i-a mai trimis pe parchet pe: Dalembert, Djurasevic, Berca, Berculescu, Gheorghe, Roșu, Bratoloveanu şi Răceanu.

Pentru CSM Târgu Jiu urmează, la finalul acestei săptămâni, a doua sesiune de calificări din Cupa României 3×3. Formaţia gorjeană este ca şi calificată la Turneul Final din martie, graţie rezultatelor de excepţie din prima sesiune. Claudiu Alionescu speră ca jucătorii care vor face parte din echipa de 3×3, să revină la antrenamente fără accidentări, pentru a putea intra în linie dreaptă cu pregătirea pentru meciul de la Sighetu Marmaţiei, de pe 29 februarie.

Comment here