Handbal

Ioana Daniela Toader, noul pivot al CSM Târgu Jiu. Ioana Toader: Mă întorc acasă după mult timp și sunt fericită că am semnat cu CSM Târgu Jiu, echipa orașului meu de suflet

CSM Târgu Jiu a perfectat transferul Ioanei Daniela Toader. Este sora geamănă a Valentinei Toader. La fel ca sora ei Valentina, și Ioana Daniela evoluează pe același post, cel de pivot. Ioana a semnat pentru un sezon cu CSM Târgu Jiu.

Astfel, la CSM Târgu Jiu a apărut o situație extrem de interesantă. În acest sezon vor evolua la formația gorjeană gemenele Mădălina și Andreea Olariu, dar și Valentina și Ioana Toader, un lucru mai rar întâlnit în lumea sportului.

Ioana Daniela Toader a început junioratul, împreună cu sora sa, Valentina, la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu. La doar 6 luni de la începerea antrenamentelor, a fost convocată, împreună cu sora sa la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, unde au evoluat timp de doi ani. Ioana și Valentina și-au continuat junioratul la HC Activ Plopeni. Cele două au și debutat la Plopeni la nivel de senioare. Împreună au trecut la Danubius Călărași. După sezonul petrecut la Călărași, drumurile celor două s-au despărțit. Valentina a revenit la Târgu Jiu, în timp ce Ioana Daniela a semnat cu CS Dacia Mioveni 2012, echipă cu care a promovat în Liga Florilor.

Nume: Toader Ioana Daniela
Data nașterii: 15.01.1997
Loc: Târgu Jiu
Post: Pivot

INTERVIU cu Ioana Daniela TOADER

Ioana, bun revenit acasă!

Ioana Daniela Toader: Bună ziua! Bine v-am regăsit!

Ioana, din nou acasă, din nou în teren alături de sora ta geamănă. La un momendat ați fost și adversare, în acest sezon din nou colege de echipă.

Ioana Daniela Toader: Da, am jucat alături de sora mea încă de la începutul junioratului, la junioarele de la LPS Targu Jiu și apoi la HC Activ Plopeni, apoi am fost împreună și la senioare, la Activ Plopeni și Danubius Călărași, asta până când drumul nostru s-a despărțit, ea s-a întors acasă și eu am mers la Mioveni. Mă bucur foarte mult că vom juca din nou împreuna după mult timp. Când am fost adversare a fost destul de dificil, pentru că am avut multe “lupte directe“ în timpul meciurilor, dar am încercat mai mereu să ne protejăm una pe cealaltă și ne-am ajutat tot timpul cu sfaturi, chiar dacă jucam la echipe diferite. Acum probabil o sa fim mai unite si așteptăm cu nerăbdare să începem campionatul în noua formulă.

Revenirea acasă înseamnă începutul unui nou capitol pentru tine. Ai ales să semnezi cu CSM Târgu Jiu.

Ioana Daniela Toader: Așa este, începe un capitol nou pentru mine. Mă întorc acasă după mult timp și sunt fericită că am semnat cu CSM Târgu Jiu, echipa orașului meu de suflet. O echipă cu jucătoare tinere și mult potențial, dornice de performanță.

Cum a fost întâlnirea cu noua echipă?

Ioana Daniela Toader: Prima întâlnire cu fetele a fost plăcută. Pe majoritatea le știam din campionatul trecut, fiind prietenă cu unele dintre ele, deci totul a fost bine.

Cum a fost reacomodarea la efort?

Ioana Daniela Toader: Am început pregătirea treptat. Pentru mine reacomodare la efort a fost puțin mai dificilă, eu venind după o perioadă mai lungă de inactivitate, dar m-am descurcat și totul e bine acum. Domnul antrenor Liviu Andrieș ne-a transmis să fim concentrate 100% la fiecare antrenament și cât mai serioase că să evitam accidentările.

Care este obiectivul tău pentru sezonul următor?

Ioana Daniela Toader: Îmi doresc să fim toate sănătoase și pe plan personal îmi doresc să ajung din nou la cea mai bună formă a mea și să ajut cât mai mult echipa.

CSM Târgu Jiu a fost la turneul final şi a avut ca obiectiv promovarea în Liga Florilor. A pierdut cu CSU Ştiinţa Bucureşti la mare luptă. Crezi că e posibil ca şi în acest sezon CSM Târgu Jiu să se lupte pentru un astfel de obiectiv?

Ioana Daniela Toader: Am urmărit parcursul echipei CSM Târgu Jiu, mai ales la turneul final, acolo unde meciurile au fost mai grele din toate punctele de vedere, mult mai grele decât cele din campionat. Fetele s-au descurcat foarte bine deși presiunea obiectivului a fost destul de mare. Clar ne propunem să jucam cât mai bine în acest sezon, trebuie să luam fiecare meci pas cu pas și să ajungem din noi la turneul final, iar acolo sper să atingem cel mai înalt nivel.

Este posibil ca din sezonul viitor să fie permis accesul spectatorilor în tribune. Vei juca din nou acasă. Ce mesaj ai pentru fanii CSM Târgu Jiu?

Ioana Daniela Toader: Mă bucur că va fi posibil accesul fanilor în sală, susținerea lor este foarte importantă, mai ales că anul trecut a fost un an atipic, fără ei în tribună. Îi așteptăm în număr cât mai mare la sală să ne bucurăm împreună de acest sport minunat, handbalul. Hai CSM!

De la CSM Mioveni, alături de Ioana Daniela Toader a sosit în această vară și interul stânga, Iulia Maria Andrei.

Comment here