Handbal

INTERVIU / Sabine Klimek: ”Am ales CSM Târgu Jiu pentru ca este un proiect frumos, serios și simt că este ceea ce mi se potrivește în acest moment”

CSM Targu Jiu s-a întărit pe linia de 9 metri, acolo unde echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache va beneficia de serviciile unui centru cu experiență la nivel de Liga Florilor: Sabine Klimek. Handbalista, născută în 1991, care sezonul trecut a evoluat pentru CSM Deva, a semnat pentru un sezon cu echipa gorjeană și va fi noul coordonator de joc al echipei gorjene.

Interviu cu Sabine Klimek

Sabine, în primul rând bun venit la Târgu Jiu!

Sabine Klimek: Buna ziua, mulțumesc și bine v-am găsit!

Sabine Klimek, începe un nou capitol pentru tine. Ai ales să semnezi cu CSM Târgu Jiu. De ce ai ales echipa din Târgu Jiu?

Sabine Klimek: Am ales să vin la CSM Târgu Jiu pentru că este un proiect frumos, serios și simt că este ceea ce mi se potrivește în acest moment.

Cum a fost întâlnirea cu noua echipă?

Sabine Klimek: Fetele m-au primit cu brațele deschise, nu mă așteptam să mă integrez atât de repede. Îmi place foarte mult grupul!

Care este obiectivul tău pentru sezonul următor?

Sabine Klimek: Obiectivul meu pentru sezonul următor este să îmi ajut nou echipă cât pot eu de bine. Mi-am propus ca în acest sezon să mă pregatesc mai bine ca niciodată, să ajung în vârf de formă și să reușesc să îndeplinesc toate obiectivele clubului.

Eşti fără îndoială una dintre cele mai experimentate jucătoare din lot. Ai câţiva ani buni petrecuţi la nivelul primei ligi din România. În mod sigur îţi este dor de prima Liga. Crezi că e posibil să faci acest pas împreună cu CSM Târgu Jiu?

Sabine Klimek: Da, îmi este dor de prima ligă, dar în momentul de față încerc să îmi fac treaba cât pot de bine la nivelul la care sunt și sunt sigură că la un moment dat vor veni și rezultatele.

Ai golul în sânge cum se spune, pentru că eşti o golgeteră înnăscută. Crezi că e o presiune în plus pentru tine acest lucru?

Sabine Klimek: Nu simt presiune și nici nu cred că va pune cineva presiune pe mine în ceea ce privește golurile. Până la urmă este un sport de echipă și atâta timp cât echipa câștigă, nu contează câte goluri marchez.

Este posibil ca din sezonul viitor să fie permis accesul spectatorilor în tribune. Ce mesaj ai pentru fanii CSM Târgu Jiu?

Sabine Klimek: Sper din tot sufletul să fie permis accesul spectatorilor în sală, pentru că nu a fost foarte plăcut să jucăm cu sala goală campionatul trecut. Cred că vom avea o echipă puternică în acest sezon, așa că așteptăm fanii să fie alături de noi și la bine și la greu.

Sabine Klimek a început să joace handbal la Timișoara, în orașul natal, la Liceul cu Program Sportiv „Banatul”, apoi s-a transferat la CSȘ Nr. 2 Baia Mare. În 2009, a fost transferată de HCM Baia Mare, cu care a participat în Cupa EHF ediția 2009-2010. La sfârșitul anului competițional 2013-2014, Sabine Klimek s-a transferat la formația SC Mureșul Târgu Mureș, unde a jucat un sezon. La Mureș, Sabine a obținut locul 2 în topul golgeterilor în liga Națională, cu 213 goluri marcate. În vara anului 2015, după ce echipa mureșeană a retrogradat în Divizia A, Klimek a semnat un contract cu HC Zalău. Sabine Klimek a contribuit din plin la păarcursul excelent al echipei din Zalău în sezonul 2016-2017, când a cucerit medalia de bronz sub comanda lui Tadici. După două sezoane la echipa din Zalău, Klimek s-a transferat la SCM Timișoara, iar în 2018, a semnat cu ACS Crișul Chișineu-Criș. După retragerea echipei Crișul Chișineu-Criș, în noiembrie 2020, din Liga Națională sezonul 2020-2021, Sabine Klimek s-a transferat la CSM Deva.

Sabine Klimek a fost prima dată convocată la echipa de junioare a României în 2005. În total, ea a evoluat în 31 de meciuri pentru echipele de junioare și tineret, și a înscris 98 de goluri.

Palmares:
Cupa EHF: Turul 4: 2010
Campionatul Național de Junioare I: Locul 1: 2010
Campionatul Național de Junioare II: Locul 2: 2007
Campionatul Național de Junioare III: Locul 3: 2005
Performanțe individuale
Cea mai tehnică jucătoare la Campionatul Național de Junioare I: 2010
Cel mai bun centru la Campionatul Național de Junioare I: 2009
Cea mai bună jucătoare la Campionatul Național de Junioare I: 2009
Cea mai bună marcatoare la Campionatul Național de Junioare II: 2008

Comment here