HandbalJuniori

INTERVIU / Dan Ilieș: Evoluția junioarelor ne dă încredere că suntem pe drumul cel bun. Obiectivul nostru principal este ca junioarele noastre să formeze peste câțiva ani nucleul echipei de senioare a CSM Târgu Jiu

Echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu a înregistrat patru victorii consecutive în cadrul turneului desfăşurat la Târgu Jiu. Dan Ilieș, expert sportiv, coordonatorul secției de handbal a CSM Târgu Jiu, a declarat că handbalul feminin la nivel juvenil este pe drumul cel bun.

Tinerele handbaliste de la CSM Târgu Jiu au vut un parcurs excelent în primul turneu din Seria J. În Sala Sporturilor din Târgu Jiu elevele lui Andrei Enache s-au impus în toate meciurile disputate. Handbalistele de la Târgu Jiu au învins, rând pe rând, CSM Slatina cu 31-17, CSS Hunedoara cu 41-12, HCM Craiova cu 43-17 şi CSS Petroșani, scor 39-25.

Dan Ilieș este convins că în viitorul apropiat mai multe jucătoare de la junioare 3 vor face pasul către echipa mare a clubului.

Dan Ilieș, secția de handbal a CSM Targu Jiu este pe drumul cel bun. Ultimele doua turnee, atât cel de junioare 3, cât și cel de senioare, demonstrează că la Târgu Jiu proiectul handbalistic este unul cât se poate de viabil. Mai întâi junioarele 3 au revenit in competiții și au câștigat primul turneu. Din acest punct de vedere se pare că avem viitor la Târgu Jiu. Ce obiective, ce speranțe aveți în acest moment în privința junioarelor după primul turneu?

Dan Ilieș: Am așteptat mult să revenim în competiție cu junioarele și după cum ați văzut am reușit o figură frumoasă în primul turneu oficial al sezonului 2020-2021. Evoluția junioarelor ne dă încredere că suntem pe drumul cel bun. Munca depusă se pare că este răsplătită pe măsură și rezultatele bune ne dau încredere că la CSM Târgu Jiu se fac lucruri bune.
Obiectivul nostru principal este ca juniorii noștri să formeze peste câțiva ani nucleul echipei de senioare a orașului nostru.

Cum a fost turneul având în vedere perioada mare de pauză?

Dan Ilieș: După o pauză de aproape un an fără meciuri oficiale s-a văzut în rândul junioarelor o mică crispare și emoție în primul joc oficial, dar au depășit momentul și au avut o evoluție mult mai bună la meciurile următoare.

Au potențial pentru a ajunge la echipa de senioare în viitorul apropiat?

Dan Ilieș: Cu siguranță avem jucătoare care vor ajunge în viitorul apropiat să joace la echipa de senioare, deoarece au toate calitățile necesare, muncesc foarte mult și își doresc acest lucru.


Comment here