Handbal

INTERVIU / Dan Ilieș: Echipa de senioare este în grafic. Avem 7 victorii consecutive şi am luat o opţiune serioasă pentru câştigarea seriei

Echipa de handbal feminin senioare a CSM Târgu Jiu şi-a îndeplinit obiectivul stabilit pentru turneul 2, desfăşurat la Târgu Jiu, trei victorii din trei posibile. Echipa antrenată de Liviu Andrieş şi Andrei Enache este în grafic şi în privinţa obiectivului principal: promovarea în Liga Florilor. CSM Târgu Jiu este liderul Seriei B şi s-a impus în faţa CSM Deva, principala contracandidată la şefia grupei. Dan Ilieş, coordonatorul secţiei de handbal a CSM Târgu Jiu, s-a declarat mulţumit de parcursul excelent al echipei din acest sezon.

CSM Târgu Jiu a reuşit să treacă de CSU Timişoara, scor 41-20, de CSU Oradea 27-25, dar şi de principala contracanditată la prima poziţie în Seria B, CSM Deva, scor 32-26. Dan Ilieş recunoaşte că a avut emoţii la acest turneu, pentru că echipa juca pe tren propriu după un an de zile. Proiectul handbalistic de la Târgu Jiu, dar şi evoluţia echipei pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache, nu au trecut neobservate. Antrenori federali din cadrul FRH au fost prezenţi la turneul de la Târgu Jiu. Dan Ilieş spune că oficialii prezenţi Târgu Jiu au apreciat modul în care se dezvoltă proiectul CSM Târgu Jiu.

Echipa de senioare a CSM Târgu Jiu este în grafic. Echipa noastră este liderul seriei şi are victorii pe linie. Cum ai trăit turneul de la Târgu Jiu şi care ar fi concluziile după acest turneu?

Dan Ilieş: Aşa este, CSM Târgu Jiu este în grafic. Pentru echipa noastră de senioare s-a încheiat cu bine şi al doilea turneu din campionat, turneu desfășurat la Târgu Jiu în perioada 11-14 februarie. Echipa noastră a avut un parcurs excelent, reușind să se impună în toate cele trei jocuri disputate. Cu 7 victorii consecutive, patru din primul turneu, şi trei în turneul doi, CSM Târgu Jiu şi-a consolidat prima poziție în clasament şi a luat o opţiune extrem de importantă pentru câştigarea seriei. Am avut emoţii mari la acest turneu, eu pe margine, fetele în teren, şi asta pentru că am jucat pe teren propriu după un an de zile. Am reuşit până la urmă să trecem peste aceste emoţii și s-a văzut asta în rezultate. CSM a reuşit să obțină cele trei victorii propuse. Mă bucur că am trecut cu bine peste acest turneu şi că fetele sunt sănătoase.

La acest turneu au debutat şi trei jucătoare, care au venit la începtul acestui an la echipa din Târgu Jiu: Anna Ivanenko, Petruţa Argyelan şi Diana Şamanţ. Ce ne puteţi spune despre primele lor evoluţii pentru CSM?

Dan Ilieş: Venirea celor trei jucătoare reprezintă un plus pentru echipă. Ele s-au integrat foarte bine, sunt tinere, talentate și cu siguranță vor fi un câștig pentru CSM Târgu Jiu.

A atras CSM Târgu Jiu atenţia după acest turneu? Ai primit ceva semnale?

Dan Ilieş: Cred că CSM Târgu Jiu crește frumos și sănătos, facem sport din pasiune alaturi de profesioniști și cu siguranţă acest lucru nu trece neobservat. Am avut feedback pozitiv, atât din partea oficialilor FRH, cât şi din partea antrenorilor și sportivilor angrenați în campionat.

Pentru că tot ai amintit de oficiali de la FRH, la acet turneu am avut şi supervizori din rândul antrenorilor federali. La final ai discutat cu reprezentanţii FRH. Care ar fi concluziile discuţiilor cu oficialii FRH?

Dan Ilieş: Da, la acest turneu am avut plăcerea de discuta cu oficiali ai Federației Române de Handbal. Aceștia au fost surprinși de felul în care se dezvoltă proiectul CSM Târgu Jiu, au fost încântați de infrastructura sportivă şi ne-au asigurat de buna colaborare în viitor .

Comment here