Handbal

CSM Târgu Jiu – CSU Oradea 27-25 / A treia victorie consecutivă pentru CSM Târgu Jiu, care rămâne lider în Seria B

CSM Târgu Jiu a câştigat şi a treia partidă a turneului de la Târgu Jiu. În ultima etapă a turneului 2 din Seria B a Diviziei A, CSM Târgu Jiu a trecut de CSU Oradea, scor 27-25, la pauză 16-11. Cu trei victorii din tot atâtea meciuri disputate în Sala Sporturilor, CSM Târgu Jiu rămâne liderul Seriei B şi face un pas mare către barajul de promovare în Liga Florilor.

Gruparea gorjeană merge ceas şi are punctaj maxim. CSM Târgu Jiu a acumulat 21 de puncte în urma celor 7 victorii consecutive din actuala ediţie de campionat.

Formaţia antrenată de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a avut însă parte de o partidă extrem de grea în ultima etapă de la Târgu Jiu. CSM Târgu Jiu a avut mult de furcă cu CSU Oradea pentru a-şi trece în cont o nouă victorie. Probabil apăsate de efortul fizic din partida cu CSM Deva, jucătoarele lui Liviu Andrieş nu au făcut tocmai o partidă reuşită. Chiar dacă au făcut un joc mai puţin inspirat pe faza defensivă, dar şi pe faza ofensivă, handbalistele lui Andrieş au condus în mare parte din timp pe tabela de marcaj. CSU Oradea a luptat din răsputeri, dar în niciun moment nu s-a pus problema echipei învingătoare. Gorjencele şi-au găsit resursele necesare pentru a-şi ţine adversarul departe de cele trei puncte puse în joc.

Primele 20 de minute ale meciului au fost ceva mai echilibrate, minute în care echipa din Oradea a şi condus pe tabela de marcaj, cu 5-4 şi 6-5. Ultimele 10 minute ale primei părţi au aparţinut formaţiei gorjene care s-a desprins la 16-11 pe tabelă.

Debutul reprizei secunde le-a prins puţin nepregătite pe jucătoarele noastre. CSU Oradea a înscris 4 goluri consecutive şi s-a apropiat la doar un gol, 16-15, în minutul 35. Zece minute mai târziu, CSM Târgu Jiu avea tot un gol avans pe tabelă, 21-20. Oradea ne-a ţinut în suspans, iar gorjencele au trăit periculos pe final de partidă. Cu aproximativ 4 minute înainte de finalul meciului, elevele lui Andrieş conduceau cu 25-24. Au venit însă două recuperări la momentul oprtun şi două atacuri încheiate cu gol pentru CSM Târgu Jiu, care s-a distanţat la 27-24. În ciuda golului marcat în ultima secundă de Oradea, cele trei puncte puse în joc erau deja în contul formaţiei din Târgu Jiu.

CSM TÂRGU JIU: Sara Abed Kader, Bianca Aron – Anna Ivanenko 6g, Bianca Stanca 5g, Diana Şamanţ 4g, Petruţa Argyelan 4g, Lia Cosmina Cosma 3g, Florentina Moisin 2g, Mădălina Olariu 2g, Mihaela Obedeanu 1g, Ira Zinatullina, Valentina Toader, Bianca Chiriţă, Irina Neacşu, Gabriela Frunză, Andreea Rotaru. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

Comment here