Handbal

Începe lupta pentru promovare în Liga Florilor! Astăzi, CSM Târgu Jiu – Știința București, ora 18.40 / Interviuri Liviu Andrieș și Robert Bălăeț

Echipa de handbal de feminin senioare a CSM Târgu Jiu a reuşit în premieră calificarea la turneul final de promovare în Liga Florilor. Elevele pregătite de Liviu Andrieș și Andrei Enache vor da prima bătălie pentru promovare împotriva echipei Știința București. Meciul este programat pentru vineri, 14 mai, de la ora 18.40, în Sala Sporturilor din comuna prahoveană Blejoi.

UPDATE: Meciul dintre CSM Târgu Jiu și Știința București a fost programat inițial pentru ora 17.40, însă organizatorii turneului și FRH au luat decizia ca trei dintre partidele de astăzi să înceapă cu o oră mai târziu.

Ora 13.40 JOC 2
HCF P. Neamţ – CSM Roman
Ora 16.20 JOC 3
CSM Deva – CSU Neptun CT
Ora 18.40 JOC 4
CSM Târgu Jiu – Ştiinţa Bucureşti

La turneul final, care va fi găzduit în acest sfârşit de săptămână, în perioada 14-16 mai, de Sala Polivalentă din Blejoi vor participa echipele CSM Târgu Jiu, Corona Braşov, CSM Deva, HCF Piatra Neamţ, CSM Roman, CSU Ştiinţa Bucureşti, CSU Oradea şi CSU Neptun Constanţa.  
Chiar dacă a fost sezon atipic, desfăşurat în sistem turnee din cauza pandemiei COVID-19, formaţia gorjeană, la doar al doilea sezon în Divizia A, a avut un parcurs excelent. Handbalistele antrenate de Liviu Andrieș și Andrei Enache au înregistrat 11 victorii consecutive și au obţinut dreptul de participare la turneul celor mai bune opt echipe din Divizia A. Gorjencele au ca obiectiv promovarea în Liga Florilor. CSM Târgu Jiu va trebui să câștige două partide, la turneul ce debutează, vineri, la Ploiești, pentru a reuși promovarea.

Două meciuri o despart pe CSM Târgu Jiu de accederea în prima divizie. Primul obstacol în calea echipei gorjene este CSU Știința București, echipă antrenată de Sorin Bârză, fostul portar al echipei nationale și fost antrenor secund al Energiei. Cei doi antrenori, care astăzi vor fi adversari, Liviu Andrieș și Sorin Bârză, au fost cu ceva ani în urmă colegi pe banca tehnică a Energiei. Liviu Andrieș, din postura de antrenor principal și Sorin Bârză, antrenor secund, care se ocupa și de pregatirea portarilor. Dacă CSM Târgu Jiu va depăși gruparea din București, va întâlni câștigătoarea duelului dintre formațiile Corona Brașov – CSU Oradea.

Antrenorul principal al CSM Târgu Jiu, Liviu Andrieș, a vorbit despre turneul final din acest final de săptămână. Interviul poate fi ascultat mai jos:

Robert Bălăeț este convins că echipa de senioare are forța să promoveze în Liga Florilor. Directorul CSM Târgu Jiu are încredere în forța de grup a echipei și le cere fetelor determinare și concentrare maximă la ora jocului cu Știința București.

Învingătoarea acestui joc va obţine calificarea în semifinalele turneului, ceea ce înseamnă promovarea directă (dacă echipa se va situa pe primele două locuri ale turneului), sau participarea la barajul pentru promovare-retrogradare (dacă se va situa la finele turneului pe locurile 3-4), în vreme ce echipa învinsă va juca pentru clasarea pe locurile 5-8 în cadrul turneului final.  

TURNEU FINAL DIVIZIA A FEMININ
Sala Sporturilor Blejoi, jud. Prahova
14-16 Mai 2021
VINERI 14 MAI
Ora 10.00 JOC 1
Corana Braşov – CSU Oradea
Ora 13.40 JOC 2
HCF P. Neamţ – CSM Roman
Ora 16.20 JOC 3
CSM Deva – CSU Neptun CT
Ora 18.40 JOC 4
CSM Târgu Jiu – Ştiinţa Bucureşti

SÂMBĂTĂ 15 MAI
Ora 10.00 JOC 5
Învinsă joc 1 – Învinsă joc 4
Ora 12.40 JOC 6
Învinsă joc 2 – Învinsă joc 3
Ora 15.20 JOC 7 – Semifinala 1
Câştigătoare J1 – Câştigătoare J4
Ora 17.40 JOC 8 – Semifinala 2
Câştigătoare J2 – Câştigătoare J3

DUMINICĂ 16 MAI
Ora 10.00 Meci loc 7-8
Învinsă joc 5 – Învinsă joc 6
Ora 12.40 Meci loc 5-6
Câştigătoare J5 – Câştigătoare J6
Ora 15.20 FINALA MICĂ
Învinsă joc 7 – Învinsă joc 8
Ora 17.40 FINALA MARE
Câştigătoare J7 – Câştigătoare J8

Comment here