HandbalJuniori

Campionatul Național Junioare 3 / CSM Târgu Jiu, a doua victorie în Grupa Valoare 4 / CSM Târgu Jiu – CSM Slatina 25-21

Echipa de handbal junioare 3 a CSM Târgu Jiu a înregistrat a doua victorie din cadrul Turneului Semifinal. Formaţia pregătită de Andrei Enache a trecut de CSM Slatina, scor 25-21. După primele două etape disputate, CSM Târgu Jiu este liderul din Grupa Valoare 4.

Dacă în prima etapă a turneului elevele antrenate de Andrei Enache s-au impus de o manieră categorică în fața băimărencelor de la CS Marta, în etapa a doua gorjencele au avut parte de un meci mult mai greu. Primele două reprize ale meciului au fost adjudecate de CSM Târgu Jiu, în timp ce formaţia din Slatina şi-a trecut în cont ultima parte a meciului. Scorul pe reprize a fost: 9-5, 9-8, 7-8. La general, CSM Târgu Jiu a câştigat confruntarea cu CSM Slatina, scor final 25-21.

Meciul a debutat în nota de dominare a echipei din Târgu Jiu, care după primele cinci minute de joc avea 4-0 pe tabela de marcaj. Slatina a reuşit să treacă de apărarea gorjeană abia în minutul 8. Jocul s-a mai echilibrat puţin, iar în minutul 10 tabela indica 5-2 pentru CSM Târgu Jiu. Slatina a strâns scorul şi s-a apropiat la doar două goluri în minutul 15, 6-4. CSM Târgu Jiu, ajutată de paradele Dariei Dumitru a dominat finalul primei reprize şi s-a desprins la 9-5, scor cu care s-a încheiat primul act al meciului, avantaj care s-a dovedit a fi decisv în economia finală a rezultatului.

Repriza secundă a început cu echipa din Slatina mult mai eficientă pe faza de atac. După primele cinci minute ale reprizei secunde, Slatina conducea cu 5-1 pe tabelă. Andrei Enache a cerut time-out şi la reluarea jocului, CSM Târgu Jiu a început cursa de urmărire. Astfel, în următoarele minute gorjencele s-au apropiat la doar un gol de echipa adversă, scor 5-6. Slatina a făcut 7-5 şi 8-6, dar finalul de repriză a fost unul dominat de elevele lui Enache. Încurajate şi sfătuite şi de coordonatorul secţiei de handbal, Dan Ilieş, handbalistele din Târgu Jiu au înscris trei goluri consecutive şi au întors rezultatul pe tabelă. 9-8 a fost scorul reprizei secunde în favoarea gorjencelor.

Repriza a treia a început la fel ca repriza precedentă, tot cu CSM Slatina la finalizare, care a condus cu 4-1 pe tabelă. CSM Târgu Jiu nu a cedat şi a echilibrat jocul reuşind să egaleze, 4-4 în minutul 11, şi chiar să treacă în avantaj, scor 5-4 în minutul 14 al reprizei şi mai apoi, 6-5 în minutul 17. Slatina a întors la rândul ei scorul pe tabelă, 6-7 în minutul 59. Gorjencele au egalat situaţia, 7-7, dar au primit gol la ultima acţiune a meciului. S încheiat 7-8 în ultima repriză, dar la general, CSM Târgu Jiu s-a impus cu 25-21.

Iată ce a declarat imediat după meci, Andrei Enache, antrenorul echipei noastre.

Întreaga echipă a depus un efort susţinut în meciul cu Slatina pentru a câştiga meciul, atât în plan ofensiv, cât şi defensiv. În atac, Alesia Cişmaşu a fost principala marcatoare, în timp ce Daria Dumitru a fost incredibilă în poarta CSM Târgu Jiu. Paradele sale au contribuit decisiv la victoria formaţiei gorjene. Vizibil emoţionată la finalul meciului, Daria Dumitru a vorbit despre meciul cu Slatina şi s-a declarat bucuroasă că paradele sale au contribuit la victoria echipei.

Prezent la meci, pentru a le urmări pe tinerele handbaliste, directorul clubului Robert Bălăeţ s-a declarat mulţumit de evoluţia fetelor şi este convins că echipa se va califica la turneul final. „Echipa de senioare are viitorul asigurat”, a fost concluzia directorului Robert Bălăeţ după ce a vizionat meciul junioarelor. Imediat după meci, Robert Bălăeţ a plecat spre Blejoi, acolo unde echipa de senioare a CSM Târgu Jiu va intra vineri, 14 mai, în lupta pentru promovare în Liga Florilor.

CSM TÂRGU JIU: Daria Dumitru, Vanesa Podăriţa – Chiriac Raluca 3g, Raisa Copocean 2g, Luiza Cruceru, Bianca Bîrlete, Alesia Cişmaşu 8g, Sonia Motoc, Elena Căciularu 4g, Cristina Grecu 3g, Elisa Hentea, Slageana Radosavlevici 2g, Emanuela Iliescu, Rebeca Imbre 3g. Antrenor: Andrei Enache.

12 Mai
CSM Târgu Jiu – CS Marta Baia Mare 42-16
13 Mai
CSM Târgu Jiu – CSM Slatina 25-21
14 Mai
CSM Târgu Jiu – HC Sportiv Citu Timișoara
15 Mai
CSM Târgu Jiu – Șc. Gen. 7 Timișoara
16 Mai
CSM Târgu Jiu – CSS 2 Baia Mare

Etapa 1
CSM Târgu Jiu – CS Marta Baia Mare 42-16
HCS Citu Timișoara- Șc.Gen.7 Timișoara 29-24
CSM Slatina  – CSS 2 Baia Mare 33-24

Etapa 2
CSM Târgu Jiu – CSM Slatina 25-21
Șc.Gen.7 Timișoara-CS Marta Baia Mare 27-21
HCS Citu Timișoara – CSS 2 Baia Mare 35-24

CLASAMENT GRUPA VALOARE 4 JUNIOARE 3

CLASAMENT GRUPA VALOARE 4
LOCECHIPAMP
1CSM Târgu Jiu29
2HCS Citu Timișoara29
3CSM Slatina26
4Șc.Gen.7 Timișoara26
5CSS 2 Baia Mare20
6CS Marta B. Mare20

Comment here