Handbal

Handbalistele CSM, victorie în amicalul cu SCM U Craiova. CSM Târgu Jiu s-a impus cu 25-23

CSM Târgu Jiu a reuşit să se impună, vineri, 29 iulie, pe terenul echipei SCM U Craiova, scor 25-23. A fost cel de al doilea meci de verificare din această vară pentru echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache. „A fost un meci în care am reuşit să avem un ritm foarte bun”, ne-a declarat la finalul confruntării din Bănie, Andrei Enache, antrenorul secund al grupării gorjene.

După înfrângerea la limită de la începutul săptămânii, gorjencele şi-au luat o mică revanşă şi au reuşit să câştige pe terenul echipei din Bănie. A fost o nouă partidă utilă, atât pentru handbalistele noastre, pentru că au întâlnit un adversar cu pretenţii în Liga Florilor, cât şi pentru staff-ul grupării gorjene, care are posibilitatea în astfel de meciuri să vadă care sunt punctele în care trebuie lucrat până la debutul campionatului.

La fel ca şi în partida de la Târgu Jiu, elevele lui Liviu Andrieş au început tare meciul şi au controlat cu autoritate prima parte a jocului. Cu un joc foarte bun pe faza de apărare, şi foarte inspirate pe atac, gorjencele s-au impus la capătul primelor 30 de minute cu 16-7. În repriza secundă, gazdele au forţat revenirea şi pe final de meci s-au apropiat la doar un gol pe tabelă, scor 24-23 pentru CSM Târgu Jiu. Ultima acţiune a meciului a adus şi golul care a stabilit şi scorul final al confruntării, 25-23 pentru echipa din Târgu Jiu. Dubla cu echipa din Craiova ne-a arătat o echipă a CSM Târgu Jiu ambiţioasă, unită, dispusă la efort şi care creşte de la zi la zi. Antrenorii au rulat tot lotul avut la dispoziţie. 

Andrei Enache, antrenor secund CSM Târgu Jiu: „A fost un meci în care am reuşit să avem un ritm foarte bun şi în care ne-am întărit convingerile pe care le aveam, şi anume că întotdeauna grupul este cel mai important şi grupul va fi punctul nostru forte în campionat. Am dat minute tuturor jucătoarelor pentru că sunt meciuri de pregătire şi este important să menţinem conectate toate jucătoarele, pentru că va fi un campionat lung şi vom avea nevoie de fiecare jucătoare”.

Dan Ilieş, expert sportiv, coordonatorul secţiei de handbal a CSM Târgu Jiu consideră că echipa a avut parte de un test util, în faţa unei echipe cu obiective importante în ultimii ani în Liga Florilor. Dan Ilieş a fost mulţumit de evoluţia echipei din această partidă şi le-a felicitat pe fete pentru atitudine.

Dan Ilieş, expert sportiv secţia de handbal a CSM Târgu Jiu: ”A fost un joc bun de pregătire pentru echipa noastră. Un joc din care am avut foarte multe de învățat și care a adus un plus de încredere în forța grupului. Felicitări fetelor pentru atitudine și implicare!”

SCM U Craiova – CSM Târgu Jiu 23-25 (7-16)

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dhzukeva, Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriţă 1g, Daniela Necula 1g, Valentina Toader Trică, Cristina Boian 2g, Angela Puşcaş Cioca 5g, Oana Bucă 7g, Ira Zinatullina 1g, Katarina Pavlovic 4g, Alexandra Gavrilă, Pal Ceandani 3g, Florenţa Ilie, Iulia Andrei, Ana Ciolan 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor portari: Gore Albici.

Următorul test al formației gorjene este programat pentru data de 1 august, pe terenul echipei SCM Râmnicu Vâlcea. CSM Târgu Jiu va debuta în Liga Florilor, pe teren propriu, cu Dacia Mioveni, pe 28 august.

Comment here