Handbal

Handbal Feminin / Dan ILIEȘ: „Îmi doresc în 2022 să reușim o promovare „istorică” în Liga Florilor”

CSM Târgu Jiu va organiza la finalul acestei săptămâni un turneu cu meciuri de verificare la care au fost invitate să participe alte trei echipe din Divizia A: CNE Râmnicu Vâlcea, CSM Slobozia și CS Activ Prahova Ploiești. Meciurile găzduite de Sala Sporturilor se vor disputa în perioada 14-16 ianuarie, iar accesul spectatorilor la toate partidele din cadrul turneului este gratuit, dar se va face în anumite condiții.

Dan Ilieș, coordonatorul secției de handbal a CSM Târgu Jiu, consideră că este o bună oportunitate pentru staff-ul tehnic al echipei de senioare de a face ultimele reglaje înainte de reluarea campionatului. Expertul sportiv consideră că turneul este unul destul de puternic și că va fi un test extrem de util pentru echipa noastră, care are ca obiectiv în acest an promovarea în Liga Florilor. Într-un scurt interviu realizat înaintea turneului de la finalul săptămânii, expertul sportiv Dan Ilieș, a vorbit, despre obiectivele pe 2022 ale secției pe care o cordonează, dar și de anul recent încheiat, 2021, pe care-l consideră un an bun din punct de vedere sportiv.

Dan Ilieș, cum a fost anul 2021 pentru secția de handbal a CSM Târgu Jiu ?

Dan Ilieș: Anul 2021 a fost un an bun pentru secția de handbal. Am reușit să ne îndeplinim obiectivele propuse atât la senioare, cât și la nivel juvenil. Au fost în general momente foarte bune, exceptând faptul că am avut parte, din păcate, de unele accidentări, atât la senioare, cât și la junioare. Un mare plus a fost faptul că, în ciuda pandemiei, am reușit să atragem tot mai mulți copii în „Familia CSM Târgu Jiu”.

Care a fost cel mai plăcut moment din 2021 și care a fost cel mai dificil?

Dan Ilieș: Unul dintre momentele plăcute de anul trecut a fost victoria de la Cluj, acolo unde echipa de senioare a reușit să câștige jocul în ultima secundă. Am trăit însă și multe alte momente frumoase alături de copii de la grupele de juniori și junioare, care au reușit să ne facă mândri de ei în multe jocuri și la multe antrenamente. Momentele mai dificile au apărut de fiecare dată când am asistat la accidentările sportivilor noștri. Acelea sunt cele mai dificile momente.

Cu ce gânduri începi 2022 și ce obiective majore are secția de handbal?

Dan Ilieș: Încep anul 2022 cu speranța că vom scăpa de acestă pandemie și vom putea evolua, fără restricții, în fața publicului nostru minunat. Pe plan sportiv, secția de handbal are același obiectiv principal, de a atrage către sport cât mai mulți copii din județul nostru. În același timp îmi doresc pentru 2022 să reușim o promovare „istorică” în Liga Florilor cu echipa care acum este pe podiumul din Seria B a Diviziei A.

Suntem în grafic in Divizia A la senioare. Se vorbește de promovare în Liga Florilor. Grupul creat la Târgu Jiu are forța de a câștiga seria?

Dan Ilieș: Pot spune cu certitudine că suntem în grafic cu echipa de senioare până la acestă dată, ținând cont de rezultatele favorabile nouă, echipa reușind să se impună în toate jocurile disputate. Urmează partea a doua a campionatului, cu noi provocări, dar eu am încredere în echipă și cred că fetele noastre pot câștiga seria dacă toate lucrurile merg pe făgașul normal.

Până la reluarea campionatului, CSM Târgu Jiu organizeaza un puternic turneu amical. Ce urmăriți la acest turneu?

Dan Ilieș: Un turneu foarte puternic, la care participă echipe cu tradiție în handbal. Vor fi trei  jocuri foarte puternice în care urmărim diferite formule de joc și pregătim returul de campionat. Este ultimul test pentru a ne da seama unde sunt fetele, dar și pentru a vedea unde mai trebuie să lucrăm. Îi așteptăm pe spectatori să vină să ne susțină.

Un mesaj pentru fanii CSM Târgu JIU. La ce să se aștepte în acest an?

Dan Ilieș: Fanilor CSM Târgu Jiu le doresc sănătate și sper ca în acest an să reusim să ne bucurăm împreună de cât mai multe momente frumoase, fără nicio restricție! La mulți ani, tuturor!

 

Comment here