Baschet

LNBM, Etapa 15 / Sâmbătă, 15 ianuarie, ora 16.00(Digisport4) Steaua București – CSM Târgu Jiu / Adrian Roșu:”Sunt extrem de încrezător în echipa construită la Târgu Jiu. Mă aștept la o victorie”

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu își continuă în acest weekend seria meciurilor din Liga Națională. Gruparea gorjeană se va deplasa în Capitală, acolo unde va juca cu CSA Steaua București. Meciul, care contează pentru etapa a-15-a din LNBM, se va juca sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 16.00 și va fi transmis în direct de Digisport 4. „Sunt extrem de încrezător în echipa construită la Târgu Jiu și consider cu tărie că suntem peste ei. Consider că suntem pe toate planurile mai buni decât ei, așadar mă aștept la o victorie”, ne-a declarat în cadrul unui interviu, Adrian Roșu, coordonatorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu.

Și tot în cadrul aceluiași interviu, Adrian Roșu, expert sportiv, conducătorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu, a vorbit de anul 2021, pe care-l consideră un an productiv din toate punctele de vedere, dar și despre obiectivele din acest an pe care le are secția de baschet a clubului gorjean.

Adrian Roșu, cum a fost anul 2021 pentru secția de baschet a CSM Târgu Jiu? 

Adrian Roșu: Consider că a fost un an bun, productiv din toate punctele de vedere. Am reușit să creem mai multe echipe de juniori și am înscris și 3 echipe de fete în campionat la categoriile U18, U14 și U13, construind astfel bazele unei echipe de senioare, echipă pe care dorim să o înființăm în viitorul apropiat! La baschet seniori, lucrurile au început pe un vibe pozitiv, ne-am înțeles situația și am încercat să facem tot ce putem pentru a crește progresiv. Consider că am facut un lucru bun chiar dacă, din pacate, unele rezultate nu au fost în favoarea noastră. Cred că ușor ușor CSM Târgu Jiu se va impune din ce în ce mai mult pe harta echipelor profesioniste din țară și acesta este un obiectiv comun al clubului pe toate planurile. Cred că toți cei implicați ne facem treaba destul de bine ca să reusim acest lucru, de la primul la ultimul angajat al clubului.

Care a fost cel mai plăcut moment în 2021 și cel mai dificil?

Adrian Roșu: Cel mai plăcut moment al anului 2021 a fost atunci când s-au ridicat restricțiile și am putut vedea lumea în sală, am putut vedea părinții alături de copiii lor la meciuri și am putut observa bucuria din ochii lor. Cel mai dificil moment în anul 2021 cred ca a fost lipsa fanilor la meciuri, a fost greu, mai ales la turneele cu 3 meciuri în 4 zile, fără principala sursa de energie, publicul.

Cu ce gânduri ai început 2022 și ce obiective majore are secția de baschet în acest an?

Adrian Roșu: În 2022 ne continuăm obiectivele de la startul campionatului și anume ocuparea locurilor 8-11. Dar cu siguranță vom lupta pentru acel loc 8 cu dinții, nu vreau ca cineva să creadă că mergem la meciuri împăcați cu ideea că și daca luăm locul 9, 10 sau 11 suntem ok și în obiectiv. Fiecare persoană din staff și din lotul de jucători merge la lucru cu capul doar la locul 8!

La jumătatea campionatului CSM Târgu Jiu este în cărți pentru un loc de play-off. Are echipa noastră forța să se lupte pentru un loc de play-off?

Adrian Roșu: Sunt extrem de convins că are forța necesară. Dar, bineînțeles, doar chimia și inteligența jucătorilor ne va duce acolo. Consider că suntem pe un trend ascendent din punct de vedere al chimiei, iar inteligența vine odată cu pregătirea lor, deci cred cu tarie că acest obiectiv este unul real și nu doar un vis iluzoriu de-al meu.

Cum ai trăit prima victorie din 2022?

Adrian Roșu: Sincer poate părea un pic aiurea, dar nu am fost cel mai fericit. Încă am gândul la cele două meciuri foarte importante pe care le-am pierdut, cu Focșani și Ploiești, iar victoria cu Constanța era una care trebuia să fie normală, la fel cum ar fi trebuit să fie și cu celelalte două echipe. Ar fi trebuit să fie trei victorii la rând nu două înfrângeri și o victorie. Așa că pot spune că nu am fost cel mai fericit, deoarece acele două meciuri au fost niște palme dure încasate și nu știu dacă meciul cu Constanța a ajutat jucătorii să își revină și să realizeze că acele două meciuri au fost niște partide foarte importante pierdute și că trebuie să muncească și mai mult pentru ca așa ceva să nu se mai repete. Dar, vom afla asta după meciul cu Steaua.

Vine meciul cu Steaua. Cum vezi duelul cu echipa din București?

Adrian Roșu: Sunt extrem de încrezător în echipa construită la Târgu Jiu și consider cu tărie că suntem peste ei. Singurul lor avantaj este că vor juca acasă! În rest consider că suntem pe toate planurile mai buni decât ei, așadar mă aștept la o victorie. Dar, pentru asta, din nou, meciul trebuie să ajungă la capacitatea de decizie a echipei, a antrenorului și a jucătorilor, dar și a apărării în post a pivotului lor, care este unul foarte puternic și abil.

Un mesaj pentru fanii CSM Târgu Jiu. La ce să se aștepte în 2022?

Adrian Roșu: Pentru fanii CSM Târgu Jiu am un singur mesaj: suportul lor din meciul cu Constanța a adus încredere jucătorilor și astfel i-au ajutat să treacă peste acel impas de la 70-70, reușind să înscrie 11 puncte în 2 minute. Îmi doresc să văd acel suport în toate meciurile pe care le disputăm pe teren propriu. Consider că același suport în meciul cu Focșani ar mai fi trezit jucătorii în momentele cruciale. Așadar îmi doresc să aibă răbdare și să creadă cu tărie în proiectul CSM Târgu Jiu, să fie alături de noi și când meciul pare pierdut, dar mai sunt 4 minute din joc și că-i așteptăm cu energie multă la toate meciurile de acasă pentru că acea energie este trimisă direct jucătorilor pe teren. Fanii sunt factorul X al oricărui succes!

Comment here