BaschetJuniori

Grupa U14 Masculin a CSM Târgu Jiu a încheiat Turneul 1 din Grupa 3-GVB(Grupa Valorică B), disputat la Bucureşti. REZULTATE

Baschetbaliştii Grupei U14 CSM Târgu Jiu au participat în acest weekend, la București, la Turneul 1 din Grupa 3-GVB(Grupa Valorică B). Băieții lui Răzvan Bratoloveanu au intrat în Faza a-III-a a Campionatului Național în lupta pentru o clasare cât mai bună între primele 24 de echipe din țără la acest nivel juvenil. Tinerii baschetbalişti gorjeni au înregistrat o victorie şi două înfrângeri. ”Sunt foarte mulţumit de progresul care este vizibil de la zi la zi, de la meci la meci, dar şi de atitudinea băieţilor. Lipsa de experienţă, având în vedere că este doar al doilea an al acestor copii în Campionatul Naţional şi micile greşeli, care de altfel sunt specifice acestei categorii de vârstă au facut să nu ne întoarcem acasă cu cel putin două victorii, dacă nu chiar cu trei”, a declarat antrenorul Răzvan Bratoloveanu, la finalul turneului de la București. 

Grupa U14 Masculin a CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa 3-GVB, alături de SCM OHMA Timișoara, Isports Ploiești, Dan Dacian Portocaliu București, ACS Zeiden Brașov și CSM Constanța. Pe 28 și 29 ianuarie, în Sala Colegiului Național ”Iulia Hașdeu” din București, tinerii baschetbaliști gorjeni s-au confruntat în cadrul primului turneu din serie cu SCM OHMA Timișoara, Isports Ploiești și Dan Dacian București.

În prima partidă, băieții lui Bratoloveanu au fost foarte aproape de victorie. Au pierdut la mare luptă confruntarea cu bănăţenii de la Ohma Timişoara, scor 41-44. Gorjenii au fost de mai multe ori in avantaj pe parcursul meciului şi doar ghinionul la finalizare pe final de meci a făcut ca balanţa să încline către echipa din Banat. Şi în cea de a doua confruntare, baschetbaliştii lui Răzvan Bratoloveanu au făcut un meci bun. Partida a fost în cea mai mare parte a sa una destul de echilibrată, dar mai bine gestionată în final de jucătorii de la Ploieşti, care s-au impus cu 63-53. Tinerii baschetbalişti de la CSM Târgu Jiu nu au renunţat la luptă. S-au regrupat pentru ultima partidă şi au reuşit să câştige fără probleme meciul cu Dan Dacian Bucureşti, scor 73-57, la capătul unui meci dominat clar de băieţii lui Răzvan Bratoloveanu. Antrenorul gorjean s-a declarat mulţumit de evoluţia băieţilor săi în cadrul acestui turneu. 

Răzvan Bratoloveanu, antrenor Grupa U14 Masculin CSM Târgu Jiu: ”În primul rând mă bucur că ne întoarcem sănătoşi acasă, fără accidentări şi chiar dacă avem un bilanţ negativ, cu o victorie şi două înfrângeri, 41-44 vs Timişoara şi 53-63 vs Ploieşti, sunt foarte mulţumit de progresul care este vizibil de la zi la zi, de la meci la meci, dar şi de atitudinea băieţilor care au înţeles că numai prin muncă şi dăruire pot să câştige meciurile. Lipsa de experienţă, având în vedere că este doar al doilea an al acestor copii în Campionatul Naţional şi micile greşeli, care de altfel sunt specifice acestei categorii de vârstă, au facut să nu ne întoarcem acasă cu cel putin două victorii, dacă nu chiar cu trei. Vom avea doar o zi de pauză după revenirea acasă, după care recem din nou la antrenamente. Trebuie să muncim şi să ne pregătim pentru următorul turneu, care se va disputa peste două săptămâni”.

CSM Târgu Jiu: Lucian Toma, Bogdan Calotă, Radu Popescu, Luca Pop-Manta, Răzvan Simionescu, Gabriel Tismănaru, Vlad Rădulea, Valdimir Gugea, Rareș Sgondea, Vlad Plăstoi, Patrick Negru, Marian Sprâncenatu. Antrenor: Răzvan Bratoloveanu.

Campionatul Național U14
București, 28-29 ianuarie 2023
Sala Sport CN ”Iulia Hașdeu”

FAZA 3 / Grupa 3 GVB / Turneu 1
Sâmbătă, 28.01.2023, Ora 11.00
CSM Târgu Jiu – CS SCM OHMA Timișoara 41-44
Sâmbătă, 28.01.2023, Ora 16.00
CSM Târgu Jiu – ACS Isports Ploiești 53-63
Duminică, 29.01.2023, Ora 11.00
CSM Târgu Jiu – Dan Dacian Portocaliu București 73-57

Comment here